17 Юли, 2024 06:35 1 644 4

Сенаторът демократ Боб Менендес беше признат за виновен по всички обвинения в корупция

  • сенатор-
  • боб менендес-
  • съд-
  • корупция

Той приел подкупи в злато и пари в брой от трима бизнесмени от Ню Джърси и действал като агент на египетското правителство

Американският сенатор Боб Менендес беше признат вчера за виновен по всички обвинения в корупция, които му бяха предявени, в това число че е приел подкупи в злато и пари в брой от трима бизнесмени от Ню Джърси и е действал като агент на египетското правителство, предаде АП, цитирана от БТА.

Високопоставени демократи, сред които лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумър и колегата му сенатор от Ню Джърси Кори Букър, бързо призоваха Менендес, който е в Сената от 2006 г. и избегна присъда в предишен процес за корупция през 2017 г., да подаде оставка.

Съдебните заседатели започнаха обсъжданията си в петък и заседаваха повече от 12 часа в продължение на три дни, преди да достигнат до решението си в процеса, който продължи девет седмици. 70-годишният Менендес пледира "невинен" по 16-те обвиненията.

След произнасянето на присъдата Менендес заяви пред репортерите пред сградата на съда, че ще обжалва, но не каза дали ще подаде оставка. "Никога не съм нарушавал публичната си клетва. Никога не съм бил нищо друго, освен патриот на страната си и за страната си", заяви пред репортери Менендес, който след повдигането на обвинението се оттегли от поста председател на влиятелната комисия по външни отношения в Сената на САЩ. "Никога не съм бил чуждестранен агент", добави Менендес, цитиран от Ройтерс.

Присъдата на Менендес ще бъде обявена на 29 октомври, седмица преди изборите на 5 ноември, на които той се е кандидатирал като независим за нов 6-годишен мандат в Сената.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    4 0 Отговор
    Тва не беше ли тоя, на който Бобоков беше платил, за да каже колко е корумпирана България по времето на Бойко? И който после Радев цитира?🤔
  • 2 Този който

    6 0 Отговор
    подкрепяше терористите ПКК и говореше винаги против Турция?

    С жена от арменски произход?
  • 3 Защо не написахте

    6 2 Отговор
    Че Турция иска да се нормализират отношенията с Сирия за да спре окупацията и Сащ не одобряват това?

    Защо бе продажници?
  • 4 Пешо от панелката

    1 0 Отговор
    Тоя не подкрепяше ли Кики и Кокорчо?