Тема: Украйна

5 Юни, 2024 04:53 1 027 7

Байдън и Зеленски ще се срещнат във Франция и Италия

  • джо байдън-
  • володимир зеленски

Американският и украинският президент ще разговарят в рамките на честванията за годишнината от десанта в Нормандия и по време на срещата на Г-7

Американският президент Джо Байдън ще се срещне с украинския си колега Володимир Зеленски в рамките на честванията на годишнината от десанта в Нормандия, а след това и на срещата на върха на Г-7 в Италия, съобщи Белият дом, малко след като президентът на САЩ отпътува за Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"При посещението си в Нормандия Байдън ще има възможност да обсъди с президента Зеленски ситуацията в Украйна и как можем да продължим да задълбочаваме подкрепата си за Украйна“, каза съветникът в Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан пред репортери на борда на президентския самолет "Еър форс 1".

Още новини от Украйна

Съливан отбеляза, че САЩ не планират да изпращат американски военни инструктори в Украйна. "От наша страна не планираме тренировъчна мисия в Украйна", каза той. "Те се нуждаят от повече противовъздушна отбрана и ние работим по този въпрос, както и от траен поток от оръжия, които ние ще им доставяме", допълни съветникът, цитиран от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Щом изчезне

    10 1 Отговор
    Дедо Джо и цялото НАТО ще изчезне. Дано дойде на власт някой по разумен. Не като този изперкал, военолюбив дядка с ирландски корени. То му е заложено в кръвта .
  • 3 Ццц

    7 0 Отговор
    Първата среща е опознавателна. Джоузеф ще се запознава за 5-ти път с дрогата. Втората среща е скоро след това и от американската администрация се надяват Джоузеф да помни наркомана. Но на "мирни" конференции Джоузеф не ходи. Релефът на Швейцария е стръмен и ако се търкулне - я пак във Франция, я в Италия.
  • 4 Макето

    7 0 Отговор
    Колко ли невинен народ ще умре още, заради тези-двамата?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пенчо

    8 0 Отговор
    Да си вземат стая!
  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ВСЕ СЕ ЧУДЯ И СЕ МАЯ --- КАКВИ СА ЗАСЛУГИТЕ НА ФРАНЦИЯ И ИТАЛИЯ ЗА "ДЕСАНТА " В НОРМАНДИЯ !?!?!?!?!?!? ДЕСАНТЪТ ВЪРВИ КЪМ РАЗГРОМ И СЕ МОЛИ НА СТАЛИН ДА АТАКУВА ОТ ИЗТОК - ЗА ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ХИТЛЕРЪТ И ДА ОТЦЕЛЕЯТ / И СТАЛИН АТАКУВА / !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!