Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Юни, 2024 04:29 1 900 48

Путин: Западът не успя да изолира Русия, САЩ целият разрастване на конфликта в Украйна

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • северна корея

Руският президент пристига днес в Северна Корея

Путин: Западът не успя да изолира Русия, САЩ целият разрастване на конфликта в Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия и Северна Корея могат да създадат по-близки отношения, които ще укрепят доверието и ще повишат благосъстоянието на гражданите на двете държави, като ги обединят в противопоставянето им на натиска от страна на Запада.

Това съобщи ТАСС, цитирана от БТА, като се позова на изявление на Путин днес пред главния севернокорейски в. "Нодон синмун", в деня, когато руският президент пристига на посещение в страната.

Още новини от Украйна

Агенцията цитира думите на Путин, че Северна Корея е и остава "верен, съмишленик" на Москва.

Всички опити на Запада да задържи и изолира Русия се провалиха, посочи руският президент пред севернокорейския вестник в навечерието на посещението си в страната.

"Но колкото и да се опитват, всичките им опити да задържат, да изолират Русия се провалиха. Ние продължаваме уверено да изграждаме икономическия си потенциал, да развиваме промишлеността, технологиите, инфраструктурата, науката, образованието, културата", заяви той.

Путин каза, че постиженията на Пхенян в укрепването на отбраната и развитието на различни сектори могат да се смятат за истински пробив.

"САЩ и техните сателити открито заявяват, че целта им е да нанесат стратегическо поражение на Русия. Те правят всичко възможно, за да забавят и да разпалят с по-голяма сила конфликта в Украйна, който сами предизвикаха, като подкрепиха и организираха военния преврат в Киев през 2014 г., а след това и войната в Донбас", посочи Путин.

Руският лидер подчерта, че Москва е отворена за диалог за разрешаване на съществуващите проблеми. "Русия е била и ще продължи да бъде отворена за равноправен диалог по най-трудните въпроси", каза той.

"Пхенян беше и остава наш убеден съмишленик и поддръжник, решен да се противопостави на желанието на колективния Запад да възпрепятства установяването на многополюсен световен ред, основаващ се на справедливост, взаимно зачитане на суверенитета, зачитане на интересите на другия", добави Путин.

В редакционна статия на в. "Нодон синмун", печатен орган на Централния комитет на Корейската трудова партия, се отбелязва, че народът и правителството на Корейската народнодемократична република напълно подкрепят Русия във връзка със специалната военна операция в Украйна, която вестникът определя като "свещена война" за защита на суверенните права на Руската федерация, предаде Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще изведе отношенията със Северна Корея на по-високо ниво и обеща постоянна подкрепа, съобщи по повод на започващото днес посещение на Путин в страната севернокорейската новинарска агенция КЦТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа

    21 43 Отговор
    Все други са им виновни.Най-лесното оправдание за агресията им.Но като има кой да им вярва...

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гатьо старшината

    27 1 Отговор
    Целият и Целят са две различни бири.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ще повишат благосъстоянието на гражданит

    13 28 Отговор
    🤪🤣🤪🤣🤪🤪🤪ше повишели благосъстоянието на гражданите🤣🤪🤪🤪там където човешкия живот не значи нищо
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Забавен човек

    12 26 Отговор
    "Запада не е изолирал Русия"
    Каза руския президент Путин след поредното си посещение в Северна Корея
  • 8 Контранаступа върви ли?

    25 11 Отговор

    До коментар #4 от "Саш ви разгембиха кочината":

    Крим завладяхте ли го? Бахмут освободихте ли?

    Коментиран от #11, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 цар Симо Ментата Сакскобурготски

    12 4 Отговор
    Вервайте му !
  • 11 Баю

    6 15 Отговор

    До коментар #8 от "Контранаступа върви ли?":

    ИзчЕкай малко, моста ке падне
  • 12 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    22 10 Отговор

    До коментар #4 от "Саш ви разгембиха кочината":

    Му ха ха ха ха краварника е пред разпад
  • 13 Без сантименти

    38 13 Отговор
    Харесва ли ни или не--Запада се провали тотално срещу Русия. И не само във войната в Украйна-ами в общата си стратегаия в гео политически план. Ако Путин първият и вторият президенски срок беше крайно добре настроен към Запада и най-вече САЩ--то щрез грубоста,арогантноста и лицемерието си,Запада го накара да бъде крайно практичен и национално ориентиран.Самомнението на Запада,че са богоизбрани ,доведе до големият гео политически разлом м/у Русия и Запада. Това са първопричините за сегашните световни проблеми...А можеше да бъде -от Лисабон до Владивосток-- както Русия предлагаше. И тогава Европа щеше да е фактор номер едно в света......а не да я подритват американци или китайци-че даже в последно време и африканци...

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зов за завръщане

    16 8 Отговор
    Има какво да научат руснаците от Северна Корея и то е политическата им система в нея атлантически папагали не вереят.Доскоро и те имаха такава система но тя трябваше да се реформира сега е време да се завърне
  • 16 Тензинг НОРГЕИ

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Аааа":

    Едмънд ХИЛАРИ И БЕЗ ШЕРПИ ЩЕШЕ ДА СЕ КАЧИ НА ЕВЕРЕСТ------------- МЕИБИ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 пешо

    23 14 Отговор
    всяко зло и нещастие на тая планета идва от краварите

    Коментиран от #21, #38

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гостгост

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "Контранаступа върви ли?":

    3 дни до Киев.Знаеш.
  • 21 Въпрос

    12 17 Отговор

    До коментар #18 от "пешо":

    Токът, компютърът, интернетът и смартфонът, които с кеф ползваш за да си изкажеш мнението, зло ли са? Нали знаеш, че ти ги дадоха американците?

    Коментиран от #25, #32, #33

  • 22 5555

    6 10 Отговор

    До коментар #13 от "Без сантименти":

    Ти четеш ли си глупостите въобще или самогона ти е в повече ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мдада

    11 6 Отговор

    До коментар #21 от "Въпрос":

    Всичките ми технологии са корейски и японски произведени в Китай няма нищо американско,което всъщност е пълна боза

    Коментиран от #29, #47

  • 26 Ми колко пъти

    7 4 Отговор
    Ще ви казвам. Краят на войната зависи от вас. Ако не се мотате по селата и пущинаците, ами премземете столицата на врага, то в този ден настъпва победата. Западът веднага спира помоща, парите и оръжията, понеже НЯМА на кого да ги даде. Официална 00сра няма да има. Ама до като НЕ разберете тази проста истина, ще имате огромни загуби на хора и техника и може и войната да загубите.
  • 27 Бутача

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "България харесва Путин":

    Пусьооо най харесваме майка ти
  • 28 Северно корейски

    11 8 Отговор

    До коментар #19 от "Могучая Просия":

    Глад и мизерия? Може, но в момента едно Северна Корея военно е по-силна от Германия и Япония взети заедно. Последните са васали на САЩ и за това не им е позволено да развиват военни технологии и да имат силни армии. Само дотолкова, доколкото сащ им позволяват. Свободата дава сила. Робството унищожава.
  • 29 Ха-ха-ха

    10 12 Отговор

    До коментар #25 от "Мдада":

    Всички корейски и японски технологии идват от Америка. Тези държави са под американско влияние и икономиките им са изградени с американски капитали и технологии. Англия започна индустриалната революция и Америка я довърши. Ако не бяха англосаксонците днес щяхме да сме още на свещи и с каруци. Ти си един неблагодарник, който лае по тези, които му осигуриха комфортен живот.
  • 30 Артилерист

    13 10 Отговор
    Северна Корея е пример как може една страна да не се подчини на американците и техните подчинени западни послушници. Животът там може да не е от най-охолните, защото се разходват много средства за защита, но държавата удържа на англосакския натиск и е свободна, суверенна и независима. За разлика от България, например...

    Коментиран от #42

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Механик

    8 6 Отговор

    До коментар #21 от "Въпрос":

    ААА да. Всичко са измислили американците. Особено токът, водата, вятърът, пролетното и есенното равноденствие и много други неща. Дааа.
    А като се замисля, токът който ползваме основно, го е "измислил" един човек по име Тесла, а той макар и живял в САЩ не е американец. То и компютъра е измислен от един човек дето е живял в САЩ но е от друг произход. Нарича се Иван (Джон) Атанасов и е българин.
    А таблета, телефона и пр. дето ползваш са от Китай.
  • 33 Глупости

    9 7 Отговор

    До коментар #21 от "Въпрос":

    Американците нямат толкова акъл. Интернетът беше разработен в Швейцария. Токът е изследван от много умни по света, няма нищо общо само с една страна. Сърбинът Никола Тесла е измислил използването на тока за пренасяне на информация. И да се използва променлив ток, вместо постоянен, за пренасяне на енергия с много по-малко загуби. Компютъра също не е измислен само от един човек. Просто математическата теория е могла да бъде представена с помоща на движение на токове и постепенно се стига до огромно развитие. Даже и от квантовата теория вече с помоща на токове се адаптират състояния и изменения с огромна скорост. Тук там се появяват умни гении, но като цяло откритията по-често са дело на повече хора.
    Менделеев е сънувал периодичната система. И на първо място в нея е ефирът. НО, някои умишлено скриват ефира, понеже с него може да има свободна, безплатна енергия за всички, както днес е въздуха.

    Коментиран от #35

  • 34 Целят ли, не целят ли....

    3 2 Отговор
    Ще видим, само че се вижда че конфликта ще завърши трагично за този човек на снимката.
  • 35 Те нямат толкова акъл.....

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "Глупости":

    Ти явно имаш много, съчинението ти е гениално.

    Коментиран от #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хахахаха

    4 2 Отговор
    Путлера пак ходи да моли за оръжие С. Корея! Какво падение.
  • 38 Хахахаха

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "пешо":

    Злото ще настъпи, когато един ден американците няма да могат да управляват! Ще дойде и този ден, все пак всяко начало си има край. Но тогава ще разберете, че злото е дошло. Тогава ще започнат масови войни по света, защото няма да има кой да ги спира.

    Коментиран от #43

  • 39 Тити

    5 3 Отговор
    Ма те Рашистите сами се изолират освен Иран Турция и Северна Корея никъде не ги искат.
  • 40 хааахахахахаха

    7 3 Отговор
    "САЩ не успя да изолира русия"..... каза путин в... Северна Корея! Да плача ли, да се смея ли....:))))))
  • 41 Ми имам си.

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Те нямат толкова акъл.....":

    Каквото дал Господ, това е.
  • 42 Абе знайш ли.....

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Артилерист":

    Може и да е охолен, копейките що не се изнесете по Азия и Африка, дето ще стоите под американско и европейско робство и да мизерувате, ми не си струва, ей на Русия стана трета икономическа сила в света, защото и наложиха санкции, и тази година щели да са първи в света по износ на картофи и ръж, и задминали Германия по икономически ръст.
  • 43 Да, бе умник

    1 9 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    Значи без злият хегемон, който ограбва и тормози всички, светът щял да стане по-лош? А иначе си против социализма, нали?

    Коментиран от #44

  • 44 Хахахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #43 от "Да, бе умник":

    Без световен полицай, светът ще стане като една джунгла. Всеки ще граби каквото може от когото може. Ред няма да има. Тогава се готви отново да влизаш в османската империя. И не чакай някой да ти помага, защото няма да има кой. А и не само тук. По света всяка по-силна съседка ще напада по-слаба, за да вземе каквото може. Ред няма да има. И сега има войни, но те са в пъти по-малко от това което може да стане.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 😂😂😂

    9 0 Отговор
    Затова Путлер обикаля само в Северна Корея и Китай... Щото "не е изолиран" Рашистан... 😂😂😂
  • 47 всъщност

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мдада":

    ти си пълна боза, и то ферментирала.
  • 48 454545

    2 0 Отговор
    Тази пияница е уплашен до смърт, трепери убиецо, не му остава много.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания