14 Юни, 2024 09:07 867 1

Член на Хамас: Никой не знае колко от израелските заложници са все още живи

  • хамас-
  • израел-
  • заложници-
  • газа

От своя страна лидерът на израелската опозиция Бени Ганц заяви, че Израел знае колко заложници в Газа са все още живи

Член на Хамас: Никой не знае колко от израелските заложници са все още живи - 1
Снимка: БГНЕС

"Никой не знае колко от израелските заложници, взети от групировката ХАМАС, са все още живи", е заявил Осама Хамдан, член на политическото крило на ХАМАС пред ​CNN, цитирано от Фокус.

"Нямам представа за това. Никой няма и най-малка представа за това", заявява Хамдан в отговор на въпрос на американските журналисти.

От своя страна лидерът на израелската опозиция Бени Ганц заяви, че Израел знае колко заложници в Газа са все още живи.

"Знаем достатъчно близко число", коментира той в отговор на същия въпрос.

CNN отбелязва, че съдбата на 120-те заложници, които остават в Газа, е "от решаващо значение" за всяко споразумение за Газа. Хамдан подчертава, че ключово за ХАМАС е окончателното прекратяване на военните действия и изтеглянето на всички израелски войски от Газа.

Той отбелязва, че ХАМАС има опасения, че "израелците искат прекратяване на огъня само за шест седмици и след това ще се върнат към войната".

Различни медии отбелязват, че САЩ, Египет и Катар все още се опитват да окажат натиск върху ХАМАС да се съгласи на прекратяване на огъня по схема, представена от американския президент Джо Байдън.

Ден по-рано ХАМАС заяви, че е "демонстрирал необходимата позитивност на всички етапи на преговорите" за постигане на "всеобхватно и приемливо споразумение, основано на справедливите искания на неговия народ".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Гурион

    7 3 Отговор
    Терористите отвлекли и държащи заложниците "не знаели" колко са живи.

    ООН какво казва по-въпроса, как са "невинните" палестинки хамаси?