20 Юли, 2024 13:35 6 350 13

Над 300 полицаи бяха ранени при меле с протестиращи (СНИМКИ)

  • бангладеш-
  • полицаи-
  • индия-
  • протести-
  • ранени

Инцидентът е станал в Бангладеш, където е обявен полицейски час

Над 300 полицаи бяха ранени при меле с протестиращи (СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 300 бангладешки полицаи бяха ранени по време на сблъсъци с протестиращи в Дака през последните 24 часа.

„Най-малко 150 полицаи бяха хоспитализирани, а други 150 получиха първа помощ“, каза пред репортери говорителят на столичната полиция Фарук Хосейн, цитиран от новинарския портал Firstpost. Той добави, че полицията се бори със "стотици хиляди" протестиращи.

Междувременно индийските студенти бягат в Бангладеш и учат в университети там (таксите за обучение в Бангладеш за много специалности са по-ниски, отколкото в Индия). Според вестник Indian Express, над 400 студенти са преминали на индийската страна от територията на Бангладеш през последните 24 часа, опасявайки се от нестабилност в Дака и други градове, където учат. По-рано официалният представител на индийското министерство на външните работи Рандхир Джайсвал каза, че в момента в Бангладеш има около 15 000 индийци, включително 8500 студенти.

Над 300 полицаи бяха ранени при меле с протестиращи (СНИМКИ)

Сблъсъците между студенти и полицията продължават в Бангладеш. Най-малко 105 души са загинали, като 55 от тях в столицата. В цялата страна е обявен полицейски час, а в Дака и други градове са изпратени войски. Протестите в Бангладеш започнаха по-рано този месец, след като стотици студенти от частни и държавни университети в цялата страна протестираха срещу квотите за работа за роднини на борци за свобода, които са се сражавали във Войната за независимост през 1971 г. Те бяха счетени за дискриминационни. Близо 32 милиона младежи са безработни или безработни в 170-милионната страна. Те смятат, че властите не правят достатъчно за борба с безработицата и искат оставката на премиера.

Над 300 полицаи бяха ранени при меле с протестиращи (СНИМКИ)

Над 300 полицаи бяха ранени при меле с протестиращи (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само да попитам

    24 4 Отговор
    За какво протестират Сигурно не ги пускат да идват да работят в България
  • 2 Който сега е в Бангладеш !

    10 3 Отговор
    Много бързо беш!
    Може и пеш!
    Че става леш!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хахо

    15 3 Отговор
    КРИБ, АИКБ, БСК и тем подобните чорбаджийски организации, току що си намериха висококвалифицираните работници за които реват...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян

    15 4 Отговор
    Бангладеж е мюслюманска държава с територия колкото България а с население повече от федерацията на путин -путин може да ги поеме всички във федерацията - нормално е като се плодят като мишки да няма какво да ядат- скомруците като напълнят клетката с пилета спират да се плодят - явно са по умни
  • 7 Ангел

    8 0 Отговор
    Крайно време е да откъснат главата на диктатора!
  • 8 Слаб 2+

    17 4 Отговор
    В английския град Лийдс е същото,ама защо ли не пишете само дедо Шориш знае ???
  • 9 Некой си ᕙ⁠(͡⁠°⁠‿⁠ ͡⁠°⁠)⁠ᕗ

    2 2 Отговор
    А какво означава "меле"
  • 10 На територия

    15 1 Отговор
    малко по голяма от България ,живеят почти 200,000,000 чистокръвни ромеи! Това е Бангладеш !
  • 11 Уса

    8 0 Отговор
    Истински протестиращи
  • 12 нпо агент

    14 1 Отговор
    Тези на снимките правят това и в Лондон,Париж,Берлин..превзеха Европа и ако не живеете по техните закони, режат ви кратуната..вижте в твитер на Мъск, той поне не налага цензура и може да видите как живеят тези пришелци уж били бежанци, а станаха терористи..благодарение на Урсула,Меркел и други соросоидни активисти, които ни вкарват в една война с терористи..Някои в твитер призоват за масово депортиране..направо милиони трябва да бъдат връщани с лодки..както са дошли така и да ги връщат.
  • 13 Павлин

    2 1 Отговор
    Нашите мутробизнесмени и оня дето е с всяка власт профсъюзен лапач , колко още такива висшисти мислят да вкарат в България ?