20 Юли, 2024 18:49 5 219 37

Голямо поражение за десницата

  • франция-
  • парламент-
  • парламентарни комисии-
  • френска дестинаца

Във френския парламент не й беше позволено да оглави нито една парламентарна комисия

Голямо поражение за десницата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Представители на дясната партия "Национално обединение", която стана третата по големина фракция в новия свик на Народното събрание (долната камара на парламента), няма да оглавяват нито една от парламентарните комисии в Народното събрание (долната камара на парламента) . В същото време по-голямата част от ръководните позиции бяха разпределени между представители на президентския блок, съобщи телевизионният канал LCI.

Така измежду осемте комисии само две са оглавени от представители на левицата: Ерик Кокрел от „Непокорна Франция“ беше преизбран за председател на финансовата комисия, докато Фатия Келуа Аши от Социалистическата партия стана ръководител на комисията по култура и образование. След избирането си самият Кокъл каза пред репортери, че е готов да подаде оставка от поста си, ако президентът назначи представител на лявата коалиция Нов народен фронт за министър-председател.

Останалите шест комисии бяха поети от представители на партиите от президентския блок „Заедно за републиката“: Жан-Ноел Баро ще оглави Комисията по международни въпроси, Жан-Мишел Жак – Комисията по национална отбрана и въоръжени сили, Антоан Арман – комисия по икономически въпроси, Пол Кристоф – комисия по социални въпроси, Сандрин Льо Фер – комисия по устойчиво развитие и регионално планиране, Флоран Будие – комисия по законодателни въпроси.

Председател на Републиканската партия Ерик Скиоти, който подкрепи съюза с Националния съюз Джордан Бардела и Марин льо Пен нарекоха настоящата ситуация „демократична блокада“, по време на която ключови постове бяха разпределени между кандидатите на президентския блок. Според него, по този начин е било изключено „представителството на 11 милиона французи“, които са гласували за депутатите от „Националната асоциация“ и „републиканците“, които подкрепиха съюз с тази дясна партия на парламентарните избори преди две седмици.

На 18 юли депутатите от Народното събрание проведоха първото си заседание след предсрочните избори, на които за председател на парламента беше преизбран представител на президентската партия „Възраждане“. Яел Брон-Пивет, която заема този пост от юни 2022 г. В петък се проведоха избори за заместник-председатели на Народното събрание, в резултат на които две от шестте места бяха спечелени от представители на лявата опозиционна партия „Непокорна Франция“. Двама представители на Националното събрание, Себастиен Шену и Елен Лапорт, които бяха заместник-председатели в последния свикване на парламента, не успяха да съберат достатъчно гласове, за да запазят поста си.

Френският президент Еманюел Макрон свика предсрочни избори за Народно събрание на 9 юни след поражението на президентската коалиция на изборите за Европейски парламент. Според резултатите от втория тур, проведен на 7 юли, повечето мандати (182) са спечелени от лявата коалиция "Нов народен фронт", оставяйки зад себе си управляващия алианс "Заедно за републиката". (168 мандата). Националният сбор, фаворит на първия тур на изборите, завърши едва трети на изборите, получавайки, заедно със своите съюзници от "републиканците", 143 места в новия парламент.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коя дестинация

    41 0 Отговор
    по-точно?

    Коментиран от #7

  • 2 фиткифакти

    58 2 Отговор
    "Голямо поражение за дестинацата"
    Голямо поражение и за фаxти!
  • 3 Град Козлодуй

    30 3 Отговор
    Новина от последните минути: Спасиха загубила се в Балкана и не яло 10 дни нищо младо момиче! Десетки габровски ергени се интересуват от нея,с цел брак!
  • 4 Какво означава

    37 0 Отговор
    думата "дестинаца"?
  • 5 Ха ха ха а така

    48 5 Отговор
    Либерастичноувредените ,навсякъде им се привижда поражение за десните . Но десните стават все повече и повече и скоро ще изметат леберастичноувредените , защото в същтност десните спечелиха двойни гласове на изборите , и ще продължават да печелят , и никаква изборна ала бала няма вече да е в състояние да ги спре .
  • 6 Ахоййййй

    50 3 Отговор
    Времето на нормалните десни хора с нормални хетеросексуални възгледи идва, и никакви хомоувредени либерастици не могат да го спрат , колкото и да квикат , че десните губят
  • 7 Питайте

    24 7 Отговор

    До коментар #1 от "Коя дестинация":

    Христо Стоичков или Ицо Хазарта! От тях по умен е Винету!
  • 8 Да ама НЕ

    43 2 Отговор
    Дясна Европа се надига и това е факт неоспорим , колкото и реве хомолибералната пропаганда .
  • 9 cтрелок

    21 5 Отговор
    дестинацията е само една и тя е москва
  • 10 ТаУмВзе

    7 32 Отговор
    А бегекопейките от комунисти станаха десни, само да са на колене пред бункерното с ботакса!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния Софиянец

    9 34 Отговор
    Само талибания остана съюзник на блатните терористи!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 А така

    11 30 Отговор
    Пълен провал на Люпенистите!Колко пари,колко пропаганда,колко лъжи...Всичко на вятъра.
  • 15 БгТопИдиот🇧🇬

    12 48 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България

    Коментиран от #18, #23, #26

  • 16 Дестинацата

    29 2 Отговор
    чудесно описва грамотността и компетентността на списващите.
  • 17 спокце бе

    26 2 Отговор
    Спокойно франсета Тръмп и Пенс и за вашите либерасти ще се погрижат ......
  • 18 Ясно

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Ника много ти подхожда.
  • 19 Асен

    31 4 Отговор
    Нагъл Макрон,изтича и неговото време ,света се променя , няма меки китки ,няма помощ да има за украинският наркоман!! Жалко със сила и коварство се държи за поста!!
  • 20 Кой поразил френската дестинаца?

    25 3 Отговор
    Май изкуственият интелект е прегрял.

    Коментиран от #22

  • 21 Даа

    5 20 Отговор
    "Жалко"за много наши граждани това е скръбна вест. Ние тука започнахме да се интересуваме повече за изборите във Франция и САЩ, отколкото в България. Защо ли станахме такива фашисти,да подкрепяме крайнодесните във Франция и по агресивните в САЩ.
  • 22 либералници какво да ги правиш

    22 1 Отговор

    До коментар #20 от "Кой поразил френската дестинаца?":

    Либералноувредените, дори и когато са затънали във фекалии до шията и се давят , продължават де се самоубеждават че ходят по водата ......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Отец Дионисий

    2 13 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Фалшификации

    16 2 Отговор
    На всяка цена, идва нова френска революция и сегашните лгбтгеци ще минат по гилитината
  • 29 нннн

    15 1 Отговор
    Демокрацията е диктатура на ,,демократите".
  • 30 НЕРАЗБРАЛ

    7 1 Отговор
    Нищо не разбрах от сдтатията,... а вие

    Коментиран от #34

  • 31 Ролан

    7 1 Отговор
    Тези либерални еквилибристики скоро няма да минават. Това им е като за последно. Скоро ще размахват кърпички от вътрешната страна Бастилията

    Коментиран от #33

  • 32 Е това си беше ясно

    3 3 Отговор
    А и нормално ли е путинофили и руски подлоги да ръководят парламентарни комисии, и то във Франция
  • 33 Това скоро все не идва

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Ролан":

    Що така? Времето е разтегливо понятие, ама чак пък векове! Няма такава дъвка!
  • 34 Превод в ефир.

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "НЕРАЗБРАЛ":

    Копейките губят навсякъде. Толкоз!
  • 35 Защо путинистите

    2 3 Отговор
    ползват някакво странно хипотетично бъдеще време, което все не идва? Всичките ли са научни фантасти? Ами да си издадат сборник, може да спечелят някой лев. Пък така - никакъв кяр.

    Коментиран от #36

  • 36 Нормално е

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Защо путинистите":

    С мръсни трикове ще играят винаги. Без да ги интересува вота на народа. И така ще е докато не бъдат изритани напълно и завряни по затворите.
    Не сме путинисти, а виждаме тенденцията.
  • 37 А50

    2 0 Отговор
    Наще десни се радват за успеха на западните леви. Всичко е наопаки
Новини по държави: