3 Септември, 2024 16:36 1 343 14

Момиче нападна съученици с нож в чешко училище, две деца са ранени

  • чехия-
  • момиче-
  • нападна-
  • съученици-
  • нож-
  • ранени

Ранените деца са без опасност за живота и са получили необходимата медицинска помощ.

Момиче нападна съученици с нож в чешко училище, две деца са ранени - 1
Членове на отряда за борба с безредиците на чешката полиция излизат от професионалното училище, в което е убит учител, в Прага, Чешката република, 31 март 2022 г. /Снимка: БГНЕС

Момиче нападна свои съученици с нож в начално училище в Чехия, съобщава "Синхуа". Инцидентът е станал в град Домажлице, разположен в западната част на страната. Две деца са били ранени, съобщава News.bg.

„Нашите екипи са на място в ОУ 'Коменскехо 17' в Домажлице, след като по първоначална информация една от ученичките е нападнала свои съученици с нож. Две деца са ранени, а родителите им са били своевременно уведомени. Заподозряното момиче е задържано в рамките на минути," информираха от полицията.

Ранените деца са без опасност за живота и са получили необходимата медицинска помощ. Друго дете, което е изпаднало в шок, също е било прегледано от медицинските екипи.

На този етап няма заплаха за останалите ученици и персонал, а на място работят множество полицаи и криминалисти, допълниха от органите на реда.

Училището съобщи, че преустановява учебните занятия за горните класове поради „извънредно събитие“.

„Учениците бяха инструктирани да напуснат училището по безопасен начин. Всички деца са в безопасност. Учебните занятия в по-долните класове продължават по график,“ се казва в съобщението.

Министърът на образованието Микулаш Бек заяви, че насилието в училищата е „абсолютно неприемливо.“

„Ние сме в контакт с нашите колеги в Домажлице и сме готови да им окажем пълна подкрепа,“ увери той.

Полицията разследва инцидента по подозрение за извършване на насилствено престъпление или друго криминално деяние.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    37 4 Отговор
    Ислямско разнообразие!

    Коментиран от #3

  • 2 az #СВО

    23 1 Отговор
    Другият път да си носи пушката...
  • 3 име

    44 7 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Не е ислямско разнообразие, а либерастия, която прераства в агресия, език на омразата и неърпимост към чуждото мнение, позиция и т.н. До сега не съм чул крайнодесни да стрелят по президенти и премиери, но пък демократи и евроатлатлнтици явно нямат никакви задръжки.
  • 4 Урсула

    36 5 Отговор
    Европейски ценности сър.
  • 5 Мисаибе Шамаибът

    21 2 Отговор
    Бравос,заразен е примерът на Аллахуакбарите!💋👧🥳🤡👍
  • 6 Източна ромелия

    24 2 Отговор
    Те Това са евроатлантическите ценности, а аз се питах до сега какви са те
  • 7 Уса

    12 4 Отговор
    Демократите са психично болни хора,защото се хранят само с полусорово кръвясало говеждо.Лудата крава не прощава хване ли те край
  • 8 Има някакъв бъг в християнството

    8 1 Отговор
    Не може да славиш Исус и в същото време да вадиш ножа и да колиш само защото са те изпреварили и са се вредили преди теб в прегръдките на последователи на Мохаммед

    Коментиран от #14

  • 9 ТИГО

    11 7 Отговор
    Абе негр@мотници какво коментирате като и да четете не можете ! Вие виждате ли какво е нивото, и как е написано заглавието ?"с нож в чешко училище" и вие сте толкова неграмотни като драскачката дето е сътворила този пасквил!! Какво коментирате Европейски ценности като 2/3 се кълнете в "Православните" ценности и скачате на бой само защото някой ви е погледнал на криво или е закачил колата ,пребивате жените и децата си даже и домашните си любимци ! Що не се погледнете какви цървули сте ,и че телевизия "Планета" ви е вкопана в главите ! Те това са ви вашите ценности "Православни " Т@паци!
  • 10 факуса

    4 1 Отговор
    ползотворно сащисано влияние,поредните ценности
  • 11 ТИГО

    6 2 Отговор
    Какво се пънете знаете ли вашите деца къде са в момента? Що не обиколите училищните дворове и да видите каква е картинката ??И после ми говорете за "Православните" ценности с които сте "закърмени" и как на Коледа се поздравявате с "Христос вОскресе" ! Иначе сте първи срещу инакомислещите ! Един колега мрази католици , щото като малък в Пловдив в католическият квартал едно дете го е ритнало в слабините !! Малоумие ,напивате се като моряци на погребения и изнасяния ! После чакате да имаме интелигентно управление .Боце! ШИШИ! КОРНЕЛА!Костадинов! Трифонов! Все такива умници са и чакам промяна ,няма и да има с този "матрял"
  • 12 Откога чакахме!

    2 2 Отговор
    Вече и чехите могат да вкусят от евроатлантическите "ценности". Наред е БГ! Те поне не искат еврото!

    Коментиран от #13

  • 13 ТИГО

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Откога чакахме!":

    А когато т@панар сгази деца на пешаходна пътека със 120км/ч в София ,това какви ценности са бе ???Кажи ми ??Това са ни "Православните" ценности нали ,нашето не се брои!! Там на Запад е заплахата тя е БМВ,Мерцедес, Форд,Епъл ! Нали тези ценности ни караш да мразим ! Или поне половината щото другите ги ползваш.А как е ?? Добре ли е ?Злобееш но не дай боже да те настигне ,ще объркаш как да се кръстиш по католически или православно !!
  • 14 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Има някакъв бъг в християнството":

    Ква е връзката с християнството в случая бе разбирач? Чехия като България беше в комунизъм десетилетия наред и християнството беше тъпкано подтискано и народа възпитаван в атеизъм. За чехите специално се знае, че хич не са религиозни. Тъй че по редно е да се пита какви ценности е оставил след себе си комунизма!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания