Last news in Fakti

23 Март, 2024 07:13 637 3

В Загреб ще дават по 600 евро за новородено дете

  • хърватия-
  • загреб-
  • помощ-
  • новородени

Решението е на Градския съвет по предложение на кмета на града Томашевич

В Загреб ще дават по 600 евро за новородено дете - 1
Снимка: Фейсбук

Загребският градски съвет прие предложение на кмета Томислав Томашевич за увеличаване на финансовата помощ за новородено дете на 600 евро, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ, цитирана от БТА.

Досега загребчани са получавали по 331,81 евро помощ от общината за новородено бебе. Финансовата подкрепа ще бъде изплащана наведнъж, а не на две части както досега, за да може да се набави всичко необходимо за новороденото в най-кратък срок.

Градският съвет прие и предложението на кмета за изменение и допълване на Решението за финансова помощ за хърватските ветерани от войната през 90-те години за Великден и Коледа. Финансовата помощ се увеличава на 50 евро от около 26 евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😆😆😆

    9 0 Отговор
    Утре ще е пълно наши цигани ако четат Факти 😆😆😆
  • 2 Еднократно €600 !

    7 0 Отговор
    За държава от евро зоната това са пари под минимална месечна социална помош. Чудо !
  • 3 Иначе скоро

    2 1 Отговор
    Няма и тех да ги има. Изобщо ни набутват в идиотски сценарий! Нашите млади нямат пари за нищо и за това не се женят и не създават деца. НО ни докарват измет от цял.свят, която ка я приемем, храним, лекуваме, обучаваме, интегрираме...
    А не може ли да ги изхвърлим тези, а на всяко родено българче да даваме като начало 50 000 евро? И държавно жилище за който го гледа?
    Нашият етнос изчезва, за това само него спасяваме.
Новини по държави: