11 Септември, 2024 08:18 817 8

Днес Ицхак Херцог ще посети Сърбия и Албания

  • ицхак херцог-
  • сърбия-
  • албания

Очаква се по време на 24-часовото си посещение в двете балкански страни Херцог да се срещне със сръбския президент Александър Вучич

Днес Ицхак Херцог ще посети Сърбия и Албания - 1
Снимка: БГНЕС

Израелският президент Ицхак Херцог ще посети днес Сърбия и Албания, според изданието „Таймс ъф Израел“, което се позовава на израелски официален представител, цитирано от БТА.

Очаква се по време на 24-часовото си посещение в двете балкански страни Херцог да се срещне със сръбския президент Александър Вучич, с албанския президент Байрам Бегай и с министър-председателя на Албания Еди Рама.

Сръбската агенция Танюг посочва, че Херцог ще бъде посрещнат от президента на Сърбия Александър Вучич. Церемонията по посрещането ще се проведе пред Двореца на Сърбия от 10.30 ч., след което ще има среща на четири очи между двамата президенти, съобщиха от Службата за сътрудничество с медиите.

В рамките на визитата ще се проведе пленарна среща на делегациите на Сърбия и Израел, водени от сръбския президент Вучич и израелския президент Херцог. След това двамата президенти ще говорят пред медиите, а също така ще произнесат встъпителни думи на кръгла маса на тема "Синергия в иновациите: разговори между Сърбия и Израел".

Сръбският външен министър Марко Джурич се срещна вчера с израелската посланичка Авивит Бар-Илан и посочи, че посещението на Херцог е възможност за подобряване на двустранните отношения на всички нива, отбелязва телевизия Ен 1. Джурич заяви, че Белград следи ситуацията в Близкия изток с голямо внимание и безпокойство и добави, че сърбите остават ангажирани с дипломатически инициативи за мир и освобождаване на заложниците.

Ен 1 съобщава също, че разследващи медии са разкрили, че Сърбия е изнесла големи количества боеприпаси за Израел през последните няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Немаше начин

    8 1 Отговор
    от името да разбера, че този е израелец...

    Коментиран от #3

  • 3 честен ционист

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Немаше начин":

    Също като цар Шмуил и братята му Давид, Моисей и Аарон.

    Коментиран от #5

  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    8 0 Отговор
    Ицко май ша рови в -айната .
  • 5 А па те тва

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    да библейски имена, въпреки че имат еврейски произход.
  • 6 херцог моше паси леви шломо

    5 1 Отговор
    айде нема нужда
  • 7 Иван

    6 1 Отговор
    Привършиха ли човешките органи?
  • 8 ХЪзаRятT

    0 0 Отговор
    Дано да го ре3нат шиптЪрите тоя ци0няга гаден.