Last news in Fakti

17 Април, 2024 04:57 838 13

Европейският съвет заседава извънредно

  • европейски съвет-
  • заседание

В дневния ред са включени въпросите за подкрепата за Украйна, отношенията с Турция, обстановката в Близкия изток и състоянието на европейската икономика

Европейският съвет заседава извънредно - 1
Снимка: consilium.europa.eu

Европейският съвет ще заседава днес и утре извънредно, като в дневния ред са включени въпросите за подкрепата за Украйна, отношенията с Турция, обстановката в Близкия изток, състоянието на европейската икономика, предаде БТА.

Предвижда се довечера участниците в заседанието да разговарят по темите от международния дневен ред. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи в навечерието на срещата, че постоянните руски удари по украинската енергийна инфраструктура налагат ускоряване на доставките на военна помощ и особено на средства за противовъздушна отбрана за Украйна. Той добави, че ЕС настоява за спиране на огъня в Газа и изрази очакване държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС да осъдят нападението на Иран срещу Израел. По отношение на Турция Мишел отбеляза нуждата от развитие на взаимоизгодно сътрудничество. Той допълни, че е необходимо да бъде изразена също подкрепа за Ливан.

Утре участниците ще обсъдят въпроси от областта на икономиката и нуждата от облекчаване на бюрокрацията при работата на дружествата, за да бъдат конкурентоспособни. Мишел посочи, че е необходимо да бъде преосмислен подходът към осигуряването на държавна помощ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Въпрос

    10 1 Отговор
    Защо ЕС не прави всичко възможно да се прекратят военните действия, а налива масло в огъня?
    Загиват хора, руши се икономика, жилища, мирен живот.

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Отговор

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    С кой воюва ЕС???? Питай блатная россия...............
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ответ

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    ЕС не воюва с никого, както цял свят вижда Русия е тази, която убива украинци в Държавата Украйна. Никой не вижда украински войници в Русия

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Минаващ

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ответ":

    ЕС не воюва с никой, но заема страна в конфликтите. Няма никакви опити да се спрат тези конфликти.
    Реално в Украйна освен да се наливат едни пари и оръжие с идеята, че видиш ли Русия не трябва да спечели, друго не се прави. И на каква цена за европейците е тази стратегия?
    В следващия конфликт ЕС отново заема страна, Израел трябва да се защитава, но в момента той не прави това, еврейте избиват и изравняват всичко в Газа. Сега ще говорим колко трябва да на кажем Иран, който не предизвикано нападнал Израел. А как се реагира когато ти сринат дипломатическо консулство, при положение че няма пряк военен конфликт между Иран и Израел? Защо сме слепи за преминаването на тези червени линии.
    Сега ще обсъждаме Турция, може би отново ще им се молим да спират потока от имигранти от зоната на конфликт, отново срещу едни милиарди Евро. А според теб не е ли по добре да се работи за предотвратяване на тези конфликти? И този в близкия изток и този в Украйна. Но това означава да не се взима страна, за да те уважават и слушат и двете страни.
  • 13 Гай Турий

    2 2 Отговор
    Това антиевропейско сборище да се озапти. Нито цент за престъпния фашистки режим в Киев. Агонията на руския народ в Окаяна да приключи щастливо с ликвидацията на изкуствената Украйна, мародерствана от англосакски и жидоянкини маши, от терористи. Тя съвет знае ли истинското лице на тези гниди от наркохунтата в Киев?