Last news in Fakti

11 Април, 2024 04:31 1 343 9

Байдън увери Израел в своята "непоколебима подкрепа" след заплахата от Иран

  • сащ-
  • иран-
  • израел-
  • япония-
  • джо байдън

Американският президент даде съвместна пресконференция с японския премиер Кишида

Байдън увери Израел в своята "непоколебима подкрепа" след заплахата от Иран - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън потвърди днес, че подкрепата му за Израел е "непоколебима" на фона на иранските заплахи за ответни действия след израелския въздушен удар по иранското консулство в Дамаск, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Иран "заплашва да предприеме голяма атака срещу Израел", заяви американският президент на съвместна пресконференция в Белия дом с японския премиер Фумио Кишида.

"Както казах на министър-председателя (Бенямин) Нетаняху, нашият ангажимент към сигурността на Израел, пред лицето на тези заплахи от страна на Иран и неговите съюзници, е непоколебим", добави Байдън.

"Повтарям: непоколебим. Ще направим всичко възможно, за да защитим сигурността на Израел", допълни американският президент.

Коментарите на американския лидер идват в момент на голямо напрежение между него и израелския премиер, така например, Байдън публично заяви, че Бенямин Нетаняху прави "грешка" в Газа.

Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей, заяви вчера, че Израел ще бъде "наказан" след израелската атака на 1 април в Сирия, посочва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    25 2 Отговор
    Да де ,не сте прави ...,ама пак сме с вас.
  • 2 Всъщност,

    39 2 Отговор
    На практика беше извършен терористичен акт срещу чуждо посолство в друга държава и никой от Колективния Запад не заклейми това, нито пък ООН го стори.
  • 3 Дамммм

    28 2 Отговор
    САЩ реално са съучасници в геноцида над палестинският народ-факт! НО....-има Бог и той всичко вижда...
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 2 Отговор
    Нещо за въпроса който бе зададен на дипломата на САЩ в ООН ❗🤔
    "Как биха реагирали САЩ , ако неназована страна ликвидира техни представители в посолство на трета държава ❓"
  • 5 ТаУмВзе

    18 2 Отговор
    Бай Деменция да посочи на картата Израел първо, после ще си говорим! Бухахахах Геноцида на Моше е лачен Бейби. Нещо Санкции срещу Израел нема Естествено! Австриецът се оказа Прав!
  • 6 ха ха

    3 12 Отговор
    Израел многократно е заявявал, че няма сигурно място под слънцето за враговете на израелската държава. Ирански разбойници в иранското посолство на вражеска страна са легитимен дивеч. Защо да укоряваме Израел? Неприятно, но има дивеч - стрелят. Пък и не бяха израелците. Иран да представи доказателства, може и сирийците...

    Коментиран от #8

  • 7 Ццц

    14 1 Отговор
    Международната терористична мрежа се подкрепя. А този ходещ музей е като плюшените играчки, в които се бърка с ръка, за да имитират, че говорят - отвътре куха, отвън смешна.
  • 8 Механик

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    Вече няма сигурно място под слънцето и за мошетата. Целия свят видя хищната им и кървава, нагла муцуна.
    Ням да има къде да се крият. Заобиколени са от милиони араби, които с удоволствие ще им теглят ножа. Самите мошета напълниха Европа с млади арабчета, така че и в Европа ще им е трудно. В Далечния изток изобщо не виреят, а в Япония и Китай, дори не ги допускат като ексурзианти. В САЩ за сега бива, но предвид зачестилите атаки над синагоги, в близко бъдеще и там ще стане много горещо.
    Така че за вас няма място под слънцето вече. Започва пак гонението и тоя път може да завърши с изчезването ви.
  • 9 12345

    9 1 Отговор
    САЩ потъва заедно с юдеите.