18 Юли, 2024 04:29 2 204 21

Байдън е с коронавирус, арестуваха мъж за заплахи срещу президента на САЩ във Флорида

  • джо бйдън-
  • коронавирус-
  • арест-
  • президент-
  • сащ

Демократите имат за цел да проведат виртуално гласуване за номинацията на президента Джо Байдън през първата седмица на август

Байдън е с коронавирус, арестуваха мъж за заплахи срещу президента на САЩ във Флорида - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън е дал положителна проба за COVID-19, каза вчера председателят на УнидосЮЕс (UnidosUS) – латиноамериканска организация за граждански права, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Активистът съобщи новината на събитие в Лас Вегас, където Байдън трябваше да говори.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи за положителния тест на 81-годишния държавен глава.

„Той е ваксиниран, поставена му е и бустерна доза и има слаби симптоми, каза Жан-Пиер.

Байдън "ще се върне в Делауеър, където ще се самоизолира и ще продължи да изпълнява изцяло всичките си задължения", каза още Жан-Пиер.

Междувременно мъж беше арестуван в американския щат Флорида за отправяне на заплахи към Джо Байдън, няколко дни след опита за убийство на републиканския му съперник Доналд Тръмп, предизвикал силни критики срещу службите за сигурност, съобщиха вчера властите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Родом от Куинси, Флорида, 39-годишният мъж беше арестуван за „изпращане на заплашителни съобщения и отправяне на заплахи срещу президента Джо Байдън и други федерални служители“, се казва в изявление на прокуратурата.

Според държавното обвинение мъжът е излъчил заплахите си онлайн и ги е отправил, когато е бил приет в психиатрично заведение миналия месец. Той беше арестуван в понеделник и е в предварителен арест в очакване на процеса срещу него.

Републиканският кандидат за президентските избори през ноември Доналд Тръмп стана обект на покушение в събота по време на предизборна проява на открито в щата Пенсилвания.

Участник в митинга беше убит, а стрелецът – ликвидиран от снайперисти на Сикред сървис (тайните служби), които отговарят за защитата на висши американски политически фигури.

След атаката тази служба за сигурност е обект на множество критики.

Президентът демократ Джо Байдън, кандидат за преизбиране, нареди независимо разследване, за да се установи как стрелецът е могъл да се окаже толкова близо до бившия президент.

Демократите имат за цел да проведат виртуално гласуване за номинацията на президента Джо Байдън през първата седмица на август, а в същото време той отхвърли призивите на някои членове на Демократическата партия да се откаже от надпреварата след катастрофалното си представяне на дебата срещу Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според писмо, изпратено до членове на партията, получено днес и от Асошиейтед прес, комисията по правилата за националния конгрес на Демократическата партия ще се срещне в петък, за да обсъди плановете си и ще ги финализира през следващата седмица. В писмото се посочва, че виртуалното гласуване няма да се състои преди 1 август, но партията все пак се ангажира да проведе гласуване преди 7 август – крайният срок за регистрация в щата Охайо.

През май Демократическата партия обяви, че ще проведе предсрочно поименно гласуване, за да гарантира, че Байдън ще се класира за вота в Охайо, където първоначално крайният срок беше 7 август, но след това щатът промени правилата си. Предизборната кампания на Байдън твърди, че партията трябва да работи по първоначалните правила на щата Охайо, за да гарантира, че законодателите републиканци няма да могат да отправят правни предизвикателства, за да не допуснат да бъде гласувано за президента Байдън.

Писмото идва ден, след като група демократи от Камарата на представителите на САЩ, които се опасяват от бързото номиниране на Байдън като кандидат за преизбиране за президент, разпространиха друго писмо, в което изразяват "сериозна тревога" за плановете за виртуално поименно гласуване. В това писмо до Националния комитет на Демократическата партия, което още не е изпратено, се казва, че би било "ужасна идея" да бъде заглушен сегашният дебат за кандидата на партията чрез предсрочно поименно гласуване.

"Това може да подкопае духа и единството на демократите", се казва в писмото, получено от Асошиейтед прес.

Националният конгрес на Демократическата партия е насрочен за 19-22 август в Чикаго в американския щат Илинойс.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудно

    54 0 Отговор
    За кой ли път?
    Корона, деменция, деменция, деменция...
    Алцхаймер и Паркинсон
  • 2 Бай Шиле

    76 1 Отговор
    Бързо му намериха един коронавирус, за да се оттегли...

    Коментиран от #6

  • 3 Му ха ха ха

    36 0 Отговор
    Дреме ми
  • 4 Лост

    33 1 Отговор
    Да го е ухапе мухата це-це и да отива да спи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Шиле":

    ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА БЪЛГАРИТЕ Е ПОРАЗИТЕЛНА
    ... НА СЪЩОТО МНЕНИЕ КАТО ТЕБ СЪМ :))
    ....
    АКО МОЖЕХМЕ ДА Я ПРИЛОЖИМ И В БЪЛГАРИЯ ТАЯ ИНТЕЛИГЕНТНОСТ:(
  • 7 да де

    35 1 Отговор
    Бай пън щял да се оттегли, ако лекарите му намерят проблем със здравето. Проблема му е с главата не точно със здравето иначе може да си е здрав като пън.
  • 8 Може да е

    20 0 Отговор
    слънчасал и да е хванал гората,скоро и букета...
  • 9 Видяха,че...

    25 0 Отговор
    ...самичък не иска да се отказва от кандидатпрезидентската надпревара и сега зорлем искат да уморят немощният старец...!
  • 10 Уса

    22 0 Отговор
    В неговото състояние това е равносилно на покушение срещу настоящ президент.Дали с ковид или 100патрона няма значение краят е един и същи ваксините не работят

    Коментиран от #12

  • 11 Уса

    29 0 Отговор
    За тези хора лицемерието е форма на интелигентно излъчване и постоянно поведение.Сега всички приятели на Байдн крещят в подкрепа на Тръмп.Скоро българските мисирки и соросоиди върли русофоби ще приветстват Тръмп само изчакайте още малко и гледайте шоуто на 21ви век
  • 12 Какви ваксини

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "Уса":

    всичко е пунта мара.Изпраха са 3-5трл.долара,умориха 5милиона по света,и сега искат още време да си свършат започнатато.Това с измисления вирус е само увода.Като свърши войната в Украйна, пускат следващия вирус...
  • 13 Смърфиета

    18 0 Отговор
    Аха, тестват го за коронавирус, но не му викат невролог.

    Ами ако има усложнения от вируса?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Изкукуригал

    15 0 Отговор
    Седя и се чудя колко е голяма лакомията вместо да се оттегли на някое островче с яхтичка и с водичка в ръка той ламти още?
  • 16 Вашето мнение

    16 0 Отговор
    Дръж памперс, никакво отпускане, дори и най-големите врагове на сащисаните не са се надявали, че точно ти ще ускориш гибелта на кравите.
  • 17 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Смърфиета":

    ПРИ МЕН Е 11:29 ВЕЧЕРТА ... ОЩЕ Е ВЧЕРА...
    ЩЕ ПИЯ ДАЖЕ ЕДНО МАЛКО КАФЕ:)
  • 18 българин 777

    9 0 Отговор
    най лесния начин да го ошашавят ептен

    Коментиран от #20

  • 19 Мишел

    5 0 Отговор
    Преболедуването с новия вариант на вируса води до забележимо увреждане на мисловните способности на индивида( Из съобщението на медицинските власти на САЩ преди седмица).
    При Байдън ще е незабележимо.
  • 20 Вече е носна кърпа

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "българин 777":

    Още след неуспеха срещу Тръмп написах, че Байдън вече е излишна носна кърпа и следва той да се страхува. Няма вече шанс срещу Тръмп и самата Дълбока държава ще го тури в кошчето.
  • 21 Няма му нищо

    2 0 Отговор
    Какво е коронавирус пред това да си слуга на евреите ционисти?