Last news in Fakti

25 Май, 2024 15:44 2 907 30

Секс зад сцената? А Линдеман и Рамщайн са отново на турне

  • рамщайн-
  • тил линдеман

Много от концертите в новото турне на Рамщайн в Германия и из цяла Европа вече са разпродадени и разгорещеният дебат около обвиненията срещу Тил Линдеман изглежда не е навредил на групата и на нейния фронтмен

Секс зад сцената? А Линдеман и Рамщайн са отново на турне - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Обвиненията, че фронтменът на Рамщайн Тил Линдеман е принуждавал жени към секс, засега остават без съдебно последствие. "Виновна е цялата система в музикалния бранш, която прикрива подобни прегрешения", твърди инсайдер.

Преди около година, в началото на юни 2023 г., германски медии за първи път оповестиха твърдения на жени, които обвиняваха фронтмена на Рамщайн – Тил Линдеман – в сексуално насилие и злоупотреба с власт. След това берлинската прокуратура започна разследване срещу Линдеман, но то приключи бързо, без да му бъде повдигнато обвинение, припомня АРД по повод новото турне на групата, включително в Белград.

За мнозина това означаваше край на публичната дискусия за поведението на Линдеман. За други обаче, и най-вече за засегнатите, въпросът далеч не е приключен – те искат обществото да обърне подобаващо внимание на въпроса за насилието срещу жените.

Злоупотреба с власт и имидж

„Щом не е осъден, значи нищо не се е случило? Намирам това за много странно“, казва Синтия А.* Тя описва как преди един концерт на Рамщайн е правила секс с Линдеман зад сцената. Впоследствие го характеризира като сексуално издевателство от негова страна. Синтия А. говори за злоупотреба с власт и твърди, че певецът се е възползвал от имиджа си на звезда.

Ясмин Стивънс* също има такъв болезнен опит от младежките си години. „В моите очи едно 17-годишно момиче е още дете“, казва тя днес и добавя: „Не мога да разбера как възрастни мъже могат да игнорират факта, че пред тях стои едно дете. Време е да разрушим мита за секса, наркотиците и рокендрола и да се запитаме каква реалност сме си създали? В какво всъщност участваме? И искаме ли това?", казва тя пред АРД.

Хора, които познават добре музикалната индустрия, сега гледат по-критично на това, което са преживели, докато са били част от нея. Маркус Кавка например е бивш водещ на VIVA, който познава Рамщайн и музикалния бизнес от средата на 1990-те години. "Не мога да приема за нормално, че едно младо момиче на 18, 19 или 20 години, което отива на подобно събитие, защото е фен на музиката, ще трябва да внимава, за да излезе от концерта физически невредимо“, казва Кавка. "За това са отговорни хората, които са по-високо в структурата на властта“.

Цялата система е виновна

Той критикува музикалната индустрия като цяло. Много хора в бранша се държат така, сякаш живеят в каменната епоха. На други места подобно поведение отдавна вече е неприемливо, но в музикалния бизнес много неща си вървят по инерция, твърди той. Според Кавка обаче не са виновни само извършителите, а цялата система, която прикрива техните прегрешения. “Просто в играта се въртят твърде много пари, заложени са и много работни места“, казва мъжът.

Много от концертите в новото турне на Рамщайн в Германия и из цяла Европа вече са разпродадени и разгорещеният дебат около обвиненията срещу Тил Линдеман изглежда не е навредил на групата и на нейния фронтмен, пише АРД.

Къде остава моралът?

В новия подкаст "Rammstein - Row Zero" засегнати жени разказват подробно за преживяванията си с рок звездата. "Щом съдебното делото е прекратено, мнозина възприемат това като доказателство, че обвиняемият не е сгрешил никъде. И въпросът за морала вече не се обсъжда", казва Симоне Кемпфер, която дълги години е работила като прокурорка.

Линдеман твърди, че сексът с фенки около концертите на групата винаги е бил по взаимно съгласие. Той отрича да има извършени престъпления и дори води дела срещу някои медии за публикации по темата. Повечето от съдебните решения все още не са влезли в сила, уточнява АРД.

* Имената са променени от редакцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    20 5 Отговор
    Линдеман е Русофил и Шампион на ГДР от Олимпиадата в Москва 1980!!! А вий дофайте сопата!!!
  • 2 Тая медия е шрот

    9 0 Отговор
    Само пропаганда срещу Европа. Всичко било лошо...
  • 3 Варненец

    27 1 Отговор
    Какво е правила тази дама зад сцената, се чудя???
  • 4 Мъдрият

    23 0 Отговор
    „Щом не е осъден, значи нищо не се е случило? Намирам това за много странно“, казва Синтия А. Тя описва как преди един концерт на Рамщайн е правила секс с Линдеман зад сцената. Впоследствие го характеризира като сексуално издевателство от негова страна."


    Е добре де, Синтия ти какво майка си търсиш при тоя? Ти сама си му се предложила - и после той е виновен?!
    Той ли е виновен наистина или всички малоумни фенки, които сами му се предлагате!

    Ясно че че вие не сте читавите и проблемът тръгва от вас!

    Не, че и тоя е читав, но първопричината сте вие - фенките!
  • 5 Путинофил

    10 19 Отговор
    Само немците могат да спасят Европа от руската напаст!

    Коментиран от #6

  • 6 герантофил

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Путинофил":

    Ахам, досущ като при хитлер...
  • 7 ббони

    20 6 Отговор
    Аз пък се чудя, защо ли Рамщайн имат турне в русофилска Сърбия, а не в България, държава, която е първа дружка с ЕС,НАТО,САЩ? Или нас тук вече НИКОЙ не ни бръсне за нищичко?!
  • 8 РусофилЬ

    4 5 Отговор
    Името е променено, казва се Наташа.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ивелин Михайлов

    6 4 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна подкрепя чичо Тил!
  • 11 Арестович

    17 4 Отговор
    секс зад сцената и не е с мъж!!?? Този е агент на Кремъл!! Затвор!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Aлфа Bълкът

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "Арестович":

    Вярно са агенти на Кремъл, защото сексът с мъж е на сцената. Не си запознат с творчеството на тия, затова си трай там.

    Коментиран от #16

  • 13 На тези “концерти”

    6 10 Отговор
    всички знаят, че се злоупотребява с наркотици и алкохол, какво се правят на приятно разсеяни? Тази “култура” на “рока” е измислена от тях, ме от нас. Там действа инстинктът на тълпата, че си общо с всички и че отговорността за поведението е обща, а не лична. Кой по дяволите е решил, че този вреден шум наречен рок може да е музика? На какво учи хората, освен на нищо? Те и самите слушащи го казват, че отиват да куфеят.
  • 14 Тореро

    2 6 Отговор
    Кой го слуша тез маймунопитеци..
  • 15 Марко

    18 0 Отговор
    Само хора със сериозни ментални затруднения не искат да знаят очевидното - след всяка звезда в музиката, киното, бизнеса и пр. се влачат цели тълпи от поклоннички, опитващи се да пласират прелестите си зад сцената, пред тоалетната, върху контейнерите с музикална апаратура и прочее свръхромантични места. Преведено за интелектуалци: нито на Линдеман, нито на който е да е друг в този бизнес се е налагало да "убеждава", "склонява" или "принуждава" някоя дама от тия среди към секс. По-скоро е обратното, защото количествата навлечки надхвърлят възможностите и най-надарени с хиперсексуалност мъже и чвек трябва да пази тялото си от прегаряне с ласки...Толкова по темата!
  • 16 Арестович

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Aлфа Bълкът":

    с теб ли, омего пудело?

    Коментиран от #26

  • 17 чикатило

    7 2 Отговор
    а защо в братска про-руска Сърбия , дето дори не е в ЕС и анти-нато има концерт на велика ГДР-ска група Рамщайн има грандиозен гиг, а в БГ няма??? Ами защото Рамщайн не искат да са част от окраинският шабат, а да дойдат десетки хиляди руси с преките полите до Белград!!!! Това е людоедската истина!!!
  • 18 Европеец

    13 0 Отговор
    Бяхме снощи в Белград .Рамщайн забиват яко .. Какъв ви е проблема - не разбирам....
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    7 0 Отговор
    ЗА ПОВЕЧЕТО КИФЛИ КОИТО СЕ ВЛАЧАТ ЗАД ГРУПИТЕ, ДА СПЯТ С НЯКОЙ МУЗИКАНТ
    Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ИМ ПОСТИЖЕНИЕ В ЖИВОТА.
    ТРАША ПРИВЛИЧА ТРАШ - КАКТО Е КАЗАЛ НЮТОН :))
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Калпазанин

    8 2 Отговор
    Айде ся пак циркове на 360 градуса. На 17 била дете ама на 16 може да си избере и да си смени пола. Аман от вашите глезотии така става с разглезени родители и след 20 години се сетила че била изнасилена сякаш не знае къде отива с чие разрешение и за какво, и после кой ми @@@ в гсшичките, и всичко това за пари щото така са научени и възпитани
  • 23 Ми тоо

    7 0 Отговор
    Столтлтии от Норвеги щеше да даде Фреди Меркюри под съд за сексуално посегателство, ама Фреди заВалията взе, че се спомина
  • 24 ежко

    8 0 Отговор
    Да бе!Разни особи искали да са по така - да ходят зад сцената, да бъдат на афтърпартитата на групата, ама за там билета е да си свалят гащите!И са палтили доброволно цената за това!После се жалват,че било злоупотребено с тях!Бас хващам,че е имало и такива които са получавали подобни предложения, казвали са "не" и геройски са сядали в такси на път за дома си.За тях какво да кажем?Точно тези показали недостатъчно морал,ще ми говорят за морал?Алооооо!Изпитото е платено!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Aлфа Bълкът

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Арестович":

    Леке на 4 ката!

    Коментиран от #27

  • 27 Арестович

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Aлфа Bълкът":

    именно лелко на 4 ката

    Коментиран от #29

  • 28 много мръсно

    1 0 Отговор
    Играта е че искат обезщетение със седем цифри разбира се. Фенките са в публиката и си отиват с приятеля/ките си.
  • 29 Aлфа Вълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Арестович":

    Именно на тебе вътре и да се изправи от един път!

    Коментиран от #30

  • 30 Арестович

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Aлфа Вълкът":

    ма Линдеман лий, или колегата му, с клавиро - директише!!!
Новини по държави: