31 Август, 2024 20:41 2 060 14

Опозицията натиска германското правителство за даването на убежище

  • фридрих мерц-
  • християндемократически съюз-
  • убежище-
  • германия

Според Фридрих Мерц, ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС), имало "известно раздвижване"

През последните дни има "известно раздвижване“ по отношение на политиката на Германия за предоставяне на убежище, но то не е достатъчно, тъй като големият брой търсещи убежище вече представлява заплаха за националната сигурност, заяви лидерът на консервативната опозиция в германския парламент, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Фридрих Мерц, ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС), написа в седмичния си бюлетин до привържениците на партията, който медийната група "Функе" публикува днес, следното: "В Германия идват твърде много бежанци, които всъщност трябва да кандидатстват за убежище в други страни."

Мерките, обявени от канцлера Олаф Шолц от лявоцентристката Социалдемократическа партия (ГСДП) и неговите коалиционни партньори - Зелените и про-бизнес Свободните демократи (СвДП), няма да променят това, защото според Мерц те "отново не се занимават с действителния проблем“.

Лидерът на ХДС призова за въвеждане на "национално извънредно положение“, за да се отмени законодателството на Европейския съюз в областта на миграцията и да се ускорят депортациите. Той заяви, че страната вече е достигнала своя лимит и търсещите убежище сега представляват заплаха за националната сигурност и обществения ред.

Правото на ЕС "предвижда обща клауза, която позволява на националния законодател да предприеме собствени мерки за поддържане на обществения ред и защита на вътрешната сигурност“, каза Мерц и добави: "Достигнахме тази точка“.

Оценката му идва седмица след като трима души убити при нападение с нож, а други осем бяха ранени по време на тържествата за 650-та годишнина от основаването на град Солинген; Основният заподозрян е сириец, за когото се смята, че е избегнал заповед за депортиране.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да им дадат

    25 3 Отговор
    на всички, търсещи убежище по един креват с козе одеало, обща тоалетна и баня на всеки 50 човека и по един сапун за да го изпускат в банята...
  • 2 Пича с Москвича

    15 2 Отговор
    Къща кола (BMW) и две три германки за първо време.
  • 3 Kaлпазанин

    21 3 Отговор
    Уловката е такава 5 години като наемник в укрия и ако оцелее получава европейско гражданство ,ама дали дотогава ще има укрия е друг въпрос
  • 4 ТаУмВзе

    24 1 Отговор
    Националният комплекс за малоценност, след 2рата Световна война ще Заличи немците, което ще ги направи автоматично Халифат де! Официална статистика и Наказания, за изнасилвания и кланета им е Забранена. На са Мулти Култи де! Ако сте си прочели Корана, ясно си Пише, че Европа няма да падне от Меч!

    Коментиран от #11

  • 5 Баце

    27 2 Отговор
    Абе фрицовете що се правят на ощипана мома?
    Първо Танте каза: "Вилкомен милионен"
    После тези мекотели обвиняват, бежанците или още по-лицемерно "буфернтата зона" от източна европа в частност България, че не държи отпадъците в депото, ами идват и тормозат Ханс.
    Аре у лево.
  • 6 Милиони наташки

    4 23 Отговор
    искат германско гражданство. Не искат за живеят във великата матушка!
  • 7 Баба с брада

    7 0 Отговор
    Искам в Европа.
    Споделям ценностите на Европа.
    Добре.
    Ето ви източния фронт.
    Отиди защити ....ако оцелееш заповядай.
    Това е толкоз просто и логично.
  • 8 Трябва

    20 0 Отговор
    Масово депортиране на мигранти затам откъдето са дошли и съд за Меркел, която направи Германия сборище от всякакви убийци и терористи.

    Коментиран от #9

  • 9 Кайзер Франц

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Трябва":

    Танте Анжела е от Източна Европа. Няма нищо с Западно Германските Ценности, както и с модерния Свят. Но какво да се прави като се водят по глупостите за равенство. Всеки трябва да си знае мястото като в Китай и Индия. Затова те ще прогресират напред да ние ще затъваме.
  • 10 Не разбирам

    10 0 Отговор
    От какво търсят убежище млади и здрави мъже от Афганистан и Сирия? Защо не бягат жени с деца? Мъжете защо не се борят в родината си, нали са мъже, пък бягат като жени!
  • 11 Кафа

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Кадафи беше казал: Ако ме убиете ще превземем Европа без един изстрел.
    Мигрантите минават безпрепядствено и вече завладяват Запада.
  • 12 Мнение

    11 0 Отговор
    Германците не искат да разберат, че това не са бежанци, а икономически емигранти, които не искат в България, Румъния и Гърция, а в Германия, защото Германия им дава пари, храни ги добре, получават добри медицински трижи безплатно, дава им подслон.
  • 13 Хахаха

    6 0 Отговор
    Гермавците много ги глезят тези талибани, после що идвали при тях, ами не щяли в България.
  • 14 Тоест

    5 0 Отговор
    Тоя си признава че навлеците са заплаха за сигурността и не искат да се интегрират но вместо да настоява да се променят общите европейски правила и просто да не се приемат въобще в Европа той искал само тия да отидели в други европейски държави?!? Нагло лицемерие...хем немците остават защитници на правата хем друг да се оправя!?! И що да демокрация е това
Новини по държави: