13 Юли, 2024 09:15 1 503 15

Четирима души загинаха при опит да прекосят Ламанша от Франция

  • ламанша-
  • мигранти-
  • загинали-
  • спасени

Великобритания е решена да се справи с притока на малки лодки препълнени с мигранти

Четирима души загинаха при опит да прекосят Ламанша от Франция  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко четирима души са загинали при опит да прекосят Ламанша от Франция към Великобритания, сочи информация на френската брегова охрана. Тяхната надуваема лодка се преобърна край бреговете на Булон сюр Мер в Северна Франция около 4:30 сутринта (02:30 GMT), каза говорител на бреговата охрана.

Шестдесет и трима души са спасени при операция, включваща кораби на ВМС, рибарска лодка и хеликоптер на ВМС, уточнява "Ал. Джазира".

Те са върнати в Булон сюр Мер и прегледани от службите за спешна помощ. Осигурен им е временен подслон.

Префектурата, отговаряща за северната част на Франция, заяви, че патрулна лодка на френските военноморски сили е забелязала претъпкания кораб рано в петък. Много хора са били във водата, се казва в изявлението.

Хиляди хора пристигат във Великобритания всяка година на малки лодки, които обикновено са надуваеми.

Правителството на новия министър-председател на Обединеното кралство Кийр Стармър обяви планове тази седмица да се справи с притока на малки лодки, преминаващи от Франция през опасните води, след като отмени плана за депортиране в Руанда на бившето консервативно правителство.

Планът, прокарван от тогавашния министър-председател Риши Сунак, беше създаден, за да разубеди мигрантите и търсещите убежище да пристигат в Обединеното кралство с малки лодки от Франция. Съгласно спорната политика мигрантите ще бъдат депортирани в Руанда, за да бъдат обработени молбите им за убежище.

В петък министърът на вътрешните работи Ивет Купър каза, че “престъпните банди печелят огромни печалби от излагането на живота на риск”. “Ние ускоряваме действията с международни партньори за преследване на & разбиват опасни контрабандистски банди,” написа тя в социалната мрежа X.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ок ок ок

    7 0 Отговор
    ама са малко
  • 2 откакто

    2 6 Отговор
    Великобритания напусна ЕС, хората от ЕС рискуват живота си да се доберат до острова... Ясно е къде е по-хубаво
  • 3 Ами

    8 2 Отговор
    като потопят десетина лодки, ще спрат да пътуват...
  • 4 Русофилчо

    9 1 Отговор
    От границата - директно на фронта в Украйна. Ако искаш помощи - на фронта в Украйна.
    Ако си жена и искаш помощи - санитарка. Да видим дали ще има имигранти.
  • 5 Боруна Лом

    2 2 Отговор
    ОЩЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЗА ЧАРЪЛС ПОРЕДНИИ!
  • 6 Механик

    9 2 Отговор
    Не знам дали помните, но кагато почна тая работа с мигрантите, тогава се държеше да им се вика "бежанци" и не бе позволено да се ползва друга дума. Ако в коментара си сложиш думата "бежанец", , то системата го триеше автоматически.
    Помните ли как широкомащабно и напоително ни обеснаваха ползата от приемането на "бежанци"? Поните ли "разплакните дечица" от снимките?
    Хора, правят ви на луди, а вие зяпате фермата/брадъра и не ви пука. Главите сте ги изключили, а ни се готви голяма касапница.
  • 7 Хмм

    3 2 Отговор
    Не разбрах, какви действие е предприел новия?
  • 8 Галигео Галигей

    3 1 Отговор
    Бог да ги прости!Но защо още не са оплакани от Козлодуйския?🙉✝☠✝🙉
  • 9 Само един човек

    0 1 Отговор
    Е нужно за ГАДЕНЕ на който и да е продължава
    То бива бързне бързане ама чак пък толкова
  • 10 Анонимен

    2 0 Отговор
    Що не бягат към Русия бе!?

    Коментиран от #11, #14

  • 11 БгТопИдиот🇧🇬

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    РФ е втора ( в света)по прием на емигранти.Чети сървуле,чети.

    Коментиран от #12

  • 12 Чети още,

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    емигрантите им са от бившите съюзни републики, мюсюлмани са и мразят руснаците от дъното на правоверната си душа.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 нпо агент

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    В Русия търсачи на лесен живот не тръгват, те избират европа ,където могат да се кефят на живота,за смекта на малоумни европейци. Руснаци не са кретени да ги хранят, да им плащат социални и др.либерални извращения. .Имате една привилегия да бачкате, или обратно в пустинята..Никой не ги кани..примерно като Меркел..елате всички..и те тръгнаха точно заради социални помощи..Защо да избират Русия,след като има идиоти които ще им поднесат всичко на тепсия..Но нали тукашни драскачи все повдигат темата,защо ли тези талибани избират европа..ами вече надявам се и последен кретен разбрал..

    Коментиран от #15

  • 15 Западът не е глупав,

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "нпо агент":

    тъпите са некомпетентните послушковци като гинеколожката, скачачката на батут, партийната секретарка от ГДР и други подобни. Народите не ги щат защото ги виждат какво правят по цял ден - джамията, дюнерджийницата, кафето, магазини, алкохол, наркотици, бардаци. Безплатна квартира, социал, безплатни кухни и мед. обслужване. А какво им обещава мюфтията - като умрат и отидат в рая по 75 непотящи се девици и студен шербет. На запад са по-добре и от този рай. Преди стотина години един друг етнос се опита да живее на гърба на европейците та трябваше Съюзът на художниците в Австрия да пратят свой член да оправи картинката. Той пък се престара, та целият свят едвам го спря.
Новини по държави: