22 Юли, 2024 05:24 1 399 19

Барак Обама: Джо Байдън е един от най-значимите президенти на Америка

  • барак обама-
  • байдън-
  • сащ-
  • президент

Подкрепа в труден момент

Барак Обама реагира с обръщение в "Екс" на решението на Байдън да се оттегли от президентската надпревара.

Джо Байдън е един от най-значимите президенти на Америка, както и мой скъп приятел и партньор. Днес също така ни беше напомнено - отново - че той е патриот от най-висока степен, написа Обама.

По-нататък обръщението гласи:

Преди шестнадесет години, когато започнах да търся вицепрезидент, знаех за забележителната кариера на Джо в публичната сфера. Но това, на което се възхищавах още повече, беше неговият характер - дълбоката му съпричастност и извоюваната с много труд издръжливост, фундаменталната му почтеност и вярата му, че всеки е важен.

От встъпването си в длъжност президентът Байдън показва този характер отново и отново. Той помогна за прекратяването на пандемията, създаде милиони работни места, намали цената на лекарствата, отпускани с рецепта, прие първото голямо законодателство за регулиране на търговията с оръжия от 30 години насам, направи най-голямата инвестиция в историята за справяне с изменението на климата и се бори за гарантиране на правата на работещите да се организират за справедливо заплащане и обезщетения. В международен план той възстанови авторитета на Америка в света, съживи НАТО и мобилизира света да се изправи срещу руската агресия в Украйна.

Нещо повече, президентът Байдън ни отдалечи от четирите години на хаос, лъжа и разделение, които характеризираха мандата на Доналд Тръмп. Чрез своите политики и примера си Джо ни припомни кои сме в най-добрата си форма - страна, отдадена на старомодни ценности като доверие и честност, доброта и трудолюбие, страна, която вярва в демокрацията, върховенството на закона и отчетността, страна, която подчертава, че всеки, независимо кой е, има право на глас и заслужава шанс за по-добър живот.

Този изключителен опит даде на президента Байдън пълното право да се кандидатира за преизбиране и да довърши започнатото от него дело. Джо разбира по-добре от всеки друг залозите на тези избори - как всичко, за което се е борил през целия си живот, и всичко, което Демократическата партия защитава, ще бъде изложено на риск, ако позволим на Доналд Тръмп да се върне в Белия дом и предоставим на републиканците контрола над Конгреса.

Знам също, че Джо никога не се е отказвал от борбата. За него да погледне политическия пейзаж и да вземе решение, че трябва да предаде факела на нов кандидат, със сигурност е едно от най-трудните моменти в живота му. Но знам, че той не би взел това решение, ако не вярваше, че то е правилно за Америка. Това е свидетелство за любовта на Джо Байдън към страната - и исторически пример за истински държавен служител, който отново поставя интересите на американския народ над своите собствени, който бъдещите поколения лидери ще е добре да следват.

През следващите дни ще се движим в неизследвани води. Но имам изключителна увереност, че лидерите на нашата партия ще успеят да създадат процес, от който ще излезе един изключителен кандидат. Вярвам, че визията на Джо Байдън за щедра, просперираща и обединена Америка, която предоставя възможности за всеки, ще бъде показана на конгреса на Демократическата партия през август. И очаквам, че всеки един от нас е готов да пренесе това послание на надежда и напредък през изборите на 5 ноември и след това.

Засега Мишел и аз просто искаме да изразим любовта и благодарността си към Джо и Джил за това, че ни водят толкова умело и смело в тези опасни времена - и за тяхната отдаденост на идеалите за свобода и равенство, на които е основана тази страна.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    23 1 Отговор
    любимците на мистър Глобалист.
  • 2 ганю

    33 2 Отговор
    най лошият президент
    манипулиран от мафията
  • 3 Бонев

    28 0 Отговор
    Закопаха го, сега почват траурните речи на гробарите.
  • 4 ежко

    27 0 Отговор
    Да бе. От Роналд Рейгън насам са хвани единия та удари другия!А Байдън категорично доказа,че и мумията на Разнес да сложиш в Белия дом -все тая!
  • 5 "ОЧАКВАХМЕ ДА КАЖЕШ ОБРАТНОТО!"

    15 1 Отговор
    НЕ ВИЕ , ХОРАТА ДАВАТ ОЦЕНКА . ВАШЕТО ВЗАИМНО ХВАЛЕНЕ , ТИ НА МЕНЕ АЗ НА ТЕБЕ , НЕМА НИКАКВА СТОЙНОСТ. !!! ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА ДАВАТ ОЦЕНКИ!!!
    МА, РАЗБИРАСЕ ЧЕ,Е ! В ТАКЪВ СИГУРЕН ,МИРЕН СВЯТ ЖИВЕЕМ ТОЧНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАЙ-ЗНАЧИМИЯ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последният

    2 27 Отговор
    им умен политик беше Буш Старши, но направи огромна грешка, че не разпарчетока Русия на сто северни македонии. Сега щяха да са номер едно.

    Коментиран от #8, #14

  • 8 Е защо да разделя

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последният":

    Русия ? Злобата ще те изяде, да знаеш :)
  • 9 Помня когато

    23 2 Отговор
    евроталнатиците казваха ,че Русия ще се разпадне, ще загуби СВО, че има 2 000 000 убити, няма танкове, нито ракети и т.н. ,а накрая виждаме как борис джонсън призовава киев да приеме новите граници на Русия :))))))))
  • 10 Доскоро казваше,

    16 1 Отговор
    Че се страхува,че Байдън е непредсказуем и е в състояние да направи големи бели. Сега го хвали. А той е кукловода. Това пък го е казал Байдън. Тези кукундрели си казват каквото си искат, стига да не изпуснат властта. Пълни идиоти с много власт, това е опасно. Поредната война за по добър живот за тях и останалите не ги интересуват. Тази планета е пренаселена, трябват ковид, войни и климатични промени. Трябва да намалее това население. Защото няма ресурси за всички. Само за богоизбраните.
  • 11 Обама е прав

    13 0 Отговор
    И той и най-вече Байдън издигнаха лозунга:

    "Мейк Укрейн Раша, агейн"

    Без да им пука, че Русия не я иска цялата Украйна. И ще раздаде остатъка на Полша, Унгария и Румъния, ако не иска неутралитет и няма да има повече такава държава.
    Тогава НАТО ще се бие по гърдите че е победило и се е разширило. Кой умрял, умрял! Кой захлебил. захлебил.
    Идва нов тираж!- /ако пак успеят да откраднат изборите от Тръмп де/
  • 12 Това е доказателство за това,

    14 0 Отговор
    че и САЩ е една джурканица каквото е и в България. Народа ги плюе, тези си мислят, че дъжд вали!? Всички казват, че Байдън е най големият провал за САЩ, този го прави за най значим, защото и този беше боклук. И нашият Плевналиев се мисли за велик президент, но всички вече знаем, какъв боклук беше, пионка на мутрата Боко!?
  • 13 ха ха

    10 0 Отговор
    и за демократи и за републиканци моралните "ценности " в чекмеджето са по важни от живота на хората
  • 14 Баба, цоцолана

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последният":

    Америка трябва да бъде разпарчетосана.
  • 15 Гандалф

    12 0 Отговор
    Като е най значимия президент, защо го карате да подаде оставка...сега ще го изкарате и светец...
  • 16 Тулуп Мисирков

    3 0 Отговор
    Барух Обамович ги разбира тия неща...
  • 17 Чочо

    3 0 Отговор
    Прав е Обама.
    Най лесно може да го "ръководиш такъв човек.
  • 18 Тома

    5 0 Отговор
    Този може да каже всичко ама народа е на друго мнение
  • 19 вярно е

    5 0 Отговор
    Джо байдън е най-значимият клоун-президент