29 Август, 2024 04:47 1 014 8

Британският премиер Стармър беше приветстван в Париж от френския президент Макрон

  • киър стармър-
  • еманюел макрон-
  • великобритания-
  • франция

Той пристигна от Берлин, където се срещна с германския канцлер Олаф Шолц

Британският премиер Стармър беше приветстван в Париж от френския президент Макрон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Киър Стармър беше приветстван в Париж от френския президент Еманюел Макрон преди церемонията по откриването на Параолимпийските игри, предаде БНР.

Той пристигна от Берлин, където се срещна с германския канцлер Олаф Шолц в рамките на обиколката му за рестартиране на отношенията с ЕС след Брекзит.

Официалната част от посещението на Стармър във Франция започва днес, но той вече бе приет от Макрон в Елисейския дворец, след което присъства и на церемонията по откриването на Параолимпийските игри във френската столица.

По-рано в Берлин премиерът заяви, че подготвяният нов двустранен британско-германски договор за сътрудничество ще помогне за "постигане на резултати за трудещите се хора и ще задълбочи връзките в области като отбраната, сигурността, науката, технологиите, бизнеса и културата". Целта на Стармър е да бъде стимулирана икономиката и търговията след Брекзит.

Киър Стармър обаче беше критикуван за липсата на амбиция в опита си да възстанови отношенията с ЕС, след като отхвърли идеята за свободно движение на лица под 30 години и повторно присъединяване към студентската програма "Еразъм" още преди разговорите да започнат.

Въпреки че Стармър описа предоговарянето на някои аспекти на Брекзит като "възможност, която се дава веднъж на поколение", има опасения, че той не желае да бъде гъвкав по отношение на предложение като това за младежката мобилност, което е силно подкрепяно в ЕС, смятат политически наблюдатели на Острова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирето

    2 1 Отговор
    Е , може и от африкански президенти от цяла Африка, най-вече Мароко, Тунис, Алжир и т.н.
  • 2 Бе до кога ще ни ги

    11 0 Отговор
    Показват тези кукли? "Премиери", "канцлери", "министри", "президентчета" и техните учителки от детството им? Вече всички разбрахме, че тези са никои. Даже и лоши артисти.
  • 3 ПАВКАТА

    3 1 Отговор
    Да не го арестуват и него.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Здрасти

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "ИЕВРОПЕЕЦ":

    И ти третия ги гледа

    Коментиран от #6

  • 6 ИЕвропец

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    А един нежен 4ти ме коментира.
  • 7 двама престъпници

    4 1 Отговор
    единия вляво е наци та дрънка. Това са фактите !
  • 8 Ха ха ха ха

    2 0 Отговор
    Макарон, който се изживява като Наполеон. Ще му изтропат сандалите . . .
Новини по държави: