Last news in Fakti

5 Юли, 2024 11:58 1 282 7

Полски евродепутати отхвърлиха предложението на Орбан да се присъединят към новата му група в ЕП

  • виктор орбан-
  • евродепутати-
  • присъединяване-
  • група-
  • полша-
  • отхвърлиха-
  • предложението

На 30 юни Орбан обяви, че заедно с бившия си чешки колега Андрей Бабиш ще създадат нова група в Европейския парламент, наречена "Патриотите на Европа“

Полски евродепутати отхвърлиха предложението на Орбан да се присъединят към новата му група в ЕП - 1
Снимка: БГНЕС

Евродепутатите от полската партия "Право и справедливост“ (ПиС) отхвърлиха предложението на унгарския премиер Виктор Орбан да се присъединят към новата му група "Патриоти на Европа“. Вместо това те решиха да приемат предложението на министър-председателя на Италия Джорджа Мелони да останат в нейната дясна група на Европейските консерватори и реформисти (ECR), пише Euractiv, цитирано от Фокус.

Медията отбелязва, че изборите за Европейски парламент превърнаха ECR в третата по големина група в органа, а полската партия ПиС и партията на Мелони "Италиански братя“ станаха двете най-големи национални партии.

"Политиците от ПиС все още се страхуват от завой надясно и остават в старата си група в ЕП“, отбелязва проправителственият седмичник Mandiner.

"Поляците и унгарците са братя, но полските консерватори не са съгласни с Орбан“, пише RTL, цитирайки известна полско-унгарска поговорка за историческото приятелство на двете страни.

На 30 юни Орбан обяви, че заедно с бившия си чешки колега Андрей Бабиш ще създадат нова група в Европейския парламент, наречена "Патриотите на Европа“. Но за да преодолеят прага на броя на евродепутатите и партиите, политиците се нуждаят от съюзници, за да я създадат.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    5 12 Отговор
    Не искат в руската профашистка "партия", кое не е ясно?

    Коментиран от #2

  • 2 ЯсНо

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ами":

    Ясно е, че дядо ви баба ви са се борили с фашизмът, пък вие искате реванш: този път фашизмът да победи. И на децата е ясно че Европа го играе реваншистки, като се подготваше 70-80 години за това. Друг е въпроса, че много от държавите страдаха преди от фашизмът, но сега впрегнати от безсмисления съюз - всички се надпреварват кой е по-добър фашист.

    Коментиран от #5

  • 3 Поляците

    3 5 Отговор
    Ме са забравили руснаците за разлика от унгарците
  • 4 хммм

    4 6 Отговор
    Гонете го и този мерзавец - руска лимонка!
  • 5 Ами

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЯсНо":

    Руския режим в СССР а след това и на Путин винаги е бил фашистки по своята същност. Затова Сталин и Хитлер бяха съюзници и заедно започнаха Втората световна война:

    СССР - Съюз на съветските СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ републики (Сталин)
    НСДП - Национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА работническа партия (Хитлер).
  • 6 Ти да видиш

    3 2 Отговор
    Ееее ма па и Орбан се излага! Да беше им хвърлил по некой и друг еврак,ми не става така!!!

    Коментиран от #7

  • 7 факуса

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ти да видиш":

    ами нали са с ес ценности пановете,нема да ги вземат
Новини по държави: