Last news in Fakti

13 Юни, 2024 16:14 1 072 6

Мелони е убедена, че тазгодишната среща на високо равнище на Г-7 ще доведе до „конкретни резултати“

  • джорджа мелони-
  • среща-
  • високо равнище-
  • г-7-
  • конкретни резултати-
  • италия

Лидерите на Г-7 се очаква да обявят споразумение относно употребата на средствата на Русия

Мелони е убедена, че тазгодишната среща на високо равнище на Г-7 ще доведе до „конкретни резултати“ - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският премиер Джорджа Мелони заяви, че е убедена, че тазгодишната среща на високо равнище на Г-7 ще доведе до „конкретни резултати“, докато откриваше събирането на водещите международни лидери в курорта Борго Еняция в южната италианска област Пулия, предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирано от БТА.

„Има много работа за вършене, но съм сигурна, че през тези два дни, ще успеем да проведем дискусии, които да донесат твърди и измерими резултати“, заяви Мелони. „Г-7 не е затворена крепост, която да се отбранява от някого. Тя предлага ценности, които разкриваме пред света, за да имаме споделена цел за развитие“, допълни тя.

Лидерите на Г-7 се очаква да обявят споразумение относно употребата на средствата на Русия, замразени в западните страни след нейната инвазия в Украйна, за да се основе фонд в размер на 50-60 млрд. евро за Киев. Вашингтон настоява за това, но европейските държави са по-предпазливи заради техническите въпроси и правните последици от подобно решение.

Кризата в Близкия изток също ще бъде ключова тема.

Италианското ротационно председателство на Г-7 иска да се обърне по-голямо внимание върху въпросите, свързани с миграцията и отношенията с развиващите се нации, особено към споразумение с африканските държави за модел на сътрудничество, основан върху взаимноизгодни партньорства, а не патерналистичните или грабителски подходи от миналото.

Очаква се и обсъждането на изкуствения интелект.

В петък папа Франциск ще присъства на срещата на високо равнище, ставайки първия понтифик, участвал на подобно събитие на Г-7. Очаква се той да говори за необходимостта от етичен ИИ, както и за усилията да донесе мир.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Егати кочината!

    5 4 Отговор
    Руските шпиони ни гърмят военните складове както си искат и когато си поискат!
  • 2 Колко е прав проф. Иво Христов:

    3 5 Отговор
    „Русия навлиза в привичният за нея в исторически план, режим на страна военен лагер. Русия не може да функционира в друго състояние.“
  • 3 😆😆😆

    7 1 Отговор
    Резултата ще бъде печален, ако не доведе до трета световна, то в Европа ще има много жертви 🙄, благодарение на 🇺🇲 - 👏👏👏
  • 4 Да посъветвам Мелони

    3 2 Отговор
    да си прави честичко изследвания. Допирът до Зеления клоун е доказано токсичен. Справка - крал Чарлз, министър Остин и нашата Голобрадова, която завъди тумор след селфи с него. При Макрон и Трюдо явно има психически поражения от странния им порив към прегръдки с Еленски.
  • 5 Калпазанин

    1 1 Отговор
    Даааа ще ги спрете тия пари, сигурно един час не е излязла от банята Мелони след това фото със зеления
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор
    Какво каза Мелони за СА❓🥸
    " СА отказала на поканата на Мелони да се присъедини на срещата на Г-7‼️
    СА отказа на САЩ да поднови договора за продажба на петрол само срещу долари ‼️"
    КОЙТО РАЗБРА, РАЗБРА‼️
    А ДАЙЛИНКчо - ДаГоДу‼️
Новини по държави: