Тема: Украйна

9 Септември, 2024 18:57 2 838 41

Гласът на Путин: Канцлерът Шолц греши, няма предпоставки за мирно уреждане на войната в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • германия-
  • нато-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков-
  • олаф шолц

Дмитрий Песков коментира изявлението на Олаф Шолц във вчерашно интервю, че във войната в Украйна е настъпил момент за преговори

Гласът на Путин: Канцлерът Шолц греши, няма предпоставки за мирно уреждане на войната в Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За разлика от германския канцлер Олаф Шолц Русия не вижда в момента предпоставки за мирни преговори с Украйна, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ДПА, пише БТА.

Песков коментира изявлението на Шолц във вчерашно интервю, че във войната в Украйна е настъпил момент за преговори.

Още новини от Украйна

"Що се отнася до уреждането на конфликта в Украйна с мирни средства, то засега не се виждат някакви реални очертания на подобно нещо. Чуваме различни изявления на европейски страни, но не виждаме изявления по тази тема от онази държава, която ръководи целия този процес, ръководи целия колективен Запад", каза Песков, имайки предвид САЩ.

Всички искания на Москва за спиране на войната досега се основаваха върху териториални отстъпки от страна на Украйна. Украинските лидери категорично отхвърлят подобни отстъпки, приравнявайки ги с капитулация. През последните седмици украинският президент Володимир Зеленски призова за, под думите му, "справедлив мир", посочва ДПА.

Кремъл не отхвърля предварително никакви варианти за уреждане на конфликта в Украйна, но за "мирния план" на Шолц засега е чувал само от медиите и не знае детайлите му, посочи Песков.

"Знаем не повече от това, което съобщиха медиите, че върви подготовка на някакъв план. Не знаем обаче за какви детайли става дума в него. Не отхвърляме предварително никакви планове, но трябва да разберем, за какво става дума", уточни говорителят.

Песков заяви, че Шолц е прав да настоява за щателно разследване на саботажите срещу газопроводите "Северен поток" през 2022 г. въпреки, по думите му, опитите на някои западни сили да потулят случая, посочва Ройтерс.

Шолц каза в интервю за германска телевизия през уикенда, че предприетото от Германия разследване ще гарантира, че нищо няма да остане скрито и че отговорните за саботажа ще бъдат наказани.

Москва неведнъж се е оплаквала, че Германия не прави достатъчно за разследванията на експлозиите, които през септември 2022 г. прекъснаха работата на газопроводите "Северен поток", изградени, за да пренасят природен газ от Русия за Европа по дъното на Балтийско море.

Песков обаче днес приветства последните коментари на Шолц.

"Напълно сме съгласни, че терористичната атака, саботажът на "Северен поток" трябва да бъде щателно разследван въпреки отчаяните опити на някои държави да го потулят", каза говорителят и добави: "Това (потулване) не бива да се допуска при никакви обстоятелства".

Досега никой не е поел отговорност за саботажите срещу "Северен поток", но Москва, без да представя доказателства, обвинява за тях САЩ и Великобритания – нещо което Вашингтон и Лондон отричат.

Миналия месец германски прокурори казаха, че са издали заповед за арест на живеещ в Полша украински инструктор по гмуркане във връзка с атаките. Полски прокурори посочиха, че са получили заповедта за арест, но че заподозряният вече е бил напуснал страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    46 8 Отговор
    Е сега джендърите го закъсаха...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахахаха

    13 61 Отговор
    Като няма предпоставки, НАТО да разрешава ползването на ракети по руска територия! Предпоставките за преговори трябва да дойдат. Удари по Москва и Кремъл.

    Коментиран от #20, #31

  • 4 Розовото време

    41 6 Отговор
    Мина.изпуснахте влака.шматки
  • 5 Слава на украинските освободители 🔱

    11 39 Отговор
    Ще ядете пердах докато ви омекнат чугунените глави.
  • 6 Китай ще воюва до последния opk!

    10 40 Отговор
    Си ще дръпне шалтера на васала си путин, когато реши какво да прави с 140 млн. безполезни и деградирали opkи .

    Коментиран от #8

  • 7 така е

    6 32 Отговор
    Бежанците от Курска област останаха без обещаните от Путин помощи
    Чиновниците спъват с безумни аргументи изплащането на парите

    Според Назарова много от бежанците не са получили плащания, тъй като базата данни на службата за държавни услуги не съдържа данни за всички населени места, които са се озовали в зоната на бойните действия. „Хората кандидатстват чрез държавни служби, системата не открива техните села. Някои ни казаха, че селото им изобщо не фигурира официално в “Росрегистър”. И навсякъде получават красиви откази. И днес имах обаждания - тези нещастни 10 хиляди рубли все още не са получени“, каза Назарова.

    По думите й до момента са издадени само 200 удостоверения за нови жилища. „За да получите сертификат, трябва да отидете на място в местната администрация, за да ви дадат документ. Как да ви дадат, ако там все още се водят военни действия”, чуди се доброволецът.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Последния Софиянец

    28 3 Отговор
    С Бандеровците не може да се преговаря.
  • 10 Минувач

    27 3 Отговор
    Ясно се очертават няколко неща:
    1. Украйна отстъпва територии и населени места всеки ден. Неминуема е и загубата на супер важния логистичен център Покровск, след който пътят на руснаците към целите източни територии ще бъде открит. На този фон удачно е за Украйна и Западът да почнат да говорят за мир преди падането на Покровск да се е случило.
    2. Украинското навлизане в Курск, което е без НИКАКВИ военни ползи, никакви руски центрове и трасета, не се оказа успешен блъф за Украйна. Русия не върна важни атакуващи части от Украйна, с което украинците да си стабилизират фронта и да запазят Покровск. На този фон удачно е за Украйна и Западът да почнат да говорят за мир преди падането на Покровск да се е случило.
    3. В Русия не се случи цветна революция, няма никакви изгледи, а Путин отново печели местни избори. Изглед да бъде свален -НУЛА! На този фон удачно е за Украйна и Западът да почнат да говорят за мир преди падането на Покровск да се е случило.
    4. Цялото подарено оръжие на Украйна не дава резултати, вкл. и Ф-16. Там дори се оказва, че самите украинци далеч не са готови да ги използват успешно и то, като ПВО само да свалят ракети. За влизане в опасни зони и въздушен бой или с руско ПВО и дума не може да става, т.е. ефект - НУЛА. На този фон удачно е за Украйна и Западът да почнат да говорят за мир преди падането на Покровск да се е случило.
    5. В Германия започват да се показват народните нагласи и АзГ вече печели на места. Икономиката е близо до колап
  • 11 Kaлпазанин

    18 1 Отговор
    Кратко точно и ясно ,вие сте подлоги и не зависи нищо от вас
  • 12 Минувач

    24 0 Отговор
    ...
    5. В Германия започват да се показват народните нагласи и АзГ вече печели на места. Икономиката е близо до колапс, недоволството към Шолц е на супер високи нива. Той има само един изход - да спре войната в Украйна, за да се успокои обстановката и дори да се прокламира, като канцлерът, който е изиграл огромна роля за въздържането на Русия и едва ли не, като защитника на Европа. На този фон удачно е за Украйна и Западът да почнат да говорят за мир преди падането на Покровск да се е случило.
    6. Все повече ще чуваме такива новини от Запада, че било дошло времето за мир, защото с времето ще става само по-лошо и по-лошо.
  • 13 Вълчо от Мечка

    26 5 Отговор
    И на Шолц май вече не му се воюва с Русия :)
    Обещаха им, че всичко ще сърши за два - три дни, ама нещо се проточи работата. Вместо Русия да пострада от санкциите, пострадаха тия които ги наложиха. И сега се чудят как да се измъкнат от кашата, която забъкаха.
  • 14 Kaлпазанин

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Решение":

    То в Европа останаха ли мъже за рускини ,кой какво и то не знае ,зависи според настроението
  • 15 Възрожденец

    3 25 Отговор
    Разбира се, че греши - докато путлер и рашистката му банда са в Кремъл, няма да има никакви преговори до пълния разгром на московското блато, до пълното освобождение на народите под колониално робство.

    Коментиран от #34

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вашето мнение

    28 5 Отговор
    Първото предложение на руснаците винаги е най-добро, както предупреждавахме аз и колеги тук. Колективния запад да се готви за унижение, каквото до сега не е преживявал. През втората световна се включиха в последния момент срещу хитлер и пообраха ларвите. Сега всички са срещу Русия и ще си изпият горчиватта чаша докрай.

    Коментиран от #19

  • 18 БгТопИдиот🇧🇬

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Готов за бой":

    Сървуле сф-ски с картоненанат кЪртечница дялка ножки само..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вашето мнение

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    Мисля, че и това ще е със същата ефективност, каквато имаха до сега всички чудодейни оръжия на нато. Т.е никакъв, просто уннижението за тях ще е още по-голямо.
  • 21 Име

    8 1 Отговор
    Щолц е казал това на Зеленски!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Варна

    1 13 Отговор

    До коментар #16 от "Готов за бой":

    Аз поемам Дуранкулак - нямам картечница, така че ще ги тепам с мотиката.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Учуден

    2 20 Отговор

    До коментар #23 от "Варна":

    А защо трябва да чакаме да ни нападат opkите, за да изгоним всички блатни твари от Родината ни ?

    Коментиран от #26, #32

  • 25 Вашето мнение

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Варна":

    А майките ви знаят ли и на двамата?
  • 26 Ани

    18 1 Отговор

    До коментар #24 от "Учуден":

    Що говориш в множествено число боец, аз не искам да ги гоня. Отделно от това, те са и по-мъже от изнежения жинжър в БГ.

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    19 2 Отговор
    Да бяха послушали Бисмарк: - "Първото предложение на руснаците е най-изгодно".
  • 30 Вашето мнение

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ани":

    Извинявай, не видях, че кравата ми пише, значи бика ти е доволен.
  • 31 Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    Ако литне нещо към М0сква, дали няма да литне нещо и към краварника? Ама, на ра3гле3ените кравар4ета дали им се мре за кефа на някой си там, 3елен п0тник? Защо мислиш, че не посягат сами, а карат 0краинците да им вадят въглените от огъня?

    Коментиран от #33

  • 32 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #24 от "Учуден":

    Защото сте 20%, което го доказахте, като отказахте правото на българите на референдум. Демек - това е тяхната родина. Вашата е онази, където сму4ат К0ка К0ла и набиват бургери.
  • 33 Българка.

    12 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Този изперкал пубертет гледа много филми за рамбо и се вживява. Не заслужава да му се обяснява подробво какво ще се случи и защо целия колективен запад не дава и дума да се спомене.

    Коментиран от #35

  • 34 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #15 от "Възрожденец":

    Добре, давай следващият пакет санкции. Досега, само Фолксваген спомена, че ще затваря заводи. Давай нататък, че има още фабрики за ликвидация.
  • 35 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #33 от "Българка.":

    Снощи пок даваха Маверик и сигурно от това е презобал, горкият. Очаквам в следващият филм, величаещ краваристанската милитарна мощ, някое янки да претрепе два гарнизона руснаци с помощта на кламер. След като си лакира ноктите, естествено.
  • 36 Димо

    4 16 Отговор
    Ще видим кой греши! Терориста от Кремъл трябва да бъде смачкан, и ще бъде смачкан! Комунистическата шайка олигарси са доста изтрещели! Нямат полезен ход!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Димитър Георгиев

    6 18 Отговор
    Не знам колко трябва да е невеж един човек, глупав,направо олиго..френ, за да защитава доказани от историята главорези като руснаците! Такива като вас трябва да опитат руския ботуш! Пожелавам ви го!

    Коментиран от #40

  • 39 Руснаков

    3 8 Отговор
    ...тогава...за да си отвори Русия хубаво очите ,,,даване на разрешение за далекобойните ракетни системи и редовно снабдяване със същите...докато се изцъклят руските,, ненаситни да грабят очи...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Западните

    3 1 Отговор
    Лешояди, особено расистите в ЕС нямат интерес войната срещу Русия да спре. Руското ръководство няма да се хване на въдицата за печелене на време. След още две зими няма да е останало нищо здраво от марионетния режим в Киев. украинските руси сами ще ги изпобесят на площадите. Да им дават каквото си искат. На руснаците не им пука, нищо не е в състояние да ги спре.
Новини по държави: