2 Юни, 2024 14:33 1 259 24

Израелските военни съобщи за нападение срещу 30 цели в южната и централната част на Ивицата Газа

  • израел-
  • ивицата газа-
  • удари

В района на Рафах войските откриха голям брой оръжия и ликвидираха въоръжени терористи

Израелските военни съобщи за нападение срещу 30 цели в южната и централната част на Ивицата Газа  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелските войски продължават операциите в южната и централната част на ивицата Газа. Израелските ВВС нанесоха удари по 30 военни цели в палестинския анклав през последните 24 часа, съобщиха от пресслужбата на Израелските отбранителни сили (IDF).

„През последните 24 часа изтребителите на израелските военновъздушни сили удариха 30 терористични цели, включително военни структури, складове с оръжия и въоръжени терористични групи, които представляваха заплаха за войските“, се казва в изявление на военните.

„IDF продължава ръководени от разузнаването целенасочени операции в района на Рафах [в южната част на Ивицата Газа]“, където „войските откриха голям брой оръжия и ликвидираха въоръжени терористи“, продължи пресслужбата. В централната част на ивицата Газа "през последните 24 часа сухопътни войски и военновъздушни сили атакуваха терористичен отряд, който действаше на територията на военна структура и представляваше заплаха за сухопътните войски на ИД в района", добавен армейски отдел.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК 🐱

    3 5 Отговор
    когато ,,русофилите,, почнат да реват за арабелите , чак аз се просълзявам
  • 2 удариха 30 "терористични цели"

    13 3 Отговор
    със жени, деца и старци "терористи"..... Не ви ли е срам тъпотиите на израелските нацисти да отразявате? Малко морал и разум поне нямате ли?

    Коментиран от #5, #19

  • 3 А50

    8 3 Отговор
    Хусите са думнали самолетоносача Айзенхауер с още една ракета. От това кораб вече не става
  • 4 Сандо

    11 2 Отговор
    Демократичната,свободна и цивилизована общност НЕ беше възмутена от поредните прояви на израелска агресия!
  • 5 КОТарАК 🐱

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "удариха 30 "терористични цели"":

    ето на-разплака ме
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Маджонг

    3 5 Отговор
    Русофила дава мило и драго за аятоласте и муджахидините с 90 градуса чупка в кръста.
  • 9 Чакайте бе

    1 0 Отговор
    Нали Израел беше превзел централната част на газа и дори и южната част без един град
    Как така отново ще ги атакува
    Ако това е вярно значи съм аз е успял да контратакува и отново да вземе централната част
  • 10 Гнусно е хора

    8 2 Отговор
    когато дори един международен наблюдател или журналист няма в Газа, лъжите и пропагандата на престъпната нацистка държава Израел да тиражирате. Гнусно е ей...... Геноцида и етническото прочистване е факт и всяка подкрепа за това е малоумно и неморално. Не човешко дори !

    Коментиран от #18

  • 11 Даааа

    3 2 Отговор
    Кога ще бъде унищожен терорист номер 1 исраел
  • 12 Такааа

    3 2 Отговор
    Израел такава скъпа цена ще плати за геноцида че държава Израел няма да съществува
  • 13 Нещо което се премълча в родните

    5 3 Отговор
    Ни "много независими и обективни" медии .....Във вторник Международният съд обяви, че и Мексико е поискало да се присъедини към делото на Южна Африка  обвиняващо израелското правителство в извършване на геноцид срещу палестинския народ в Газа. !!!

    Коментиран от #17

  • 14 най-малко 60 души са убити през

    2 2 Отговор
    последните 24 часа. До един всички са били цивилни граждани! .....Най-малко 36 439 палестинци бяха убити и 82 627 ранени във войната на Израел срещу Газа от 7 октомври насам. Президентът на САЩ Джо Байдън обяви че има израелски мирен план за постигане на прекратяване на огъня в Газа. Гордо и малоумно го заяви на 31 май 2024 г. Ден по късно беше и заявено че този велик план бил приет от Хамас....... Естествено че САЩ отново излъгаха и станаха смешни и новината дойде точно от Израел а от Хамас с подигравка отбелязаха , че групата все още чака да получи предложението...... Ей това са САЩ, ей това е лъжливият Байдън и неадекватният Блинкен....

    Коментиран от #16

  • 15 Бен Гурион

    3 6 Отговор
    Няма да има държава Палестина.Няма да го разрешим това. Въпросъте на живот или смърт! Ако иска Израел да има бъдеще никакво изтегляне. Бой докато и последният ислямски терорист от ХАМАС не остане жив. ХАМАС трябва да бъде унищожен. Израел да си отстъпи държавата на палестинците ли? Това е несериозно! На всяка дискусия, където пропалестински екстремист се опитва да изкара Израел нехуманен, обикновено израелските защитници задават един въпрос - основополагащ въпрос за разбирателство: "Признавате ли правото на Израел да съществува?" При този въпрос проислямският или ислямският левичар млъква и не дава отговор. За тях ИЗРАЕЛ не трябва да съществва. Това ИЗРАЕЛ няма да го допусне, какво и да ни струва това!
  • 16 Европеец

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "най-малко 60 души са убити през":

    Палестинците никога не са имали държава. Името Палестина не е по етнически произход, а измислени от римляните за да заличат древна Юдея. Прочетете Библията. Освен това, първо палестински народ няма. 4/5 от арабите от географската област Палестина произхождат от Египет, Ливан и Ирак. Половината Газа носят фамилия ал-Масри, тоест Египтянина. Земята на Палестина никога не е била тяхна и няма да бъде. Газа е на неподходящо място. Малък анклав откъснат от Западния бряг, Хамас не развива никаква икономика, а само точи сметките на целия свят да ги изхранват и раждат по 7, 8 деца. Второ: Арабите са нашественици и окупатори в земята на Израел и постоянно реват за пари. В Газа и Западния бряг (Юдея и Самария) влязоха милиарди от ЕС, ООН, Оман, Катар и кой ли не. Вместо да си развият икономиката, арабелите купуваха оръжия и строяха тунели. С тези дарени пари Арафат, Машаал, Хание станаха милиардери. Трето, палестинските араби никога не са искали държава. Не искат и сега, защото ако направят палестинска държава, ще спрат милиардите подаяния от ЕС и САЩ и ще трябва да работят. А, те са мързеливи.

    Коментиран от #22

  • 17 Историк

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Нещо което се премълча в родните":

    Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина. Браво на България,която гласува срещу резолюция на ООН, осъждаща геноцида над палестински народ в Газа. Така България стана солидарна с Израел нападнат на 7-ми октомври 2023г от терористите на ХАМАС.
  • 18 Мдааа

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гнусно е хора":

    Египет и другите араби очевидно са лицемери не дават пукната пара за арабските им братя в Газа. Цялата арабска сган идва в Европа, а за някакви мижави като цифра 1-2 милиона палестинци да няма място в огромен Египет. Арабите са алчни манипулатори дето нямат никакви солидарност към останалите хора. Единствено мислят за бизнеса си, а пък палестинците кучета ги яли. Аз самият не разбирам какво са виновни евреите за тая мизерия в Газа, даже и в Библията си пише за Израел и Йерусалим, а за Газа не съм прочел да има нещо. Или да отиват в Египет или към Средиземно море да стават като раците земноводни.

    Коментиран от #21

  • 19 Следовател

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "удариха 30 "терористични цели"":

    По правило с терористи не се преговаря! Въпреки това последните седмици света е очевидец на това, че преговорите с ХАМАС стигнаха в задъненана улица. Хамас просто не желаят да освободят израелските заложници. Те се опитват да рекетират не само Израел, а целият свят, който според тях е длъжен да издържа палестинците. Крайно време е Турция да спре да обвинява ИЗРАЕЛ, а по скоро да си прибере палестинците, които на времето от Турция са отишле в Близкият изток, ивицата ГАЗА. До кога палестинците вместо да работят и се издържат, ще подкрепят терористи, ще купуват оръжия, а светът е длъжен да ги издържа. А главатарите на терористите трябва да бъдат изгонени от Катар и предадени на международен съд за тероризъм.
  • 20 Генералният щаб

    2 4 Отговор
    Последните седмици света е очевидец на това, че преговорите с ХАМАС стигнаха до задънена улица. Хамас просто не желаят да освободят израелските заложници. Те се опитват да рекетират не само Израел, а целият свят, който според тях е длъжен да издържа палестинците. Крайно време е Турция да спре да обвинява ИЗРАЕЛ, а по скоро да си прибере палестинците, които на времето от Турция са отишле в Близкият изток, ивицата ГАЗА. До кога палестинците вместо да работят и се издържат, ще подкрепят терористи, ще купуват оръжия, а светът е длъжен да ги издържа. А главатарите на терористите трябва да бъдат изгонени от Катар и предадени на международен съд за тероризъм.Какво още чакат ГЩ на Израел и полевите командири? Срамота! Време е един път завинаги да се приключи с ХАМАС. Отдавна трябваше да направят това и също така оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС. 4 батальона на ХАМАС въоръжени до зъби се крият в градът. Те трябва да бъдат неутрализирани. Няма време. Трябва решително да се действа. Обръщам специално внимание на факта, че палестинците поддържат ХАМАС, следователно те също участват в агресията срещу Израел.

    Коментиран от #23

  • 21 Ъхъъъъъъ мозъкК

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мдааа":

    На тъпотиите ти няма да обръщам внимание и вярвам, че наистина за Газа не си прочел нищо. Но поне трябваше да знаеш от обща култура, че Газа е, и винаги е била под юрисдикцията на ООН и реално Израел воюва НЕ с палестинците или Хамас а със света в момента в лицето на ООН ако въобще този геноцид за воюване може да го определим! И като последно те съветвам да видиш с какви печати и какво е написано на актовете за собственост на палестинците на територията на всички окупирани територии. ....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хубаво аре ще сляза до твоето ниво

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Генералният щаб":

    Ще бъде извършено ""оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС." И после какво ще стане? Израел ще се изтеглят и ще напуснат всички окупирани територии ли? Вече ще са справили със Хамас и после?
  • 24 ???

    2 1 Отговор
    Провеждане на Холокост срещу арабите в Газа. Ама оон си трае, а вдигат врява в защита на нацистите в украйна. Умишлено са с малки букви оон и украйна.