Last news in Fakti

16 Юни, 2024 04:08 810 3

Катар и Египет ще разговарят с "Хамас" за мир в Газа

  • джейк съливан-
  • израел-
  • сащ-
  • катар

Джейк Съливан е говорил по темата  с шейх Мохамемед бин Абдулрахман ал Тани

Катар и Египет ще разговарят с "Хамас" за мир в Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Катар и Египет планират разговори с "Хамас" относно прекратяването на огъня в ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на съветника по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан.

Той съобщи това в кулоарите на конференцията за мир в Украйна, която се провежда в Швейцария този уикенд.

Съливан заяви, че е говорил по темата с премиера на Катар шейх Мохамемед бин Абдулрахман ал Тани. Двамата ще проведат още един разговор днес в Швейцария, където те присъстват на конференцията за Украйна.

"Хамас" приветства предложението за прекратяване на огъня, отправено от САЩ, но настоява, че споразумение по него трябва да гарантира край на войната, а Израел отхвърля това искане. Израел пък описва отговора на "Хамас" на новото мирно споразумение, предложено от САЩ, като пълно отхвърляне.

Съливан заяви, че американските официални лица са разгледали внимателно отговора на "Хамас" и добави, че те смятат, че все още има възможност за постигане на напредък и че следващата стъпка ще бъде катарските и египетските посредници да разговарят с "Хамас".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    3 0 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 2 Българин

    3 0 Отговор
    Всеки, който нападне Израел ще бъде унищожен. Израел трябва премахне ХАМАС.Иначе няма да има покой никога.Тези главорези още от малки ги учат да мразят и убиват,а техните шиитски "мюсюлмански братя" ги използват за "пета колона".
  • 3 Гориил

    2 2 Отговор
    В сегашните условия подобна среща няма да доведе до резултат. Защото губите войната в Украйна. Хората от Изтока не преговарят със слабите.