Last news in Fakti

29 Март, 2024 04:02 713 2

САЩ унищожиха четири дрона на хусите

  • сащ-
  • йемен-
  • дронове-
  • хуси

Те представлявали непосредствена заплаха за търговските плавателни съдове и корабите на американските военноморски сили в региона

САЩ унищожиха четири дрона на хусите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската армия съобщи, че е унищожила четири безпилотни самолета, изстреляни от подкрепяните от Иран сили на йеменските хуси, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ) заяви в социалната мрежа "Екс", че дроновете "са представлявали непосредствена заплаха за търговските плавателни съдове и корабите на американските военноморски сили в региона".

Дроновете били насочени срещу плавателен съд на международната коалиция за охрана на корабоплаването в региона и срещу американски военен кораб, които в момента са се намирали в тази зона в Червено море. СЕНТКОМ посочва, че свалянето на безпилотните самолети е предприето "в условия на самоотбрана", и добави, че няма данни за пострадали и повреди по американски или коалиционни плавателни съдове.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    5 2 Отговор
    Спонсорите на хутите произвеждат десетки хиляди дронове.
  • 2 Артилерист

    6 2 Отговор
    Като го чете туй незапознатият човек непременно ще си рече "добре, че са американците там" и хич няма да си помисли за друга причина да са там. Като да речем, че охраняват израелците, докато избиват палестинците в Газа, някой да не се наменси и да им попречи, примерно...