21 Юли, 2024 06:21 1 641 26

Доналд Тръмп: Водя с много срещу Байдън във всеки важен щат

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • митинг-
  • мичиган

Китайският президент Си Дзинпин го подкрепил след атентата

Бившият президент на САЩ и кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че води на настоящия президент Джо Байдън „с много“ във всеки важен щат, но подчерта, че никога не казва, че ще спечели със сигурност, защото демократите „мамят като дявол“.

Това предаде АП.

Тръмп отново заяви, че демократите „фалшифицират“ изборите през 2020 г., но настоя, че „няма да им позволи“ да ги „фалшифицират“ тази година. Той добави, че води и в националните проучвания „с много“.

Бившият президент заяви, че „болният, слаб, жалък“ Байдън не е могъл да победи опонента си, затова прибягва до повдигането на обвинение срещу него. Той обаче похвали съдебната система на САЩ, след като съдия от Флорида прекрати делото за класифицирани документи срещу него.

На митинг в Мичиган Тръмп заяви, че китайският президент Си Дзинпин му е написал „красива бележка“, след като миналата седмица по време на митинг в Пенсилвания е било извършено покушение срещу него.

Тръмп нарече Си „брилянтен“ човек и „свирепа личност“ и отбеляза, че САЩ трябва да имат президент, който може да „защитава“ страната, за разлика от настоящия президент Джо Байдън, който според него имал „много нисък коефициент на интелигентност“.

Тръмп заяви, че „повечето световни лидери“ са му писали след стрелбата и настоя, че има „добри отношения с всички тях“.

Доналд Тръмп проведе първия си предизборен митинг след опита за убийство, като излезе пред симпатизантите си в щата Мичиган заедно с новоизбрания кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс, предаде БТА.

"Това беше точно преди една седмица", каза Тръмп повод стрелбата от 13 юли в Пенсилвания, при която той бе ранен в ухото, един от поддръжниците му бе убит, а двама бяха ранени.

"Заставам пред вас само заради милостта на всемогъщия Бог“, обърна се кандидатът на Републиканската партия към своите симпатизанти. "Не би трябвало да съм тук в момента", продължи той.

Тръмп бе придружаван от сенатора от Охайо Джей Ди Ванс, като това бе първата предизборна изява на дуото, след обявяването на кандидатурата на Ванс за вицепрезидент на националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки.

Мичиган е един от няколкото колебаещи се щата, които се очаква да определят изхода от президентските избори през ноември. През 2016 г. Тръмп спечели вота в този щат с преднина от малко над 10 000 гласа. През 2020 г. обаче Джо Байдън обърна ситуацията и спечели в Мичиган 154 000 гласа повече от кандидата на Републиканската партия.

Миналата седмица в Милуоки Тръмп изглеждаше необичайно сдържан и емоционален, но днес той се върна към типичния си стил на поведение на митинги и отправи обиди към съперниците си от Демократическата партия.

Часове преди Тръмп да се качи на сцената негови поддръжници изпълниха улиците в центъра на Гранд Рапидс. Хората започнаха да се редят на опашка още в петък сутринта, а в събота следобед тя се простираше на близо километър от входа на 12 000-местната зала "Ван Андел Арена". Много улици бяха затворени от съображения за сигурност, а в града имаше засилено полицейско присъствие.

Самият митинг се проведе на закрито, като всички, които влизаха в залата, трябваше да минат през метален детектор.

Една от причините, поради които Тръмп се спря на Ванс за кандидат за вицепрезидент, бе, че той може да помогне за спечелването на подкрепата на избирателите от т.нар. "ръждив пояс", включващ щатите Мичиган, Пенсилвания, Уисконсин и Охайо. Ванс специално спомена тези места в благодарствената си реч на конгреса на републиканците в Милуоки и разказа как е израснал в бедност в малък град в Охайо. Той обеща да не забравя хората от работническата класа, чиито "работни места бяха прехвърлени зад граница, а децата бяха изпратени на война".

Една от ключовите теми, които Тръмп коментира на днешния митинг, бе кандидатурата на опонента му Байдън. Тръмп и екипът му се опитаха да представят усилията на демократите да заменят Байдън като "преврат".

"Точно в този момент шефовете на Демократическата партия трескаво се опитват да подменят резултатите от първичните избори на собствената си партия, за да изхвърлят… Джо Байдън от бюлетината", каза Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аналози

    16 14 Отговор
    Ти и на предните избори водеше, само че демо(н)кратите ти цункаха победата. Така че недей да си лягаш и спиш като предния път
  • 2 Внимавай да не те

    20 7 Отговор
    преметнат на изборите. Демократите са големи мошета. Пък ние какво ще правим, след като спечелиш, не знам. Ама пък ние лесно обръщаме палачинката. Нашите политици са абсолютни гьотверени и пердета.
  • 3 НАТО е гарант за сигурност и мир в Света

    35 24 Отговор
    Русофилите си мислят и надяват че ако Тръмп е на власт, ще подари Украйна на Русия... Това няма как да стане защото за 3 години руска военна агресия с ожесточена нападателна война, Украйна се доказа пред Света, че в момента има най- отбранителната , боеспособната и опитна армия в Европа, която най успешно може да воюва и да се противопоставя на агресивните и завоевателни планове на Русия и затова ще е най желания партньор за в бъдеще за НАТО и влизането на Украйна в НАТО е само въпрос на време...

    Коментиран от #6, #16, #17

  • 4 Американците

    21 16 Отговор
    са ограничени ментално. Как може да издигаш Тръмп, който е доказан психопат. Байдън е свестен и опитен политик, но вече е стар. И двамата са крайно неподходящи за тази длъжност.
  • 5 Браво

    9 14 Отговор
    Доналд Тръмп ми е много симпатичен, обожавам лудите с палячовски физиономии. Той си е с името Доналд, като Доналд Дък, с който имат явна външна прилика, а и в цирка би имал повече успех.

    Коментиран от #8, #15

  • 6 Осъзнай Се

    17 10 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО е гарант за сигурност и мир в Света":

    В Украйна Русия воюва с НАТО.

    Коментиран от #7

  • 7 Справка

    11 20 Отговор

    До коментар #6 от "Осъзнай Се":

    Русия ако воюваше с НАТО нямаше да я има,това е руска пропаганда. Русия воюва с украинската армия, която е оборудвана с по-ефективните западни оръжия, затова Русия има проблеми в Украйна и е затънала в тресавище.

    Коментиран от #9, #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Осъзнай Се

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Справка":

    Хяйде ще гледаме кой къде е затънал - пилците се броят наесен

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Браво

    6 15 Отговор

    До коментар #8 от "Парадокс":

    А не бе, предпочитам явно луд да ми напява просташки, защото не е прочел и 1 книга, защото книгите според него били скучни и дълги. Хаха Идеален е за руските интереси, но не и за европейските.

    Коментиран от #14, #18

  • 11 Справка

    7 13 Отговор

    До коментар #9 от "Осъзнай Се":

    Въпросът е че две есени минаха, на коя по-точно есен ще броим, каков казва Песков по въпроса? За 3 дни щяха да са завзели Киев,каква стана тя 2 години се въртят в Донбас където си бяха и се радват за 3 села,че завзели, жалка руска армия.
  • 12 Коя есен?

    3 8 Отговор

    До коментар #9 от "Осъзнай Се":

    На 2129 година вероятно.
  • 13 Истината

    19 5 Отговор
    Байдън и такива Изроди като Блинкин са символи на мрака, на войната, на престъпленията и мизерията.
    Тръмп е символ на Мира!
    Победа за Тръмп!
  • 14 Осъзнай Се

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Браво":

    Ми, "просветените" и за Т. Живков говорят, че бил правешки селянин, пък я посочи един държавник след него да е направил повече за България.
  • 15 Смотльо,

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Правиш характеристика на човек който се е доказал ,характеристика на себе си който бе се е доказал в нищо освен да пише глупост след глупост ,ще направиш ли ?
  • 16 предлагам

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО е гарант за сигурност и мир в Света":

    В следващия парламент, д-р Гълъбова да има право да извежда за лечение от парламента депутати!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 😂😂😂

    6 9 Отговор
    "Тръмп каза нещо много интересно - той каза да не вярваме на фалшивите новини, че изборната му победа може да бъде от полза за Русия"...
  • 20 много

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Справка":

    ти се иска Русия да е слаба,нали?50(ПЕТДЕСЕТ) държави воюват срещу Русия и не могат да я победят!Ако Украйна можеше("снабдена с най-модерното оръжие на НАТО")да победи Русия,нямаше де се бие с "най-модерното оръжие" пред Киев!Всички викате "три дня на Киев"!А Зеленски къпе ли се в Крим?Или няма бронирани бански?
  • 21 Механик

    3 3 Отговор
    Да, бе , тя и льо Пен водеше, амаааааа НЕ .
  • 22 пфф

    2 4 Отговор
    И минали път уж беше така, ама загуби...

    Коментиран от #24

  • 23 ТРЪМПИ

    5 2 Отговор
    ЗНАЕШ ЧЕ ИМАШ РАБОТА С МОШЕНИЦИ
    СМАЗВАЙТЕ АВТОМАТИТЕ
    ИНАЧЕ ПО ПОЩАТА ЩЕ ГЛАСУВАТ И ОТДАВНА УМРЕЛИТЕ
    И В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА
  • 24 ЗА ИЗБОРИТЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "пфф":

    ДЕМОКРАТИТЕ СА ОТВОРИЛИ ПОЩЕНСКИ КЛОН НА МАРС
  • 25 Само с измама !

    3 2 Отговор
    Единствено с измама и откраднати избори Тръмп може да бъде победен ! Тръмп е последната надежда на истинските хора ! Всички вввлечуги гласуващи за лявото са болни мозъци , мързеливи безработни на държавна издръжка и други заблудени измамници ….
    Работещите и умни хора са с Тръмп !!! Това са фактите . Другото е промиване на мозъци от фашизираните медии

    Коментиран от #26

  • 26 българин 777

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Само с измама !":

    абсолютно си прав но няма да те разберът джендар -тъпаците те са или платени или прости или и двете