10 Юни, 2024 05:08 1 064 9

Роберта Мецола: Работата на новия Европейски парламент започва незабавно

  • роберта мецола-
  • европейски парламент

Шефката на ЕП събира лидерите на политическите групи на първа среща

Роберта Мецола: Работата на новия Европейски парламент започва незабавно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Настоящата председателка на Европейския парламент Роберт Мецола обяви, че лидерите на политическите групи в Европейския съюз ще се съберат утре на първата си официална среща след европейските избори, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Мецола каза, че новият парламент „ще започне да работи незабавно“. „Още във вторник лидерите на политическите групи ще се съберат за първото заседание на парламентарната конференция на председателите“, заяви тя.

Наред с други неща, те трябва да „направят равносметка за резултатите от европейските избори с оглед на избора на следващия председател на Европейската комисия и да определят пътната карта за съставянето на новия парламент", каза Мецола.

„През следващите седмици трябва да се съставят политическите групи и трябва да се формират мнозинства, за да се работи по политическа програма, която да определи посоката на ЕС в следващите години. На 16 юли новият парламент ще се събере на встъпителната си сесия в Страсбург“, заяви тя.

„Като председател на парламента виждам днешните резултати като знак на доверие от хората парламентът да продължи да води европейския дневен ред през следващите пет години, но и като сигнал, че трябва да работим още по-здраво, за да достигнем хората. Европа гласува. Демокрацията е жива и нашият парламент ще бъде конструктивен и ще продължи да работи за всички европейци“, заяви Мецола.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така Така

    12 1 Отговор
    У нас мафия , там мафия, навсякъде мафия води балъците за носа и им дава наклон. Тъжно мнооого тъжно
  • 2 Кво са се разбрали

    12 1 Отговор
    Той кораба потъва и вода има за всички!
  • 3 нашия

    7 0 Отговор
    защо така се бърза с тая спявка на "водачите на групи".....има едни 50 влезли като независими и едни 50 които не са били представени в предишния парламент ,а това са представители достатъчни да образуват 4 нови парламентарни групи ....новите парламентарни групи няма ли да ги питат за мнение ...????!!!! Ами ако всички те се съберат в една нова група то тогава стават 4-та по численост група/ семейство ,както му викат там/....
  • 4 Гориил

    4 0 Отговор
    Работата на Европейския парламент има препоръчителен характер.Ще има повече корупция и агрессии.Броят на полските депутати се е удвоил.
  • 5 Паткан

    4 0 Отговор
    ЕС иска да раздели Украйна като Германия едно време,обаче руснаците на 100% им е нужна,затова ще има екшън за жендър нексДженЗи

    Коментиран от #6

  • 6 нашия

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Паткан":

    приятелю ,ако живееш в някоя от бившите соц. страни се приготви да си в тая игра от страната на Урсулите и Макроните.....първо тебе ше пратят не собствените си хора.....сещаш ли се...?????

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПатканZ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    отдавна съм се сетил и съм осъществил нужните действия,благодаря все пак за напомнянето
  • 9 Мецо Мечев

    1 2 Отговор
    Председателката Роберт...
    Това нещо какво е - мъж, жена, 3ти пол, небинарен (-а, -о)?