30 Август, 2024 04:40 1 827 5

Във Флорида екзекутираха мъж, убил студент и изнасилил сестра му

  • сащ-
  • екзекуция-
  • убиец-
  • флорида

57-годишният Лоран Коул получи смъртоносна инжекция

В американския щат Флорида днес бе екзекутиран мъж, осъден за убийството на студент и за изнасилването на по-голямата сестра на жертвата, докато двамата лагерували в национална гора преди 30 години, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

57-годишният Лоран Коул получи смъртоносна инжекция и беше обявен за мъртъв в 18:15 ч. в щатския затвор на Флорида за убийството на 18-годишия студент през 1994 г. Коул е излежавал и две доживотни присъди за изнасилване.

Коул и неговият приятел Уилям Пол се сприятелили с двамата колежани в Националната гора на Окала, сочат съдебните документи. След като поговорили около огъня, мъжете предложили на студентите да им покажат едно езеро. Докато били далеч от къмпинга, Коул и Пол се нахвърлили върху жертвите и ги ограбили, се посочва в съдебните протоколи. Младежът, който бил студент в Държавния университет на Флорида, бил пребит и с прерязано гърло и оставен в гората. Сестра му - тогава 21-годишна студентка в колежа „Екерд“, била отведена обратно в къмпинга, където Коул я завързал и изнасилил, според записите.

Младата жена била оставена завързана за дърво през нощта и изнасилена отново на следващия ден. В крайна сметка тя успяла да се освободи и сигнализирала на шофьор за помощ. Според съдебните протоколи полицията открила тялото на брат ѝ.

Пол и Коул са осъдени за убийство първа степен. Пол е осъден на доживотен затвор.

Екзекуцията е първата във Флорида от октомври миналата година, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Когато

    33 1 Отговор
    има правосъдие е така, не пускат под гаранция подобни типове..
  • 3 Вартоломей

    23 1 Отговор
    Браво!
  • 4 Гост

    21 0 Отговор
    В миналото даже не са чакали а направо са бесели за убийство . Трябва и тука да върнат смъртната присъда .
  • 5 Гост

    11 1 Отговор
    Защо в уж демократичния запад може, а у нас това било нарушаване на човешките права ???? Това е тука е пародия.