27 Август, 2024 09:42 972 8

Израел обвинява "Хизбула" в използване на цивилни като жив щит при ракетни атаки

  • израел-
  • хизбула-
  • ракетни атаки-
  • цивилни-
  • жив щит

В неделя Израел разпореди медийно затъмнение, забранявайки съобщаването за щетите, причинени от ударите на "Хизбула".

Израел обвинява "Хизбула" в използване на цивилни като жив щит при ракетни атаки - 1
Снимкa: БГНЕС

Говорителят на Израелските сили за отбрана (IDF) Даниел Хагари заяви в понеделник, че 90% от ракетите, изстреляни от "Хизбула" в неделя, са били изстреляни от граждански зони в Южен Ливан, цитирано от News.bg.

Според Хагари "Хизбула" е позиционирала своите площадки за изстрелване в близост до училища, джамии и обекти на ООН, обвинявайки групировката, че "използва ливански цивилни граждани като жив щит".

В отговор на нападенията, които включват около 230 снаряда, като 20 от тях навлизат в израелското въздушно пространство, израелската армия удря жизненоважни обекти на "Хизбула", които представляват непосредствена заплаха.

Хагари подчерта предизвикателството да се противодейства на враг, който провежда операциите си в гъсто населени райони, рискувайки живота на цивилни граждани.

В неделя Израел разпореди медийно затъмнение, забранявайки съобщаването за щетите, причинени от ударите на "Хизбула".

Освен това, ЦАХАЛ съобщи, че днес е поразил военни структури на "Хизбула" в Мейс ел Джабал, Хиам, Хаджир и Бинт Жбейл в Южен Ливан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галигео Галигей

    4 2 Отговор
    Путин е виновен!😁😁😁🥳🤡👍
  • 2 Kaлпазанин

    9 5 Отговор
    Нагли лицемери и това го казват окупаторите избили 60000жени и деца ,какъв е този свят да търпи подобно лицемерие е

    Коментиран от #4

  • 3 Къде са патриотите? Защо всички мълчат??

    4 1 Отговор
    Защо никой не пише, че след 3те убийства на германци в Солиген от мигранти, сега започва масирано депортиране на най-компрометирани те (такива, като убиеца) в България? Този от фронтекс и "нашия" граничен днес какво има да обясняват?

    Коментиран от #5

  • 4 Галигео Галигей

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kaлпазанин":

    Какъв ли,ами сороспийски свят!🐷🔯🕎🔯🐷
  • 5 Галигео Галигей

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Къде са патриотите? Защо всички мълчат??":

    Споко,тези които ша ги депортират са умерени бунтовници,тека рече Обонго от США.👳‍♂️😁🥳🤡👍
  • 6 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    Палестинските цигани го правят тоя номер от години подобно на нашите дето си пускаха децата по улиците с надеждата да ги бутне някой.лошото е че бг пут лера са много ги харесва тези мурафети.
  • 7 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    АМИ ДЖАНГЪЛИТЕ ЕВРЕИ -ЦИОНИСТИ - КАКВО ИЗПОЛЗВАТ ЗА ЖИВ ЩИТ НАД ЕРУСАЛЕМ И ТЕЛ АВИВ -------- !!!!!!!!! ЛОШО Е ДА ЖИВЕЕШ В СОБСТВЕН КОНЦЛАГЕР ---ДРУГО Е ДА СЪЗДАДЕШ ПАЛЕСТИНСКИ КОНЦЛАГЕР И ДА ИЗБИВАШ В НЕГО --- С ПОМОЩТА НА С А Щ !!!!!!!!!?????????
  • 8 Наблюдател

    0 1 Отговор
    Хахаха ало израелците няма токова нещо кой ще поставя оръжията между цивилна инфраструктура имате ли доказателства или просто предполагате за и накрая ще атакуват цивилни явно такава ви е мисията във газа и Ливан геноцид на населението и заселване по демократичния начин