Last news in Fakti

25 Март, 2024 10:54 914 0

Земетресение в Западна Турция с магнитуд 4.0

  • западна турция-
  • турция-
  • земетресение-
  • магнитуд

То е регистрирано точно в 5:04 ч. местно време. Трусът е бил на много малка дълбочина от 7.1 километра

Земетресение в Западна Турция с магнитуд 4.0 - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с умерен магнитуд 4.0 удари на 45 км от Фетие в Западна Турция рано тази сутрин. То е регистрирано точно в 5:04 ч. местно време. Трусът е бил на много малка дълбочина от 7.1 километра и се съобщава, че е усетено от хората близо до епицентъра, предава Фокус.

Най-близкият по-голям град е Денизли, населено място с повече от 310 000 жители в Турция, който се намира на 82 км северно от епицентъра. Вероятно хората са преживели много слабо разклащане там. Много по-малки градове и села са разположени по-близо до епицентъра и е възможно да са преживели по-силни трусове, пише volcanodiscovery.com.

Земетресението е разлюляло на 102 км североизточно от о-в Родос. Трусът е бил с магнитуд 3.9 и на дълбочина от 7 км, сочат данните на Европейско-средиземноморски сеизмологичен център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: