10 Август, 2024 16:15 1 139 20

Катар иска разследване на израелските удари по училища и приюти

  • израел-
  • ивицата газа-
  • катар-
  • позиция

Израелските военновъздушни сили нанесоха удар по училище Ал-Табиин

Катар иска разследване на израелските удари по училища и приюти  - 1
Снимка:ЕРА/БГНЕС

Катарските власти осъдиха удара на израелските военновъздушни сили срещу училището Ал-Табиин. в град Газа и призова за международно разследване на израелските военни атаки срещу училища и приюти за разселени хора в ивицата Газа. Това се казва в изявление на Министерството на външните работи на емирството.

„Катар категорично осъди нападението на израелския окупатор срещу училище в източната част на Газа, където се приютяваха разселени лица, което доведе до смърт и десетки ранени“, се казва в него. Доха призова за спешно международно разследване с участието на експерти на ООН за установяване на фактите относно израелските атаки срещу училища и приюти, в които са настанени разселени хора.

Израелските военновъздушни сили нанесоха удар по училище Ал-Табиин. Саудитска Арабия също осъди нападението. Външното министерство на Кралството призова за край на "колективните репресии" в ивицата Газа, чието население живее в хуманитарна криза.

Сутринта на 10 август израелските отбранителни сили (IDF) съобщиха, че военновъздушните сили на страната са атакували щаба на палестинското радикално движение Хамас, намиращ се в училище "Ал-Табиин" в Газа. Според информация на IDF този щаб е участвал в планирането и извършването на атаки срещу израелските военни. Хамас каза, че Израел "се оправдава" за извършване на атаки срещу цивилни цели и нарече твърденията на IDF лъжа. По последни данни на службата за гражданска защита на Ивицата Газа, цитирани от телевизионния канал Ал Джазира, най-малко 93 души, включително 11 деца и 6 жени, са станали жертви на обстрела.

На свой ред пресслужбата на правителството на ивицата Газа съобщи, че повече от 100 души са били убити в резултат на обстрела на училището. IDF нарече тези данни надценени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Милена Най долното нещо е да си

    6 12 Отговор
    Про Руски национален Предател
    По принцип всички сте със по ниско iQ от нормалните хора

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Европеец

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Май си измислиш..... Истина тая е че руснаците изстреляха ракета с термобарична бой на глава украинците и наемниците намиращи се в южната част на суджа, и знаеш какво значи това....
  • 6 гост

    4 16 Отговор
    Нямаше да има никакви удари по нищо , ако безмозъчните арабески бяха вденали най-после , че Израел ЩЕ ГО ИМА много повече от всички тях !! Ако не нападаха Израел , той нямаше да отговаря , щото си има много по-важни неща за занимание !! Напротив , можеше и те да намажат нещо и да се научат на цивилизация и просперитет от него !!

    Коментиран от #13

  • 7 Четох някъде

    2 14 Отговор

    До коментар #3 от "Милена Най долното нещо е да си":

    Че Русофилите са хора със по нисък интелект при които всичко е трудно и не им се получава нищо , единствената им утеха е да се опрат на руското коляно и да поемат всичко Руско било то очевидно фалшиво или измислица
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не бой се , и реда на мустакатия ще дойде , но не още и не от Украйна , неговите собствени хора ще го обесят на входа на "двореца" !

    Коментиран от #10

  • 10 Европеец

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Преди няколко години бях в Беларус.... Чиста и подредена държава..... Като турист ми беше неудобно и не е редно да говоря за политика с беларусите, много ми се видяха щастливи хора..... За мусакатия както си го на рекал.... За него преди време казваха че бил последния диктатор в Европа, което е измислил съм на европейските пудели.... Лукашенко един от малкото останали държавници в Европа които имат грижа за просперитета на държавата и населението.... Пак ти казвам бях там и видях как живеят хората.... Знаеш че се опитаха да му спретнат така наречената цветна революция но не им се получи, лукашенко сложи каската на главата и взе автомата в ръка... Твърдя че беларусите живеят по-добре от обикновените българи, поне беше така когато бях там.... Съжалявам че не успях да спазаря дистрибуция на техните мотоциклети в Южна Америка....Е няма да е вечно на власт, след него ако дойде мек и подкупен управник, вероятно ще се наложи евроатлантическите ценности и Беларус ще стане като бг територията....

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "Европеец":

    Айде ако обичаш да ми спестиш тъпата руслямистка пропаганда , щото само ме напушва от смях от нея , ама мнооого , хахахах !! "Великата " ти държава с още "по-великия" тъпанар начело при над два пъти по голяма площ и население от България има почти 50 % ПО-МАЛКА икономика и бвп от България , а по бвп на глава , което показва истинското положение на доходите не само в два пъти по-малко от България ,ами е на равнището на Албания !! Айде приказките за лека нощ да ги разправяш на конете с кремълски капаци , другите само ще умориш от смях !! Само ще кажа , че белорусите идват да работят на морето сезонна работа за 600-700 евро и това е почти три пъти заплатата им в Беларус !!

    Коментиран от #16

  • 12 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    2 5 Отговор
    А Катар защо не поиска разследване на рашистите за онкологичната болница ,Буча ,хипермаркета идр.
  • 13 Явно си евреин

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    В момента Израел бавно се сварява но не го усеща като жабата в постепенно затоплящата се вода. Ще го усети преди да заври водата но ще е късно. Продължавайте в същия темп да избивате жени и деца, докато и най върлият ви защитник се отрече от вас...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 8888

    6 1 Отговор
    Истината е, че евреите извършват геноцид !
    Нетаняху е убиец психопат, а кретените говорят за русофилство .
    Пълни олигофрени !

    Коментиран от #17

  • 16 Европеец

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Да ти кажа нищо не мога да ти спестя, това мисля това съм написал .... А ти ако си много умен да си си го спестил сам и да не четеш моя коментар.... Не съм толкова умен като теб да сравнявам БВП..... Споделям това което съм видял с очите си и което мисля..... И моля те не ми отговаряй, че мисля погрешно или пък не мога да мисля....
  • 17 Европеец

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "8888":

    Поддържам написаното от теб....
  • 18 Мечката

    3 0 Отговор
    Крайно време е ГЕНЕТИЧНО ПОКВАРЕНИЯ ЕТНОС, ДА БЪДЕ ИЗРИТАН ВЪВ ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА.
    ..... ЕБ. СИ НАГЛОТО ПЛЕМЕ....
  • 19 Антиглобалист 2

    2 0 Отговор
    Еврейската държава извършва геноцид пред равнодушните ни очи. ИЗТРЕБЛЕНИЕ, което не е спирало вече повече от 75 години, но сега е още по-интензивно. Със съучастието на САЩ, Британия и ЕС, включително със съучастието на кликата, която командва ЕС. И със съучастието на днешната натегаческа и подмазваческа робска Евротеритория “България”. Повръща ми се от съвременните евробългари. Те дори не искат да си спомнят, че допреди 35 години сме имали държавност и държава. Уверен съм, че Господ ще накаже днешните подли, продажни и равнодушни евробългари! Почти всички мълчат, а изтреблението се извършва ПРЕД ОЧИТЕ НИ !!!
  • 20 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ИМАМ СИ ПРЕКРАСНИ РОДНИНИ В ИЗРАЕЛ -В ГРАД РЕХОВА !!!! НО ВИ ПРИЗОВАВАМ --- ИЗБИВАЙТЕ ЦИОНИСТИТЕ БАНКЕРИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И ГЛАВНО В САЩ --ВСИЧКИ ПОД НОЖА - ДОЛАРЪТ НА КАЙМА --- И САЩ -В ГЮВЕДЖЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА СВОБОДАТА НА НАРОДИТЕ !?!?!?!?!?