Last news in Fakti

1 Юли, 2024 05:51 1 345 8

Ахмети: Нямаме устойчиви политики по отношение на съседите ни

  • северна македония-
  • али ахмети-
  • конституция

Промяната в конституцията е необходима, убеден е председателят на Демократичния съюз за интеграция

Ахмети: Нямаме устойчиви политики по отношение на съседите ни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Република Северна Македония няма устойчиви политики по отношение на съседите си, е заявил на заседание на генералния съвет на Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети, съобщават медиите в Северна Македония, предаде БТА.

На заседанието, проведено в Тетово, Али Ахмети е посочил, че промяна в конституцията на страната е необходима „защото всички граждани печелят от това, за ускоряване на пътя на страната към ЕС”.

„Всяко спиране по този път ще има много висока цена, както сме платили с висока цена (за забавянето на решаване на проблемите) с гръцката страна. Но с българската страна цената може да бъде по-висока. Броят на гражданите с българско гражданство расте всеки ден. Ако не предприемем необходимите стъпки, е възможно пакетът (в който Северна Македония и Албания са заедно по пътя) за членство в ЕС, да бъде променен. Албания да започне преговори за членство в ЕС, а ние да изостанем. Албания да стане член (на ЕС), а ние да се превърнем в държава от два народа, които имат две различни гражданства- българско и албанско. Стъпките трябва да се обмислят преди да се говори и действа”, е заявил Ахмети, цитиран от сайта Фокус.

Председателят на ДСИ отново е повторил обвиненията на ДСИ към управляващата ВМРО-ДПМНЕ и Християн Мицкоски, че „не зачитат легитимността на албанските избиратели”, повечето от които са гласували за „Европейския фронт” и ДСИ, поради което „ще демонстрират недоволството си”.

Ахмети е посочил, че „апетитът за власт” в коалиция от албански партии ВЛЕН, която е коалиционен партньор на ВМРО-ДПМНЕ я е превърнала в „слуги на ВМРО-ДПМНЕ”.

На 13 юли ДСИ ще проведе нова среща с всички структури на партията, за да обсъдят по-нататъшните стъпки, допълва ТВ 21.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    2 4 Отговор
    8000 СЛУЖИТЕЛИ НА ЧВК ВАГНЕР ПО ДОГОВОР
    С МО РФ ДА ПОДГОТВЯТ БЪЛГАРСКИ ГРАНИЧАРИ
    НА ТУРСКАТА ГРАНИЦА
    .....
    И С БРАТЯТА СЪРБИ ЩЕ РЕШИМ ВЪПРОСА С НЕО ОСМАНИЗМА И АЛБАНСКАТА МАФИЯ НА БАЛКАНИТЕ :))

    Коментиран от #3

  • 2 Смърфиета

    2 1 Отговор
    Тетово и Гостивар ще се отцепят, но Шкуп и Куманово ще си останат. Ще има жертви, освен това ще се разстрои икономиката, което е по-малкото зло, и накрая ще има тегав мирен процес, а Гостивар и Тетово ще трябва да се присъединят или към Прищина, която буксува за ЕС, или към Тирана, но тогава гласът им няма да се чува. Затова се колебае Ахмети – заради жертвите и ,където ,че се смразят хората.
  • 3 Смърфиета

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Слабо този път. Никакъв въпрос няма да решим със сърбите, а напротив.
  • 4 Перо

    6 1 Отговор
    Изглежда ДСИ е единствената правилно мислеща и читава партия в РСМ. Сръбското мекере Мицкоски си няма понятие от международни договори и международно право! Изискването в договора с ЕС да бъдат вписани българите в Конституцията е за СТАРТИРАНЕ на преговорния процес, а не за финализиране, което поради политиката на ВМРО-ДПМНЕ може никога да не се състои или Гърция да ги прекъсне! Никой не може едностранно да променя международни договори! Колкото по-бързо го разберат “макетата”, толкова по-добре за тях! Албанската партия, която е в коалиция с ВМРО-ДПМНЕ е съставена от УДБашки агенти, за разделение на албанското население! Явно, до като Мицкоски е Премиер, “макетата” ще стартират ново чакане за ЕС /ЕУ/, но вече на опашката, след Албания, Молдова, Украйна, Турция и др. Балкански страни, нови 30 г. Местните българи вече са в ЕС, а скоро и албанците ще се откачат от преговорния пакет! Нека Мицкоски плаща отново за лобиране и заобикаляне на БГ! От умрял писмо и да почака премахването на единодушното гласуване от правилника на ЕС!
  • 5 никола гешев

    2 1 Отговор
    Този е шиптър, колкото и ДПС са турци. Али Ахмети с агентурно име Алвксандър Антич е агент на УДБА, както Ахмед Доган - агент Сава е агент на ДС!

    Коментиран от #6

  • 6 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "никола гешев":

    Усещаш ли ми дъха във врата си? Ето ми ги ръцете.
  • 7 Роко

    5 1 Отговор
    Правилно е казал - страна с два народа : българи и албанци ! Това обобщава цялата истина за тази псевдо държава !
  • 8 Перо

    4 1 Отговор
    САЩ и страните-членки на ЕС /ЕУ/, ясно обясниха на “макетата”, че не може да има промени в международните договори! Сега Мицкоски да прави, каквото си иска, албанците ще му набият обръчите! РСМ ще станат държава и население с българско и албанско гражданство, защото Албания ще се откачи от пакета и бързо ще влезе в ЕС, а после ще раздаде паспорти и на албанците в РСМ! Ще останат само един файтон македонисти!
Новини по държави: