13 Септември, 2024 05:11 861 2

Ким Чен-ун посети инсталация за обогатяване на уран

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • уран

Севернокорейският лидер се запозна с работата на производствените линии

Ким Чен-ун посети инсталация за обогатяване на уран - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун посети контролната зала на инсталация за обогатяване на уран, за да се запознае с работата на производствените линии, като ръководи също така и тестово изстрелване с нова 600-милиметрова ракетна установка за залпов огън, съобщи тази сутрин агенция КЦТА, цитирана от БТА.

Ким посети също Института за ядрени оръжия и производствената база за ядрени материали за оръжия, като определи дългосрочен план за увеличаване на производството на такива материали, добави севернокорейската новинарска агенция.

КЦТА цитира думите на Ким, че се чувства "силен" от видяното на работната площадка по време на посещението. Агенцията не уточнява кога се е състояла обиколката.

Ким инспектира и базата за обучение на въоръжените сили за специални операции на севернокорейската армия, за да ръководи учение на бойците, проведено в сряда, отбелязва в друго съобщение КЦТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай араб

    4 2 Отговор
    Ким- умен и далновиден ръководител , може да върви по вода и да управлява изтребител МИГ
Новини по държави: