Last news in Fakti

29 Юни, 2024 07:43 2 113 30

Американците: Демократите да издигнат друг кандидат, Тръмп се представи по-добре на дебата

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент

Експресно проучване на Axios показа реакцията на народа след първия телевизионен диспут между двамата претенденти

Американците: Демократите да издигнат друг кандидат, Тръмп се представи по-добре на дебата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много американски избиратели смятат, че Демократическата партия трябва да избере друг кандидат за президент на САЩ вместо настоящия лидер на страната Джо Байдън. Това показват резултатите от публикувано в петък проучване на портала Axios , проведено от Morning Consult.

Според тези данни 60% от анкетираните гласоподаватели казват, че Байдън трябва "определено" или "вероятно" да бъде заменен като кандидат за президент на Демократическата партия след слабото му представяне в телевизионния дебат в четвъртък.

45% от анкетираните казаха, че биха предпочели да видят Байдън като следващ президент на САЩ, 44% подкрепиха основния му политически опонент, републиканеца Доналд Тръмп, който преди това беше ръководител на администрацията във Вашингтон. 57% от участниците в проучването смятат, че Тръмп се е представил по-добре от Байдън на дебата. Проучването е проведено сред приблизително 2 хиляди пълнолетни жители на Съединените щати.

В четвъртък в Атланта, Джорджия, се проведе първият телевизионен предизборен дебат в историята на САЩ между настоящ и бивш президент. Според експресна анкета на CNN, две трети от зрителите, които са гледали дебата, са присъдили победата на Тръмп.

Както вестник The Wall Street Journal съобщи по-рано, сред демократите в Конгреса на САЩ започна паника заради, според тях, неуспешното представяне на Байдън на телевизионния дебат. Някои демократи се надяват да намерят нов претендент за президентската номинация на Демократическата партия.

Президентските избори в Съединените щати ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече получи необходимия брой делегатски гласове, за да бъде номиниран за кандидат на републиканците за държавен глава. Байдън, който се кандидатира за втори мандат, си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати от Демократическата партия. Техните кандидатури ще бъдат одобрени от партиите по-късно през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    35 1 Отговор
    Вече обичам байДън, гробокопача на демократите.
  • 2 Процентите са

    33 1 Отговор
    67% на 33% и то от проучване на верните зрители на CNN след дебата.

    Всъщност повечето американци нямат прорив Байдън да се изправи на изборите срещу Тръмп, защото са гласоподаватели на Трънп.
  • 3 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    23 8 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ КАНДИДАТ КОЙТО МОЖЕ ДС СПЕЧЕЛИ СРЕЩУ ДОНАЛД ТРЪМП Е МИШЕЛ ОБАМА
    .....
    ОБАЧЕ ТОВА ЗНАЧИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА
    ....
    НЕ ГО КАЗВАМ АЗ , А МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ДЯДОВЦИ
    АМЕРИКАНЦИ С УНИВЕРСИТЕТСКО ОБРАЗОВАНИЕ
    ...
  • 4 да де

    26 1 Отговор
    Вече едно е сигурно след дебата бай пън спечели изборите за старческия дом.
  • 5 Байдън няма как

    25 1 Отговор
    по Конституция да бъде сменен.
    Освен, ако сам не се откаже. А това зависи от доктор Джил, първата лейди на САЩ.
  • 6 дадото с памперса

    14 3 Отговор
    а.. дядката е супер, дано скоро успее да натисне червеното ядренно копче докато го смените ха ха ха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Симпатизант

    25 0 Отговор
    Демонкратите са в топик - ненавиждат Тръмп, но не харесват и Байдън. Не е ли гот?
  • 9 Байдън го пробутаха пак

    14 0 Отговор
    на праймърито, точно защото е сенилен и неадекватен. И могат да управляват както си искат.
  • 10 Що не вземат

    20 1 Отговор
    Путин? Само той ще победи Тръмп! Но и много американци мечтаят Путин да им е президент.
  • 11 оня с коня

    11 0 Отговор
    Тия Амер Анкети са същата простотия както в БГ.Като се прочетат Бюлетинките в Урните,чак тогава ще се разбере кой много искал пък не спечелил,пък другия аха да спечели,пък малко не му достигнало.
  • 12 РЕАЛИСТ

    21 0 Отговор
    Много ми е интересно, откъде Факти вчера изкопаха статия , веднага след дебата, в която се твърдеше, че Байдън е разбил Тръмп на дебата. После обърнаха палачинката, след като дойде реакция от най-авторитетни източници. Толкова са се навели, че не виждат и не чуват нищо. Тръмп идва и е време да се преориентирате, щото няма хляб за вас.
  • 13 ПБФ

    14 3 Отговор
    Чичо Джо губи из борите.
    Въпросът е защо толкова много се вълнува източната аудитория?
    Според мян няма да има големи външнополитически промени при смяна на управлението. Промените ще са вътрешнополитически основно.

    Коментиран от #17

  • 14 ........

    11 3 Отговор
    Гаранция ще сменят Бай Бай Дън.Главната сатанистка си е жена,цветнокожа е и си мечтае да унищожи човечеството като остави само 1 милиард,за да са й роби.Обладана е от демони и затова е от демоничната партия,която вече на секта си заприлича.Тези досега не са имали само цветнокожа жена президент и чрез пропаганда ще го изиграят как това е върха на "демокрацията" и че е по-млада.
  • 15 гост

    10 1 Отговор
    Единия деменция другия мошеник леле краварите я втасаха ха ха

    Коментиран от #30

  • 16 Някой

    12 1 Отговор
    Корумпето Байдън е просто пионка отпред. САЩ се управлява от някакви лобита ли зад кадър.

    Коментиран от #19

  • 17 Хаос

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПБФ":

    Заради "ефектът на пеперудата", защото в САЩ като пpъдне един триполов тук се развихря стохиляден Прайд!
    Да продължавам ли...?
  • 18 Няма нищо случайно!!!

    13 0 Отговор
    Защо не започнат всички да се питат защо този дядо го бутат да бъде президент?? Ами защото трябва Ттъмо да поеме поста. Така е по сценарий. Демократи, Републиканци...всички са актьори. Вижте от кого се управлява Европа - най-голямата утайка на всяка държава виси в ЕП и решава ЕСГ и подобни самоубийствени глупости
  • 19 Зад кадър

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Някой":

    Са хазарите. Те винаги така управляват! Защо?
    Ами премиери и президенти се "избират" и се сменят. НЕ могат вечно да са на власт. Докато "зад кадър " въртиш с парите и винаги ти си на власт. За това ТЕ са "дълбоката държава"! Винаги на власт са ТЕ. Няма значение, Тръмп, Байдън или Путин ще ни показват отпред. Те са само кукли.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кукловодите прекалиха

    7 1 Отговор
    Дебатът, особено за тези, които са го гледали, представлявал жалък спор на двама старци, на пейката пред блока, със съпътстващите ги заболявания. За държавници и то на водещата в света държава, изобщо дума не може да става.
  • 22 Юуп

    4 2 Отговор
    Да издигнат жорш шорош, стига поставени лица
  • 23 Крумов

    2 0 Отговор
    Закономерно е на определена възраст да ти има нещо. Аз не знам - всеки ще остарее. Деменцията не прощава, почваш да отслабваш, не си знаеш подробностите.

    От друга страна - нямаш детинските навици - имаш търпението.
  • 24 Калпазанин

    5 1 Отговор
    Няма демократи няма републиканци, ще е този който им сложи ротшилд
  • 25 Сетила с Мара...

    7 0 Отговор
    Е, нали американците си избираха кандидатите! Малоумни ли са? От космоса се виждаше, че Байдън не е добре и с тялото, и с главата. Демократическата партия се простреля жестоко.
  • 26 Читател

    2 2 Отговор
    От вчера вече много пишат за Мишел Обама. Ако се съгласи да бъде издигната, реално би била по-адекватен, по-достоен и по-подкрепян кандидат от демократите. И дори би имала шансове да бие Тръмп.

    И най-важното: никога не е ламтяла за власт, подобно на безумната и нагла бабка Клинтън.
  • 27 Мухаа ха!

    4 0 Отговор
    Дебят почти нямаше.Да ти стане ( по човешки) жал за този възрастен човек,със сериозни ,ментални и чисто физиологични проблеми.Байдън е класически пример на фигурант- но от най зле подбрания типаж.Сутринтя проф.Константинов изказа една моя догадка,която дори не съм споделял във форума.От сега запомнете: бъдещ( нов кандитат) и бъдещ президент,ще стане Мишел Обама. Нея ще издигнат в близко бъдеще.А за нея , освен огромен брой от средната класа,бизнес средата,ще гласуват милиони латино, чернокожи,както и емигрантите с право на глас.Негласна ,но мощна подкрепа ще има и от ВПК на щатите.
  • 28 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Резултатите от дебата според мен предизвикват много въпроси ,някои от които са извън самия дебат и политиката.За мен е много учудващо напр.че според информацията от САЩ инициативата за тия дебати и за голяма част от условията за провеждане ,са на Байдън!?Нещо като съгласие за самоекзекуция!?Политическите последствия са ясни ,не e ясно само защо беше допусната тази катастрофа-кой е главният виновник!?Невъзможно е посветените да нe знаят в какво състояние е Байдън -вече открито се говори че го поддържат с медикаменти и стимуланти,а на публичини мероприятия се прилагат разни организационни хватки за прикриване на слабостите!Ето излезе фактът че Байдън е изведен до трибуната от жена си -значи са знаели че нещо не е наред!?На програмирани мероприятия е лесно да се прикрият разни неща ,но на 100 мин.предавне в эфир-пред очите на милилони- без посказване и др.неща е много трудно!И сега изводите - значи съвсем категорично можем да кажем че става дума за деменция/Алцхаймер/Паркинсон /старческа астения/някакъв аневризъм -и всички комбинации или поотделно означават непригодност!?Друго -33% от зрителите са решили че Байдън е победил в дебата /67 -Тръмп/.Ами това означава че тези 33% са или слепи или са готови да гласуват даже за картонен манекен -само и само да е от Демократическата партия!?... А за въпросите към лидерите от ЕС и НАТО съобразно изводите от дебата ...това е отделна тема,пълна с ужаси!
  • 29 кофти

    2 0 Отговор
    отчаяние, а в много случаи и отвращение е обхванало правителствени служители във Вашингтон, в петък много от тях не са се явили на работа, а други са решили да работят от домовете си след злополучния "дебат".
  • 30 хъм

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    не само "краварите" са втасали, ние тука по тия земи ще превтасаме. Необходимо ли е да обясняваме защо, нека и "верноподаниците" да прогледнат, ако имат очи да виждат и глави да мислят.