6 Септември, 2024 04:30 841 6

В Беларус обвиниха японец за агентурна дейност ВИДЕО

  • беларус-
  • съд-
  • агентурна дейност-
  • японец

Масатоши Наканиши направил самопризнания за противоправните си действия

На японския гражданин Масатоши Наканиши, който бе задържан в Беларус, бе предявено обвинение за агентурна дейност, след като той е направил самопризнания за противоправните си действия. Това заяви пред телевизия "Беларус 1" началникът на следственото управление на Комитета за държавна сигурност (КГБ) на Беларус Константин Бичок, цитиран от ТАСС и БТА.

"На Наканиши е предявено обвинение за извършване на престъпление, предвидено в чл. 358, ал. 1 (агентурна дейност - бел. ТАСС) на Наказателния кодекс на Беларус. Обвиняемият е задържан в следствения изолатор на КГБ, активно сътрудничи със следствието и дава подробни показания за противоправната си дейност", каза представителят на беларуското КГБ.

Телевизия "Беларус 1" показа кадри от разпита на японеца, в които той признава, че е навредил на сигурността на страната.

"Смятам, че моите действия са навредили на сигурността на Беларус", казва Наканиши във видеозаписа.

"Тези снимки, които направих недалеч от украинската граница, на които се виждат мостове и жп линия, са могли да бъдат използвани от САЩ или Украйна за възможна атака. Мисля, че те са могли да нанесат ракетен удар по територията на Беларус", каза задържаният японец. Той добави, че между САЩ и Япония съществуват много тесни връзки. "Постъпих лошо, непочтено. Разкайвам се за извършеното", допълни задържаният.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Леле":

    Гнусната еврейска са.танинска нацистка коварна сп.ер.ма Гершкович не се засрами и не си призна че е агент на ЦРУ, Мосад и Синагогата.
  • 5 Там всичко

    3 3 Отговор
    ще признаеш ! Можа да си признаеш че си извънземен!
  • 6 Механик

    3 0 Отговор
    Сега на Наканиши, Коцето- БИЧОК ще го НАНИШЕ.
Новини по държави: