13 Септември, 2024 05:48 808 5

Венецуела отзова временно своя посланик в Испания ВИДЕО

  • венецуела-
  • испания-
  • посланик

Испанският посланик бе извикан в министерството на външните работи в Каракас

Венецуелското правителство отзова временно своя посланик в Испания за консултации вчера и извика испанския посланик във Венецуела да се яви днес в министерството на външните работи в Каракас, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на съобщение на ведомството.

Агенцията отбелязва, че с това дипломатическият конфликт между двете страни се разраства.

В пост в платформата за съобщения "Телеграм" венецуелският външен министър Иван Хил цитира "наглите, интервенционистки и груби" коментари на испанската министърка на отбраната Маргарита Роблес Фернандес като мотив за тази негова стъпка.

Според венецуелските медии по-рано вчера Роблес Фернандес е нарекла администрацията на Венецуела "диктатура".

Хил заяви, че е отзовал временно посланика на Венецуела в Испания Гладис Гутиерес за консултации, като в същото време е извикал испанския посланик в страната Рамон Сантос да се яви днес в министерството на външните работи в Каракас.

Също така вчера премиерът на Испания Педро Санчес се срещна с бившия кандидат за президент на Венецуела от опозицията Едмундо Гонсалес в Мадрид, ден след като долната камара на испанския парламент гласува, признавайки символично Гонсалес за победител в оспорваните венецуелски президентски избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без коментар

    14 1 Отговор
    Света се е побъркал. Тези в испанския парламен гласували символично победата на Гонсалес. И какво следва?😂😂😂
  • 2 Дедо Z

    11 0 Отговор
    И сега какво тава? Венецуела е с трима президенти! Гуайдо, нали и той беше президент! Смешници

    Коментиран от #4

  • 3 Гуайдо

    11 0 Отговор
    И аз бях победител на изборите.Защо ме забравихте?Искам пак да обикалям по света и по телевизиите за чужда сметка.
  • 4 Прав си

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо Z":

    Гуайдо ще предаде пълномощията си на Гонсалес на официална вечеря в Монклоа.Но по вероятно в Ленгли по време на инструктаж.
  • 5 Дедо Z

    1 0 Отговор
    За испанците е най-добре да признаят Почдемон за президент на Венецуела, така хем ще се отърват от него, хем той ще има независима държавс😀