Last news in Fakti

10 Април, 2024 05:15 513 2

САЩ: Израел не е представил надежден план за Рафах

  • рафах-
  • израел-
  • хамас-
  • сащ

Вашингтон многократно е предупреждавал Тел Авив да не предприема широкомащабна офанзива срещу ислямистката организация "Хамас" в града

САЩ заявиха, че Израел все още не е представил убедителен план за защита на цивилното население в случай на сухопътно нападение в град Рафах в ивицата Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Съветникът по националната сигурност на американския президент Джо Байдън Джейк Съливан заяви във Вашингтон, че все още не е видял "убедителен и изпълним план" за евакуация и разселване на хората в Рафах. Той заяви, че Израел не е представил подробни данни за това как цивилните граждани могат да бъдат настанени и да им бъдат осигурени медицински грижи.

Съливан подчерта, че има канали за комуникация с израелското правителство.

Като негов най-важен съюзник САЩ многократно са предупреждавали Израел да не предприема широкомащабна офанзива срещу ислямистката организация "Хамас" в Рафах, където повече от един милион цивилни палестинци са потърсили убежище от боевете.

Правителството на САЩ смята, че широкомащабна сухопътна атака в Рафах е погрешна, и е обсъждало алтернативи с Израел.

Въпреки това израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в понеделник вечерта, че датата за военната операция вече е определена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    1 0 Отговор
    Много е паднало нивото на амерската армия щом страхуват от едни талибани терористи...
  • 2 Айде бе

    1 0 Отговор
    Докато се мотаете заложниците от 134 не останаха живи поне 40 за размяна.