Last news in Fakti

23 Април, 2024 05:31 726 2

Предлагат Тим Бароу за следващ посланик на Великобритания в САЩ

  • великобритания-
  • сащ-
  • тим бароу-
  • посланик

Очаква се официалното съобщение за това да бъде направено през седмицата

Правителството на Обединеното кралство се готви да обяви, че съветникът по националната сигурност сър Тим Бароу ще стане следващ посланик на страната в САЩ, което предизвика реакция от лейбъристите, че може да отменят назначението, ако спечелят общите избори, съобщи "Файненшъл таймс", цитиран от БНР.

Очаква се съобщението, че Бароу ще поеме поста от сегашния посланик Карън Пиърс, да бъде направено още тази седмица. Не се очаква обаче той да заеме поста до декември тази година или януари 2025 година, след като се проведат общите избори в Обединеното кралство и президентските избори в САЩ.

Планът предизвика гняв в опозиционната Лейбъристка партия, откъдето настояха, че следващото правителство на Обединеното кралство трябва да направи назначението на най-високата британска дипломатическа длъжност. "Като ненужно бързат с жизненоважни дипломатически назначения толкова близо до изборите както в Обединеното кралство, така и в САЩ, торите отново поставят партийните си интереси над националните", каза представител на лейбъристите.

Лейбъристите, които изпреварват с 20 пункта консерваторите в социологическите проучвания, могат да отменят решението и да издигнат свой предпочитан кандидат във Вашингтон, ако лидерът им Киър Стармър влезе на "Даунинг стрийт".

Тим Бароу има богата кариера. В момента ръководи екипите на Обединеното кралство в Г-7 и Г-20. Преди това Бароу е служил в Москва и е назначен за посланик на Обединеното кралство в ЕС през 2017 година, след като британците гласуваха за напускане на блока на референдума за ЕС година по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: