Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Май, 2024 21:33 3 091 26

Първият дипломат на Ердоган: Турция не иска НАТО да намесва във войната в Украйна

  • турция-
  • украйна-
  • русия-
  • хакан фидан-
  • байрактар-
  • нато-
  • реджеп ердоган

Турция, която е съседка на Русия и Украйна, успя да запази връзките и с Москва, и с Киев от началото на конфликта

Първият дипломат на Ердоган: Турция не иска НАТО да намесва във войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция не иска НАТО да участва във войната в Украйна, заяви турският министър на външните работи Хакан Фидан след неформално заседание на министрите на външните работи на страните от алианса, провело се в Прага, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Подкрепяме продължаването на помощта за Украйна и за способността на Украйна за разубеждаване, но ние не искаме НАТО да участва в тази война", каза турският дипломат.

Още новини от Украйна

За Анкара подкрепата за Украйна с цел гарантиране на нейната териториална цялост и освобождаване на нейните територии е едно нещо, но замесването на НАТО във войната е друго нещо, допълни Фидан. Той предупреди, че заместването на алианса в конфликта рискува да доведе до регионално разширяване на този конфликт и до по-значими кризи".

Турция, която е съседка на Русия и Украйна, успя да запази връзките и с Москва, и с Киев от началото на конфликта.

Позицията на Фидан дойде в момент, в който няколко страни от алианса, сред които и САЩ имат намерение да отговорят на засилването на руските удари по украинска територия, по-специално срещу цивилни цели.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    47 16 Отговор
    Евала ...разумни пра са тукие !..не е добре и не е здравословно да си враг на всемогъштата империя Русия ...не е само атома ..преди 200г атом е нямало о Русия пак е била Велика !

    Коментиран от #7

  • 2 Гражданин

    64 7 Отговор
    Умни са комшиите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Разбира се

    9 30 Отговор
    НАТО като организация няма да се намеси пряко. Това би означавало САЩ да се намеси директно, а САЩ нямат жизнени интереси в Украйна и Русия. ЕС обаче има интереси и има мотив да се намеси, като направи това извън системата на НАТО.

    Коментиран от #8, #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Браво

    40 4 Отговор
    Блинкена е едно нищо нищожно
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хмхмхмхмх

    38 4 Отговор

    До коментар #4 от "Разбира се":

    Американските подстрекатели и интриганти набутаха ЕС, а те се дръпват . Невинни душички:))
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Атила

    4 47 Отговор
    Фесовете са най отвратителните същества на този свят.

    Коментиран от #16

  • 11 Малко останаха

    37 6 Отговор
    държавите с достойнство в НАТО.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Терзиев ДС

    7 3 Отговор
    За ДПС квичи българите във война
  • 14 факт

    9 19 Отговор
    България моли да си ни вземете обратно от лошите руснаци....пак ще прекланяме главица, поне 500 години...
  • 15 ЖЕКО

    51 3 Отговор
    ЕВРОПЕИСКОТО НАТО БЕЗ ТУРЦИЯ КАТО АИРАН БЕЗ МЛЯКО, САМОДЖЕНДЪРИ И ПЕДАЛИ ПРОСТИТУТКИ И ЛЕСБИИКИ
  • 16 Европеец

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "Атила":

    А българите къде ги поставиш.....
  • 17 Механик

    41 4 Отговор
    НАТ-ю без турската армия са си жив прайд. Могат да демонстрират перушинки в кафевата точка и нищо повече.
  • 18 🍊🍋🇧🇬

    16 6 Отговор
    Войната в Украйна е ЕС и Европейско дело.

    Франция и Германия можеха да предотвратят войната като спазят изпълнението на Минските Споразумения и де факто Федерализират Украйна?

    Войната в Украйна е
    “extension - продължение” на WWII и
    “Дранг Нах Остен”, след WWI, Германия забрави за Война срещу Франция и преориентира своите Цели съм завладяване на богати на полезни изкопаеми, Нефт, Природен Газ др. Ресурси и Селско Стопанска Земя на Славянските/Руски Територии и това е цел на ЕС и Германия Днес.

    ЕС, Европа от Проливите на Босфора до Владивосток?

    С други думи Третият Германски Райх с други средства е Четвъртият Германски Райх който райх рискува да завърши като третият германски райх?
  • 19 Мдааа

    7 10 Отговор
    Че как ще иска. Китай и Турция са със супер далавера от тази война. Всеки ден повече война е все повече ресурси за тях.
  • 20 Добро решение

    9 0 Отговор
    Директно намесване на НАТО ще доведе до по голям конфликт и това значи вече официално трета световна . Обаче все има някои ,които искат съзнателно конфликта да се разпространи повече. Ако не сте забелязали постоянно някои почват да палят огън между държавите и да правят конфликт като цивилна война , война за територия ,война за друго и т.н . Украйна , Близкия изток и околността все в последните години само проблеми и конфликт . Опитват се постоянно да запалят трета световна по този начин.
  • 21 Европейците

    22 0 Отговор
    Излъгаха турците само през първата световна война. През втората, Турция остана неутрална докато евро лунатиците се избиваха в забвение. Турците никога повече няма да се месят в евро щуротиите. Да не са луди. Две големи войни избухнаха тъкмо в Европа. Цял свят ги знае лудите европейци с претенции и никой не им обръща внимание. Да ходят да се бият пак с руснаците. Никой няма да им се притече на помощ на лузърите.

    Коментиран от #24

  • 22 Ха-ха-ха

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Разбира се":

    Можеш ли да кажеш какви са интересите на ЕС в Украйна и изобщо във война с Русия? ЕС имаше евтини руски ресурси и голям пазар. Ако бяха приели предложението на Путин за сътрудничество преди години знаеш ли на какви върхове можеше да бъде сега ЕС, а САЩ щяха да духат супата.
  • 23 Обективен

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Забелязъл":

    Турчилята са регионална Суперсила,а съдбата на Украйна и Армения ясно показва какво става със малки и слаби държави,нагло предизвикващи по силните си съседи,в тая връзка мисли за нас,такива като тебе хич не ни помагат.

    Коментиран от #25

  • 24 Много си прав

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Европейците":

    Турците са по мъдри от европа! 100 години не са участвали в големи конфликти! Резултат: вижте Анкара един процъвтяващ град и я сравнете с тъмната неуредена отвратителна София!
  • 25 Моряка

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Обективен":

    Украйна,една от трите най големи държави в Европа да е малка?И беззащитна?С най големия чернозем в Европа,с подземните богатсва на всяка крачка? С най жестокия народ в света- галицийците?Ти наред ли си,бе амиго?(--който ве вярва,да прочете в Гугъл за Волинското клане 1943г.100 000 поляци и евреи- клъц клъц)
  • 26 Тол О Стой

    0 3 Отговор
    Русия е един окуцял кон! НАТО отдавна трябваше да се е намесил и блядовете щяха да кротнат. А сега, след като алианса пропусна тази възможност, блядовете ще се принудят да употребят ядрено оръжие. Горко на старата и изкуфяла от либеразация Европа.Както между впрочем и на загубените руснаци.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания