Last news in Fakti

11 Юни, 2024 18:48 1 707 16

Хънтър Байдън бе признат за виновен и по трите обвинения във федералното дело за оръжие

  • хънтър байдън-
  • наркотици-
  • оръжие-
  • дело

Присъдата идва след едноседмичен процес в родния град на семейство Байдън Уилмингтън, Делауеър

Хънтър Байдън бе признат за виновен и по трите обвинения във федералното дело за оръжие - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хънтър Байдън, син на действащия президент на САЩ, бе признат за виновен по три обвинения, свързани с незаконно притежание на оръжие, съобщи Гардиън.

Присъдата на съдебните заседатели стана ясна след около три часа обсъждане на продължилия едноседмичен процес в родния град на семейство Байдън Уилмингтън, Делауеър, по време на който имаше мъчителни свидетелства на някои от най-близките роднини за пристрастяването му към наркотиците.

Най-големият жив син на Джо Байдън беше обвинен, че е направил две неверни изявления при попълване на формуляр за закупуване на револвер Colt през октомври 2018 г. Първо като е заявил невярно, че не е пристрастен към или употребява наркотици, а след това като е обявил твърдението за вярно. Третото обвинение е, че той е притежавал незаконно оръжието в продължение на 11 дни, преди неговата снаха и тогавашна любовница, Хали Байдън, да го изхвърли в кошчето за боклук в паниката си.

Абе Лоуел, главният адвокат на Хънтър, твърди, че прокуратурата не е предоставила доказателства, че той е приемал крек кокаин – към който той по-късно призна в показания, че е бил пристрастен, преди да отиде на рехабилитация – в месеца, в който е купил и е притежавал пистолета.

Адвокатът на защитата установи, че никой не е виждал Хънтър да използва наркотика през този период.

Но съобщенията, извлечени от мобилния телефон на Хънтър, подкопават аргумента, че той не е приемал наркотици в периода преди и след закупуването на оръжието. Ден след като купил оръжието, той изпратил съобщение до Хали Байдън, че се среща с известен наркодилър на име Муки. Тогава, ден по-късно, той разкрива в друго съобщение, че спи върху кола и пуши крек.

Неговата дъщеря Наоми каза пред съда, че баща ѝ е изглеждал трезвен през седмиците преди покупката. Но прокуратурата представи още текстови съобщения, които издават обтегнати и разклатени отношения между двамата, включително едно, в което Наоми казва на баща си, че я е довел до точка на скъсване.

Прокуратурата призова други членове на семейство Байдън, включително бившата му съпруга Катлийн Бюле, за която той беше женен 24 години, и Хали Байдън, вдовицата на брат му Бо, докато се опитваше да докаже, че Хънтър е продължил да употребява наркотици през 2018 г. и 2019 г.

Свидетелските показания обрисуваха Хънтър Байдън като изпадащ все по-дълбоко в зависимост, докато се бори да се справи със смъртта на Бо, който почина от рак на мозъка през 2015 г.

След разпадането на брака му той създава романтична връзка с Хали Байдън, която призна, че е пушила крек с него.

Обобщавайки в понеделник, прокурорът Лео Уайз каза, че текстовото съобщение на Хънтър Байдън показва, че той се опитва да сключва сделки с наркотици преди и след покупката на оръжие.

Наричайки доказателствата срещу подсъдимия „лични, грозни и поразителни“, той отбеляза, че Хънтър Байдън е казал на Хали Байдън на 14 октомври 2018 г., два дни след закупуването на пистолета, че е пушил крек. “Това е моята истина”, цитира той Хънтър.

“Повярвайте на думата на ответника. Това е неговата истина”, каза Уайз, призовавайки ги да отхвърлят предположенията на защитата, че Хънтър Байдън просто се опитва да избегне да бъде с Хали Байдън. “Вие не оставяте със здравия си разум, когато седнете в ложата на заседателите".

Доказателствата включваха показания за Хънтър Байдън, който пуши лули с крек лули, подкрепени със снимки, показани в съда.

Зоуи Кестан, бившата приятелка на Хънтър, която го срещнала в клуб за джентълмени, каза пред съда миналата седмица, че той често е теглил пари, за да финансира покупки на наркотици.

Тя каза, че той пушел това, което тя предполагала, че било крек “на всеки 20 минути” и че го е видяла да го пуши в продължение на няколко дни в Малибу, Калифорния, през септември 2018 г., месец преди да купи пистолета.

Процесът беше наблюдаван от мащехата на Хънтър, Джил Байдън, първата дама, която присъстваше всеки ден с изключение на миналия четвъртък, когато отлетя за Франция, за да присъства на 80-ата годишнина от Десанта в Нормандия със съпруга си.

Уайз посочи към залата, където Джил Байдън седеше със съпругата на Хънтър, Мелиса Коен Байдън и други членове на семейството, и призова журито да не се влияе.

За защита Лоуел възприе обратната тактика, казвайки на съдебните заседатели, че фактът, че Хънтър Байдън има известно фамилно име, не означава, че той има по-малки права от всеки друг обвиняем и ги призова да го признаят за невинен.

Той твърди, че няма доказателства, че Хънтър Байдън някога е извадил новозакупеното оръжие от заключената кутия, в която е доставено, преди Хали Байдън да го намери и да го хвърли в кофа близо до магазин за хранителни стоки в Уилмингтън.

В цитат, който илюстрира как съдебният процес е противопоставил членове на семейство Байдън, той каза: “На 23 октомври Хали направи нещо невероятно глупаво” каза Лоуел, имайки предвид изхвърлянето на оръжието.

“Тя може да го е направила от любов”, добави той или от гняв, след като подозираше, че Хънтър Байдън е бил с друга жена.

Той също така оспори твърдението, че големи суми в брой, изтеглени от Хънтър Байдън, са били използвани за закупуване на наркотици, като каза, че прокуратурата не е подкрепила това твърдение с подробна финансова документация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя боК лук

    20 0 Отговор
    Е същия като датито спам.........са
  • 2 да попитам

    34 0 Отговор
    А таткото кога?
  • 3 1551

    24 0 Отговор
    Неговата снаха и любовница....

    Коментиран от #7

  • 4 Перо

    19 0 Отговор
    Който гроб копае някому, сам пада в него!
  • 5 Честито

    18 2 Отговор
    Това се нарича независима съсебна система и функционираща демокрация
  • 6 Адвокат

    20 1 Отговор
    Това пък , ако прокуратурата извади подробни документи за покупко - продажба на наркотици направо ще ми вземе ъкъла!:)

    Коментиран от #10

  • 7 Терикат

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "1551":

    Че какво лошо има?! Пробвай!:)

    Коментиран от #15

  • 8 Радио Елто

    18 0 Отговор
    Колко Ще Лежи
    В Затвора Господин
    Байдън

    Коментиран от #9

  • 9 Пич

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Радио Елто":

    Разбира се че няма да лежи! Ще си плати глобата!:)
  • 10 Ник.а

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Адвокат":

    Ти или си много кух, или неграмотен.. я прочети пак статията, гамен.. 🤦

    Коментиран от #12

  • 11 Рашастан

    4 13 Отговор
    В Америка сина на президента може да бъде осъден. А във велика Русия бодигарда на президента става шеф на разузнаването. Кажете мили копейки в коя държава е по-достойно да живееш?

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 НАТОСТАН

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рашастан":

    Ключовата дума е МОЖЕ.Може да бъде осъден.Теоретично.Ако Бай Дън спре да слуша и реши да помага за мира в Украйна,например.
  • 14 не може да бъде

    8 2 Отговор
    За съжаление на симпатизантите на правораздаването на САЩ ще кажа че след като прочетох всичко възможно което мога да прочета на 3 езика по делата на Тръмп и сина на Байдън ,считам,че двата процеса са един позор за американската правораздавателна система.И досега имаше доста свидетелства за това колко е избирателна ,също корумпирана тази система и колко криво раздава правосъдие ,но нянак си е успявано да се прикрият тези недостатъци -къде с пораганда,къде с манипулации,къде просто претупване на новините от това "правораздаане ".Но сега положението е много сериозно.няма да се спирам на огромните разлики на двата процеса ,няма смисъл -само ще кажа че те ще взривят американската нация и ще предизвикат разделение ,което не виждано от времето на Гражданската война!
  • 15 1551

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Терикат":

    Имам принципи.Ако ти нямаш хвани котката си и я пръсни...
  • 16 Браво

    2 4 Отговор
    За това САЩ е велика държава!!! Няма Байдън няма Тръмп, всеки може да бъде осъден.....