Last news in Fakti

22 Март, 2024 16:37 1 151 26

Съветът на ЕС обяви, че въвежда санкции свързани с преследването и смъртта на Алексей Навални

  • европейски съюз-
  • санкции-
  • смъртта-
  • алексей навални

В съобщението се уточнява, че вече 104 лица и 23 организации са под санкциите на ЕС

Съветът на ЕС обяви, че въвежда санкции свързани с преследването и смъртта на Алексей Навални - 1
Свещи до снимки на руския опозиционен лидер Алексей Навални в Хихон, Астурия, Северна Испания, 01 март 2024 г. /Снимка: БГНЕС

Съветът на ЕС обяви, че въвежда санкции срещу лица и организации, свързани с преследването и смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. Списъкът включва 33 длъжностни лица и две организации, в съответствие със санкциите на ЕС за нарушения на правата на човека по света.

Под санкции попадат наказателните колонии ИК-3 и ИК-6, ръководителят на ИК-3 Вадим Калинин и негови заместници, съдиите Андрей Суворов, Кирил Никифоров, Евгения Николаева и Наталия Дудар. Включени са също служители от системата за изтърпяване на наказанията в Русия и от руското министерство на правосъдието.

В съобщението се уточнява, че вече 104 лица и 23 организации са под санкциите на ЕС за нарушаване на правата на човека. Всички те са под забрана за пътуване до ЕС, имуществото им в ЕС е запорирано, а подпомагането им от граждани и организации е забранено.

Алексей Навални беше бавно убит от Кремъл, заявява по този повод върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Знаем, че Русия не е Путин и Путин не е Русия, ще продължим да подкрепяме руското гражданско общество, добавя той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Начо Крика

    34 1 Отговор
    Смешници
  • 2 Българин

    3 29 Отговор
    Хаяско е абсолютен престъпник
  • 3 Българин

    3 31 Отговор
    Путин ще ходи в Хага
  • 4 СОПчето Мара

    31 0 Отговор
    Стига му тресохте кокалите на продажника...
  • 5 Българин

    3 30 Отговор
    Русия загуби един истински руснак,милеещ за родината си
  • 6 КОТарАК

    4 22 Отговор
    ей , м у р з и лаж!!! за 2 години кво постигнахте? освен да се о се се сер те отново?

    Коментиран от #11, #12

  • 7 ХАХАХА

    22 0 Отговор
    Тези се о..... с тези санкции. Явно не могат да разберат ,че санкциите им не хващат дикиш.
  • 8 Слуга на дявола

    28 0 Отговор
    това са пълни идиоти досега въведоха 1000 санкции ефект 1% интересно сега какво ще измислят ще спрат да внасят тор от мечи изпражнения или оранжеви моркови
  • 9 Байчо

    31 1 Отговор
    Щели да продължат да подкрепят руското гражданско общество. Хахаха. А то ви показа среден. ... и избра Путин с 88%. А вие НАЗНАЧЕНИТЕ, НЕ ИЗБРАНИТЕ се пукате от яд и безсилие. Вас никой не ви иска. Виждаме бунтове в Целия ЕС със лика на Путин, знамето на Русия, пеейки Катюша. Хахаха.
  • 10 Хахаха

    27 1 Отговор
    Ръководството на ЕС налага санкции звради смърта на един престъпник, и какво излиза че ръководството на съюза са престъпници.
  • 11 Хахахахаха

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Обезоръжиха ЕС. И брюкселските се вкиснаха
  • 12 Абе

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Как какво, исрахмесевустата ти.
  • 13 Ксаниба

    17 0 Отговор
    а какво стана с оня, збравен човечец с дъщеря му, дето уж бил отровен с новичок, после оживял... имаше и заради отравянято му някви санкции. Да не вземе да падне самолета с навалничката, че тогава усещам ядерно нападение ще има!!!
  • 14 крокодил

    10 0 Отговор
    краставите кучета се надушват бързо сега останалите кучета вият и ги е хванал бяс от безпомошност не им излязоха сметките крачмария си знае работата
  • 15 Тома

    15 0 Отговор
    Ами той невални беше осъден за кражба на народни пари в големи размери.Тези защитават крадците ли
  • 16 НЯКОЙ

    16 1 Отговор
    Ако Буданов на всеослушание каза че Невални е умрял по естествени причини, от тромб, еврофашистите защо продължават да внушават измислени опорки , че и да наказват за фантазии.Докога лъжата ще е официална европейска политика, и до кога ще се дървят на руснаците които ги спукаха от бой в Украйна. Някой ще покаже ли доблест и топки и да призове за преговори и за спиране на тази лудост. Ако за две години война с чипове от перални и бой с лопати руснаците превзеха почти една четвърт от Украйна, на какво разчита нефелния и подчинен европейски елит, който като зомбита повтаря едини същи лъжи докато приветства убийството на вече милиони млади хора. Ако това е прехвалената Европа, мерси, по добре да ходим в Африка, там поне е ясно за какво става въпрос.
  • 17 МИУИ ВАНИУИ

    13 0 Отговор
    А НЕЩО ЗА УБИТИЯ В УКРОПСКИ АРЕСТ ЖУРНАЛИСТ ГОНСАЛО ЛИРА НЕ НЕ СТЕ ЧУВАЛИ....
  • 18 ЦЕЦО

    4 0 Отговор
    ЕС НЕ СЕ ЛИ ПРЕВЕЖДА ЕВРОПЕИСКИ КЕНЕФ
  • 19 Лики Уийкс

    10 0 Отговор
    А нещо санкции за бавното убийство на Джулиан Асандж ще има ли или то за наще хора не вАжи?
  • 20 Сандо

    8 0 Отговор
    ЕС ще бъде ли така добър да ни осветли какви са доказателствата,че негодника Навалски не е умрял от естествена смърт?А може би смъртта му е следствие от западните ваксини против Ковида,на които се е доверил?А може би е резултат от страничинте ефекти на лекарствата с които е лекуван в Германия?Или пък в същата тая немска болница са му инжектирали отровна смес с бавно действие?И изобщо няма ли най-сетне начело на европата да застанат читави хора с нормално мислене?
  • 21 Гай Турий

    9 0 Отговор
    Тия негодяи и шарлатани в еврейския съюз защо са толкова тъпи и самовлюбени?! Кои сте вие да налагате всеки ден санкции от името на всички европейски народи?! Господ ли сте?! Ами Навални си е умрял от тромб, и това ви е повода да си измисляте санкции на една голяма държава??! Че то не остана несанкционирано събитие или действие в Русия. Ами тя като ви започне да ви санкционира по свое усмотрение и свои методи?! Ей ненормалници, спрете се, ще ни вкарате в ТСВ!
  • 22 Сюргюн Али Коч

    2 0 Отговор
    Алах го прибра тоя неверния
  • 23 666

    1 0 Отговор
    ха ха ха ЗАПАДА е БЕСЕН наложи се официално да признае загуба на своя изключително ценния може да се каже за всички времена 001 АГЕНТ ПРОВОКАТОР - Алексей Навални
  • 24 Той

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХАХАХА.
  • 25 тия

    3 0 Отговор
    почнаха да конкурират комика от Киев в нелепостта и несъстоятелността си. От толкова много санкции без ефект, вече никой не се трогва какво са въвели и какво не.
    Утре срещу природата ще въведат санкции, че се тресе земята и изригват вулканите, задето им разваля зелените планове и вреди на демокрацията им. Просто се държат сякаш имат нужда от усмиряване
  • 26 Перо

    1 0 Отговор
    Вече няма на къде да се въвеждат измислени санкции за които Путин ще си го премести! Санкциите не са спирали от 1949 г. и руснаците са отдавна имунизирани!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания