Last news in Fakti

3 Май, 2024 04:46 766 4

ООН: Разрухата в Газа е достигнала най-сериозното ниво от 1945 година

  • газа-
  • оон

Това е заключението на Програмата за развитие на организацията

ООН: Разрухата в Газа е достигнала най-сериозното ниво от 1945 година - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атаките на Израел в ивицата Газа са причинили най-сериозните разрушения в региона от времето на Втората световна война, заяви днес високопоставен служител от Програмата на ООН за развитие, цитиран от ДПА, цитирана от БТА.

"Не сме виждали нищо подобно от 1945 г. – от Втората световна война. Такъв интензитет за такова кратко време и огромните мащаби на разрухата", каза регионалният директор на Програмата на ООН за развитие Абдала ад Дардари.

Според нова оценка на агенцията на ООН възстановяването на ивицата Газа би могло да продължи най-малко до 2040 година. Например 370 000 жилища са били повредени в Газа до средата на април, като 79 000 от тях са били напълно разрушени.

Програмата на ООН за развитие основава оценката си на модел, вземащ предвид скоростта, с която разрушените сгради в крайбрежната ивица са били възстановявани досега, посочва ДПА. Дори ако темпото се увеличи пет пъти, възстановяването на всички напълно разрушени жилища би отнело 16 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минало

    5 0 Отговор
    Е времето когато Бог е ходил по земята и държавата Израел не е съществувала. Но това време си е отишло безвъзвратно. Сега евреите не само си имат място под палещото пустинно слънце ,но се стремят да направят така ,че никой друг освен тях да няма такова. Успех
  • 2 Механик

    3 7 Отговор
    ,,Палистинците" толкова години си просиха война. Сега що ревът кано си е получиха.
  • 3 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 4 Отговор
    КОЙТО ЗАЩИТАВА УБИЕЦА ПУТЛЕР И ............. ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ХАМАС Е КАТО ТЯХ ............. ФАКТ !
  • 4 Каунь

    2 0 Отговор
    Тия разрушения са от американски бомби трябва те да плащат