18 Юли, 2024 09:35 1 115 6

Днес Великобритания ще бъде домакин на голяма европейска среща на върха

  • великобритания-
  • среща на върха-
  • нов премиер-
  • домакин-
  • киър стармър

Стармър, който ще бъде домакин днес на срещата на върха на Европейската политическа общност (ЕПО), призова за общоевропейски действия за справяне с "каналджийските мрежи".

Днес Великобритания ще бъде домакин на голяма европейска среща на върха - 1
Снимка: БГНЕС

Новият британски министър-председател Киър Стармър ще бъде домакин днес на голяма европейска среща на върха. Той ще използва форума, за да даде нов тласък на отношенията с Европа, но и за да настоява за по-добра охрана на външните граници на континента като част от усилията на Лондон за пресичане на засиления мигрантски наплив към Великобритания, предадоха Прес асосисейшън (ПА) и ДПА, цитирано от БТА.

Стармър, който ще бъде домакин днес на срещата на върха на Европейската политическа общност (ЕПО), призова за общоевропейски действия за справяне с "каналджийските мрежи".

В рамките на форума, който ще се състои в графство Оксфордшир, Южна Англия, той ще участва в заседание, посветено на миграцията, което ще бъде съпредседателствено от десния премиер на Италия Джорджа Мелони.

Лидерите от 47-членната ЕПО се събират във Великобритания на фона на усилия на Стармър за презареждане в отношенията на страната му с европейските ѝ съседи след хаоса, който съпътстваше излизането на Кралството от ЕС.

Новото британско правителство на лейбъристите иска да сключи пакт за сигурност с Евросъюза и е решено да затвърди подкрепата на европейските страни за Украйна във войната ѝ с Русия на Владимир Путин.

"Не бива да позволяваме предизвикателствата от близкото минало да определят облика на отношенията ни и за в бъдеще. Именно затова европейската сигурност ще заеме централно място в приоритетите на правителството в областта на външната политика и отбраната - и именно затова вниманието ми е насочено изцяло към това да използвам момента, за да възстановя нашите отношения с Европа", заяви Стармър. "(Срещата на) ЕПО ще даде началото на този нов подход на правителството към Европа, от който ще спечелим не само ние сега, но и бъдещите поколения - от разбиването на мрежите за трафик на хора в Европа до противопоставянето на Путиновите варварски действия в Украйна и дестабилизираща активност в цяла Европа."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    2 6 Отговор
    Европа да почне да произвежда повече оръжия и да ги доставя в Украйна.
    Иначе няма да оцелее.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 въпросче

    5 0 Отговор
    След като няма да взимат никакви сериозни решения,за какво им е тази среща? Само да си кажат по някой лаф ли е?
  • 3 До колкото си спомням

    7 0 Отговор
    тия тарикати не напуснаха ли Евросъюза(Европйската общност) . Откъде на къде ще са домакин на срещи на които ще се решава какво да се случва с парите на европейския данъкоплатец . Я първо тия тарикати на острова да вземат да се издължат на ЕС.......дължът към 90 милиарда и тогава да правят срещи на които ще се решава как да се харчат парите наевропейския данъкоплатец...!!! Тамън парите които далжът на ЕС ако бъдат издължени могат да послужат като една доста сериозна помощ и финансова инжекция за Зеленски и Украйна !!!!!!!!!
  • 4 БАЦЕ ЕООД

    4 0 Отговор
    А те в Европа ли са?! че, нещо ми се губи смисълът ...
  • 5 БАЦЕ ЕООД

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофилчо":

    От какво ? Какъв материял, къде изкопан, от кого произведен? Ти ли?! ае
  • 6 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофилчо":

    След изпращането на оръжия за Украйна ще дойде момента с него да изпраща и хора, защото човешкият материал в Украйна е на изчерпване. Първите изпратени ще бъдат от източна Европа, като най близките и най "застрашените" от Русия. Идеята е запада да произвежда оръжие и да богатее, а Украйна и Източна Европа да горят във войната и да пускат кръв на Русия. Изгарят се мостове с Русия за десетилетия напред.
Новини по държави: