Last news in Fakti

12 Март, 2014 16:53 1 461 3

Г7 предупреди Русия да не анексира Крим

  • г7-
  • русия-
  • крим

Лидерите на водещите световни икономики смятат предстоящия референдум в републиката за правно несъстоятелен

Г7 предупреди Русия да не анексира Крим - 1
Снимка: БТА

В официално изявление, обявено от Вашингтон, лидерите на Г7 предупредиха Русия да спре всички опити за анексиране на украинския регион Крим, съобщи Би Би Си.

Лидерите на 7-те водещи световни икономики заявиха, че ако руската страна предприеме подобна стъпка, „ще отговорят с последващи действия, индивидуални и колективни“. Те също така декларираха, че няма да признаят резултатите от предстоящия на 16 март референдум в Крим, който според тях няма правна сила. Общата декларация е подписана от лидерите на САЩ, Франция, Канада, Германия, Япония, Италия и Великобритания.

В същото време, главата на Съвета за национална сигурност на Украйна обяви, че има голямо струпване на руски военни по границите на страната. Андрий Парубий твърди, че Москва не е оттеглила военните си части след проведено военно учение в близост до украинските югоизточните граници. Според него руските сили са само на 2-3 часа път от Киев. Той заяви, че украински военни части са разположени така, че да могат да отблъснат атака от всяка посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    МАЙ НЕ Е НА ДОБРЕ
    РАБОТИТЕ ОТИВАТ НА ВОЙНА
  • 2 васил димчев

    2 0 Отговор
    Новата ос като бившата Рим, Берлин и Токио.

    Сащ, Франция, Канада, Италия и великобритания най-водещите световни икономики.
  • 3 Али Бабата

    3 0 Отговор
    Картниката е ясна – всичко ще свърши с обезценяването на долара и края на Америка като велика сила ….,до момента САЩ са с дълг-18 трил.дол.Наглото е че,се опитват да заблуждават и отлагат чрез войни.Лошото е че, когато потъват страдат други страни.
Новини по държави: