23 Юли, 2024 12:49 550 3

Петима палестинци убити при израелска акция в бежански лагер на Западния бряг

  • израел-
  • западния бряг-
  • израелска акция-
  • бежански лагер-
  • убити

Засега няма коментар от израелските въоръжени сили

Петима палестинци убити при израелска акция в бежански лагер на Западния бряг - 1
Снимка: БГНЕС

Петима палестинци, включително майка и дъщеря, са били убити при акция на израелската армия срещу бежански лагер в Тулкарем, на Западния бряг, предаде Франс прес, като цитира висши палестински представители, цитирано от БТА.

Израелските сили са навлезли в лагера рано сутринта, съобщават местни източници. Град Тулкарем се намира на западния край на Западния бряг, окупиран от Израел от 1967 г. Сред жертвите са жена и дъщеря ѝ, които са работели доброволно за местните служби за спешна помощ, съобщава Файсал Саламах, представител на бежанския лагер.

Освен това израелската армия е убила "трима младежи", според същия източник.

Засега няма коментар от израелските въоръжени сили.

Палестинският Червен полумесец съобщи тази нощ, че негови екипи са оказали помощ на човек, ранен от куршум. След това съобщи, че в болница са били откарани три жени, една от които е била ранена от отломка от снаряд в бежанския лагер Тулкарем.

Според палестинската агенция УАФА от своя страна съобщи за израелско нападение с дрон, последвано от навлизане на 25 военни автомобила и множество булдозери. Те са превзели с щурм лагера, преди да започнат да го "унищожават".

Войната в ивицата Газа доведе до нарастване на насилието на окупирания Западен бряг. От нападението на "Хамас" на 7 октомври миналата година израелски заселници и войници убиха най-малко 579 палестинци, според палестинските власти. По официални израелски данни при нападения и атентати, извършени от палестинци, са загинали най-малко 16 израелци.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм веган

    5 4 Отговор
    Обичам миризмата на напалм рано сутрин в газа. Мирише на победа.
  • 2 Българин

    3 3 Отговор
    Поредните терористи подкрепяни от сащ.
  • 3 Стефан

    1 0 Отговор
    Бежански лагер друг път, Тулкарем и много други селища са арабски градчета, под властта на Палестинската автономия. Евреите влизат там само при сигнал за терористи, подготвящи атентати. Убитата жена се вижда по арабски видеа, предрешена като медик, но държи автоматично оръжие. Търсете информация от различни източници и мислете самостоятелно, преди да си съставяте мнение.