Last news in Fakti

29 Март, 2024 05:39 1 817 24

Израелски удари убиха 33-ма в сирийския град Алепо

  • сащ-
  • сирия-
  • хизбула

Загинали са петима бойци на "Хизбула"

Израелски удари убиха 33-ма в сирийския град Алепо - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трийсет и трима мирни граждани и военни загинаха при израелски удари по сирийския град Алепо в ранните часове на днешния ден, съобщиха пред Ройтерс два източника от областта на сигурността.

При ударите са убити и петима бойци на ливанското шиитско движение "Хизбула", добавиха източниците, предаде БТА.

Израел бомбардира цели в Сирия, за да удря иранските сили, разположени там. Целта е да се попречи на Иран и съюзническите му групировки да разширят военното си влияние на сирийска територия.

Откакто избухна войната в Газа на 7 октомври, израелските атаки срещу Сирия зачестиха, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    47 3 Отговор
    Бомбите бяха демократични,налЕ!
  • 2 Абе

    55 2 Отговор
    Санкции нещо,а? Двуличието и лицемерието отврати всички от сатаните
  • 3 Гагагах

    49 2 Отговор
    Санкции? Нещо не се чува “справедливия запад”…
  • 4 Калпазанин

    49 3 Отговор
    За ционистите всичко е позволено, нали те управляват света.
  • 5 Оффф

    44 3 Отговор
    Иначе за Путин много им знае устата, че удря военни обекти, пък тук мълчат като партизани на разпит.
  • 6 Някой

    44 4 Отговор
    Къде са изявените евроатлантици да осъдят Израел? Разните там хорица, дето все плюват по Русия,че били ранени 2-3-ма от техни ракетно удари?
  • 7 Стига толко!

    37 3 Отговор
    Няма ли кой да ги спре тези сатани убийци ??
  • 8 Джоли Роджър☠☠☠

    28 2 Отговор
    Докато по земята щъка жив и един гнусен ч@фут ,човечеството не го чака нищо добро .
    И двете световни войни и всички гадости случавщи се на планетата ни са единствено и само дело на избраното племе на дявола-жидовете ционисти .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стайков

    26 2 Отговор
    Израел сам си създава все повече врагове. В тактически план -може да спчелят в даден момент, но в дългосрочен - не.
  • 11 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    18 2 Отговор
    ЗА ТЕЯ МОЖЕ НА ЛИ ЩОТ ФАЩ ЗА ЗАД ТЯХ
  • 12 Пример по учебник за

    20 2 Отговор
    Международен тероризъм. Престъпната държава отново се доказа. Време е посланикът на Израел в София, Йоси Леви Сфари да бъде изгонен от България. Нямаме нужда и е срамно дипломатически и всякакви други отношения да имаме с нацисти и международни терористи
  • 13 Урюрвкос

    2 4 Отговор
    Сирия няма право да се защитава
  • 14 Това НЕ Е

    16 2 Отговор
    "израелски удари" по сирийския град Алепо а международен тероризъм на 100%, осъществен от държава престъпник, терорист и спонсор на международният тероризъм
  • 15 Никой

    2 6 Отговор
    Не ги е карал да се завират под бомбите точно когато цахал за равнява терена за да им изпрати хуманитарна помощ.
  • 16 Проблемът Нетаняху

    11 2 Отговор
    Нетаняху трябва да бъде линчуван. Евреите не го искаха, имаше месеци протести преди. Сега обяви военно положение за да си спаси кожата. Правете разлика между управляващ и народ.
  • 17 Израел не е нормална държава

    13 2 Отговор
    Израел е престъпна терористична нацистка групировка която естествено няма и конституция, а само няколко закона, всички до един нацистки и расистки. Тероризма на тази групировка е държавна политика. Ако приемем че Израел е държава, то категорично можем да твърдим, че няма друга подобна държава в света която да определя "конституционната" си идентичност на на расова основа, като обслужване на една етническа група освен Нацистки Израел и няма друга подобна държавна престъпна групировка която от десетилетия безнаказано да извършва международен тероризъм на територията на половината свят, включително и в България ! Моментално трябва да закрием посолството на Израел в България. Нужно е престъпника Израел да бъде поставен под санкции и международна изолация. Това налага морала и здравият разум.
  • 18 Госта.

    9 1 Отговор
    Руснаците има още много да се учат от Израел,за 6 месеца да са убили 30-40 цивилни,а евреите с един удар.

    Коментиран от #20

  • 19 Ционизма

    9 0 Отговор
    Е еманацията на Нацизма! Още през далечната 1975 г. Генералната асамблея на ООН приема резолюция, която определя ционизма като „форма на расизъм и расова дискриминация” но това не е достатъчно и актуално в момента! От 1975 до сега Ционизма реално еволюира до Еманацията на Нацизма и законодателно и на практика. Нужно да бъде обявен за престъпна нацистка терористична идеология и да бъде съдебно преследван на всякъде по света. Няма нито един елемент в тази идеология която да НЕ се припокрива на 100% с нацизма на Хитлер. Както и поне един закон на Израел в който да не откриваме цели абзаци от нацисткото законодателство на Хитлер. В множество доклади към ООН и различни други организации това е многократно доказвано и заявявано. За жалост лидерите на света прекалено дълго търпяха и си затваряха очите, но вече това е невъзможно да продължи .
  • 20 Не съм

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "Госта.":

    оптимист за руснаците. Доказват всеки ден, че са варвари.

    Коментиран от #22

  • 21 Международен държавен тероризъм

    4 0 Отговор
    Това осъществява Израел ! Точка
  • 22 Темата е Израел

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не съм":

    За "руснаците" в Израел ли говориш ? Действително не са малко.
  • 23 Какво чакат нашите недоразумения

    4 0 Отговор
    посланикът на Израел в София, Йоси Леви Сфари моментално да бъде изгонен от България
  • 24 Денко и Кретинел

    3 0 Отговор
    пълна подкрепа дадоха на израелският нацизъм ! Не го забравяйте хора когато гласувате на изборите. Да кажем твърдо НЕ на Нацистите, Ционистите и Терористите....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания