22 Май, 2024 05:49 911 6

Блинкън: Редица страни биха могли да играят важна роля в следвоенна Газа

  • антъни блинкън-
  • газа-
  • израел-
  • сащ

Поне временно те биха могли да помагат за поддържането на сигурността, заяви държавният секретар на САЩ

Блинкън: Редица страни биха могли да играят важна роля в следвоенна Газа  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че "поне временно", ако се наложи, редица страни биха могли да играят важна роля в следвоенна Газа по отношение на поддържането на сигурността в палестинския анклав, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Американският дипломат номер едно каза това на изслушване в сенатска подкомисия, в отговор на въпрос дали Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства имат капацитета и волята да управляват ивицата Газа.

По време на изказването си пред сенаторите Блинкън многократно беше прекъсван от намиращи се в залата пропалестински активисти, които го апострофираха от място заради американската политика на подкрепа за Израел във войната срещу "Хамас", предаде Асошиейтед прес. Председателстващият се наложи най-малко шест пъти да спира заседанието при встъпителното слово на държавния секретар.

Демонстрантите сипеха обвинения срещу Блинкън, че е "военнопрестъпник" и че е отговорен за "геноцид" срещу палестинския народ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бля,бля

    5 0 Отговор
    Боже ,боже тези от ФАЩ все са с тиганья около огъня . Тя рибата още в морето ,той подгрява мазнината ,ама накрая мазнината ще се запали и ще подпали готвача.
  • 2 А пък ти

    5 0 Отговор
    Можеш да им свириш на китара.
  • 3 Блинки

    3 0 Отговор
    След като демократично и хуманно избият местното население, след войната могат да изкопаят нов канал към червено море, паралелен на Суецкия, който вече започна да се задръства от трафика. Таксите ще си ги делкаме с Израел.
  • 4 нали това е целта ви,

    5 0 Отговор
    еврейчо от фащ? Да рушите по света и после да се намесите във възстановяване, като печелите от това и окончателно се намествате там.
  • 5 ами

    1 0 Отговор
    то както е тръгнало в след военна газа няма да има население
  • 6 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАЩО БЕ ЕВРЕИНО --- ГАЗА ЩЕ Е ЧАСТ ОТ ПАЛЕСТИНСКАТА ДЪРЖАВА !!!!!!! СВЕТЪТ Е ПРОТИВ АМЕРИКАНСКАТА ЦИОНИСТКА ВЛАСТ В САЩ !!!!!!!!!!!!!!