Last news in Fakti

10 Март, 2014 13:05 1 438 0

Изтече поредния запис за корупция срещу правителството на Ердоган

  • реджеп тайип ердоган-
  • турция-
  • скандал-
  • корупция-
  • запис

Бивш министър от кабинета е обвинен за получаването на подкуп от известен бизнесмен

Изтече поредния запис за корупция срещу правителството на Ердоган - 1
Снимка АП/БТА

Режимът на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който от няколко месеца е затънала в голям корупционен скандал, претърпя нов удар в неделя. В интернет се появи нов запис на телефонен разговор, в който бивш министър от кабинета е обвинен за получаването на подкуп от известен бизнесмен, пише изданието „Бизнес инсайдър“.

В телефонния разговор Реза Зараб, предприемач от ирано-азерски произход, обяснява на свой доверен човек, че бившият министър на икономиката Зафер Чаглаян се оплакал, че не е получил обещаните 10 милиона евро за уреждане на обществена поръчка.

В записа, за който се твърди, че е направен на 6 април миналата година, гласът, приписван на Зараб, казва, че "е много изненадан", че бившият министър не е получил комисионата си, като обявява, че тази сума е излязла от сметките на неговата компания, позовавайки се на "грешка", пише турското издание „Today's Zaman“.

Чаглаян и трима други министри загубиха местата си в кабинета на Ердоган след полицейска акция, която започна на 17 декември. Тя бяха  обвинени в корупция и незаконно присвояване на средства.

Реза Зараб също бе арестуван и обвинен, преди да бъде освободен миналата седмица заедно с останалите заподозрени. Според властите, Чаглаян е обвинен в незаконно получаване на десетки милиони евро комисионни възнаграждения от Зараб.

Този запис е поредния компромат, който изтече в последно време в интернет пространството в навечерието на местните избори в Турция, отбелязва Франс прес.

Ердоган продължава да твърди, че записите са изфабрикувани от политическите му противници. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: