Last news in Fakti

21 Януари, 2014 18:54 1 073 0

20 000 евро гаранция за българка убила колоездач в Кипър

  • българка-
  • кипър-
  • катастрофа-
  • гаранция

Съдът постанови по-лека мярка

Районният съд в Никозия пусна от ареста под гаранция от 20 000 евро 54-годишната българка, срещу която бяха повдигнати обвинения за причинената катастрофа, завършила със смъртен случай на 22-годишен колоездач. Това съобщава онлайн изданието за българи в Гърция и Кипър “Български новини”  

Съдът произнесе решението си днес следобед, след като на сутрешното заседание прокурорът поиска постоянен арест за българката. Освен наложената гаранция, съдът реши още, че жената ще се подписва всеки ден в полицейския участък, ще предаде паспорта и личната си карта, а името й ще бъде вписано в стоп-листа на Кипър за забрана за напускане на страната.

Заради тежкото престъпление – причинената смърт, както и заради опасността да избяга от Кипър, прокуратурата поиска българката да остане за постоянно в ареста. Прокуратурата й повдигна обвинениe заради опасно шофиране, довело до пътнотраспортно произшествие с фатален край, както и 4 обвинения за това, че е напуснала местопроизшествието, както и че го е напуснала без да уведоми полицията, без да окаже първа помощ на пострадалия, без да остави лични данни за връзка с нея.

Адвокатът пледира за пускане под гаранция. Съдът постанови по-леката мярка, като взе предвид, че българката има добри връзки с Кипър, тя живее на острова от 10 години и има хубава работа. Относно показанията на свидетели, че в деня след катастрофата и смъртта на младежа тя е търсила начин да напусне страната, бе заявено, че това е било само временна мисъл, като първоначална реакция. Като аргумент бе изтъкнато и че тя не се е укрила, след като е била обявена за издирване, и е отишла на работа, където на работното си място е била и арестувана. Освен това бе подчертана и презумпцията за невиновност до произнасяне на съдебна присъда. В съда днес жената бе облечена в черно и силно разстроена. Със съдебното решение от днес разглеждането на делото бе насрочено за 7 март.

54-годишната българка бе арестувана в Никозия заради трагичния случай за смъртта на 22-годишния румънски колоездач в Кокинотримитя в Никозия на 12 януари. Както “Български новини” писа, 22-годишният мъж е карал колелото си, когато е бил ударен от кола. Шофьорът е напуснал местопрестъплението и е оставил ранения безпомощен на земята. Семейството на младежа се обадило в полицията, след като той не се е прибрал у дома. Близо час и половина след инцидента полицията е намерила велосипедиста в безсъзнание. Пострадалият е бил откаран в болницата в Никозия, където лекарите само са констатирали смъртта му. 54-годишната българка бе идентифицирана по регистрацията на колата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА