13 Август, 2024 05:37 980 3

Социалистите натискат Макрон да побърза с назначаването на нов премиер

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • социалисти-
  • правителство

Той не може да продължава да блокира институциите и страната по този начин, каза говорителката на Социалистическата партия Клое Ридел

Социалистите натискат Макрон да побърза с назначаването на нов премиер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френските социалисти призоваха президента Еманюел Макрон да побърза с назначаването на нов премиер след края на Олимпийските игри в Париж, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Той не може да продължава да блокира институциите и страната по този начин", каза говорителката на Социалистическата партия Клое Ридел. Скоро ще трябва да бъде финализиран бюджетът за следващата година, допълни тя.

Макрон заяви, че няма да назначи нов ръководител на правителството преди края на Олимпийските игри, а церемонията по закриването на събитието се състоя в неделя.

Според Ридел президентът трябва да признае, че избирателите са наказали водените от него политики и ще трябва да назначи премиер от редиците на "Новия народен фронт" (лявата коалиция, която спечели изборите).

Говорителката на служебното правителство Приска Тевено обаче се застъпи за сътрудничество между всички политически сили - от социалистите до консерваторите. Тя заяви в интервю за радио "Сюд", че няма как да се сформира коалиционно правителство за няколко дни.

"Новият народен фронт" изненадващо спечели предсрочните парламентарни избори преди месец. Центристкото обединение около Макрон зае второ място, а крайнодясната партия "Национален сбор" на Марин льо Пен остана трета политическа сила. Никой от лагерите не получи абсолютно мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злобното Джуджи

    6 0 Отговор
    ОлигоФренски олигофрен - от Франция идва тази дума
  • 2 Стойко

    1 1 Отговор
    Превзехме ли Курск ???
  • 3 Оня с Коня

    1 1 Отговор
    Влезе ли легиона в Курск???
Новини по държави: