10 Септември, 2024 05:53 1 312 11

Пускат предсрочно близо 1800 престъпници във Великобритания

  • затворници-
  • освобождаване-
  • великобритания

Решението е част от плана на Министерството на правосъдието за облекчаване на кризата с пренаселеността на затворите

Във Великобритания 1750 престъпници днес ще бъдат пуснати на свобода по-рано, съгласно спешния план на Министерството на правосъдието за облекчаване на кризата с пренаселеността на затворите, предаде БНР.

Миналата седмица броят на обитателите на затворите достигна рекордно ниво от над 88 500 души. Това означава, че почти всички от тях са пълни. Ситуацията е критична от месеци, но се изостри след безредиците през лятото.

Съгласно плановете за извънредни ситуации, обявени през юли, нарушителите, излежаващи присъди по-малко от пет години, ще бъдат освободени, след като са прекарали 40% от срока си в затвора, вместо обичайните 50%. Планът изключва нарушители, осъдени на затвор за насилствени престъпления с присъди от най-малко четири години, както и извършители на сексуални престъпления и домашни насилници. На 22 октомври схемата ще бъде разширена, за да включва нарушители, изтърпяващи фиксирани присъди над пет години.

Разрешението за освобождаване означава, че нарушителите ще подлежат на ограничения до края на присъдата си, включително полицейски час и маркиране, и ще бъдат наблюдавани от пробационни служители.

Схемата беше задействана дни след като лейбъристите спечелиха общите избори, но на практика беше изготвена от служители още докато консерваторите бяха на власт. Лейбъристите обаче отложиха прилагането на новите правила за освобождаване до тази седмица, за да дадат време на управителите на затворите, пробационната служба и организациите за презаселване и рехабилитация да се подготвят както подобава.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ееееее

    30 1 Отговор
    Ся вече ще е по спокойно място за живеене

    Коментиран от #3

  • 2 Ясно е къде ще ги пратят на почивка,

    25 1 Отговор
    директно в Украйна, на свобода!?
  • 3 Европеец

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ееееее":

    Прав си .... А може и да ги пратят да подпомагат фашистите в Украйна..... Разбира се статията няма да я чета.... Абе о бг територията няма ли да има някоя помиловка....
  • 4 Защо не посмяхте да напишете

    26 1 Отговор
    че освобождават престъпници и убийци, с цел за се освободи място в затворите за тези, които репостват нещо което им е харесало от Фейсбук, Инстаграм или Х и не се харесва на правителството?

    Коментиран от #5

  • 5 Скоро у нас

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Защо не посмяхте да напишете":

    гответе се!

    Дори и американците гледат с ужас, това което става в Британия и се подготвят.
  • 6 Тц, тц, тц!

    11 2 Отговор
    Не могат да изхранват затворниците, толкова са зле!
  • 7 Ксаниба

    15 1 Отговор
    Нема кинти за кльопачка.
    Пък и какво са британските в сравнение с инжинери-бежанци с ножове и сатъри!??
  • 8 Краварска медия

    17 1 Отговор
    Пускат убийци, за да вкарат нормални хора вътре, демокрация е тва
  • 9 Факт

    4 0 Отговор
    Ние от наща мила родина се оплакваме, а я гледайте във великата Великобритания какво е..... пускат на свобода убийци, изнасилвачи и крадци, а на тяхно място вкарват крайно .... нормални хора, които не са съгласни с предателите политици, които унищожават държавата. Напишеш нещо в нета против ИНВАЗИЯТА .... пардон "Миграцията" и бам у панделата ! Е няма такава държава !
  • 10 между тея

    0 1 Отговор
    Освободените дали има осъдени за неплащане на данъци?
  • 11 Ком

    2 0 Отговор
    Преди години ги изпращаха на "каторга" в Америка и Австралия. Сега на "преквалифиция" в Украйна.
Новини по държави: