15 Септември, 2024 07:35 1 452 19

Израелски войници взривиха жилищни сгради в южната част на ивицата Газа

  • израел-
  • хизбула-
  • газа

Хизбула удари с ракета военна машина в Северен Израел, има убити сред екипажа

Израелски войници взривиха жилищни сгради в южната част на ивицата Газа  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелски войници взривиха жилищни сгради в района Тел ес-Султан на град Рафа в южната част на ивицата Газа. Това съобщи катарският телевизионен канал Al Jazeera.

Според него армията едновременно нанася удари по сгради в района на Ал-Маваси близо до град Хан Юнис, който също се намира в южната част на палестинския анклав.

Членове на въоръжените милиции на Хизбула извършиха операция от Южен Ливан, по време на която удариха с ракета военна машина в Северен Израел. Това се казва в изявление на формацията, публикувано в канала ѝ в Telegram.

„Наши войници стреляха с противотанкова управляема ракета по бронирана машина, която се намираше на входа на селището Матат в Западна Галилея“, се отбелязва в текста, „В резултат на пряко попадение бронираната кола беше унищожена, а сред екипажа ѝ има жертви.

По-рано шиитските войски обстреляха с артилерия механизиран патрул на вражеските сили в Рувейсат ал-Алам в окупирания район Кфар Шуба. Както се посочва в изявлението, сред вражеските войски има ранени.

Само за един ден бойците на Хизбула извършиха 11 атаки срещу израелските войски. В отговор самолетите на израелските ВВС нанесоха 13 удара по 7 селища в Ливан, където са базирани шиитски формирования. В град Сарин на магистралата Баалбек-Хомс два големи оръжейни склада бяха унищожени от мощни въздушни бомби. Медицински източници съобщиха, че четирима души, включително три деца, са били ранени при атаката.

Междувременно ракета беше изстреляна от Йемен и заради нея сирените за въздушна тревога в Централен Израел се задействаха, предадоха световните агенции, като се позоваха на израелските военни.

Ракетата е била земя-земя и е била изстреляна по посока на Централен Израел. Тя е паднала в ненаселен район и няма жертви и материални щети. Малко преди разбиването на ракетата сирените се задействаха в Тел Авив и в други населени места в Централен Израел. В района на падането на ракетата се е чул силен гръм, за който израелските сили казаха, че е в резултат на задействането на ракетните прехващачи.

През юли йеменските бунтовници хуси, които са на страната на Иран, изстреляха по Тел Авив дрон с голям обсег на действие, при което беше убит един мъж, а четирима души бяха ранени. Нападението накара Израел тогава да нанесе най-мощните въздушни удари по военни цели на хусите близо до йеменското пристанище Ходейда. При тези атаки бяха убити трима души, а 87 бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Комунист акъл нет

    9 34 Отговор
    То хубаво са били жилищни сградите, но защо не уточнихте, че са пълни с терористи?
  • 3 Kaлпазанин

    26 9 Отговор
    Коя жилищна сграда 🤔🤔🤔🤔🤔?..????афторе ти виждал ли си Палестина и Газа преди и след еврейското заселничество ,,та поинтересувай се и почети в (Газа няма неразрешена сграда )опитвате се да изкарате палестинците бранещи земята си лоши а евреите добри .затова и два дена ни вест ни кост от там ,това си има и определена дума ,нарича се лицемерие а то най много се проявява при евреите заедно с наглост алчност арогантност нищо човешко демек ,да ви припомним че ние ядем слама ,а обективността за вас е мираж не знаете изобщо какво означава

    Коментиран от #10, #12

  • 4 Последния Софиянец

    8 7 Отговор
    Това е по случай Международния ден на демокрацията.
  • 5 ЦАДАЛ

    8 4 Отговор
    окупатора да си ходи !
  • 6 питам си

    22 6 Отговор
    Защо тяма международни санкции за иизраелския окупатор???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГЕНОЦИД НАД ПАЛЕСТИНА

    13 6 Отговор
    Пропагандата че всички са терористи освен тях се разпадна
  • 9 име

    13 6 Отговор
    еврейски сатани
  • 10 наблюдател

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "Kaлпазанин":

    до 3 кой си ти че даваш акъл какво да пише тук - чети турските вестници дето хвалят палестинските терористи а плюят по кюрдските борци за свобода и там давай акъл

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 любител

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "Kaлпазанин":

    прав си пич това е демокрацията на краварите избивай беззащитно население защото са терористи а чифу---е са ангели небесни но има господ и видьов ден.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Педя човек лакът брада

    9 6 Отговор
    Някой знае ли кои са истинските палестинци?
    За който незнае това са ЕВРЕИТЕ, по време на Римската и Персийската империя към евреите са се обръщали с името палестинци, това са истинските палестинци а тия днешните са циганите депортирани по време на Османската империя в еврейските земи това е истината.........
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Израел са варвари с краварите

    9 3 Отговор
    Израел гнездо на терористи
  • 17 ами

    7 2 Отговор
    сигурно жилишните сгради са били пълни с бойци на хамас, както и бежанските лагери всички палатки са командни пунктове
  • 18 Лумпен

    7 2 Отговор
    Иран да прави атомната бомба и да я праща на евреите най накрая !
  • 19 ХЪзаRятT

    0 1 Отговор
    Нищо ново от гнусните ционяги извършващи геноцид над Палестина, но света се обръща постепенно и тия няма да видят покой в близките десетилетия. Като, човек който не е голям фен на ислямската вяра се надявам оня израелски екперимент от 1948 да изчезне от земята ... не искам да си представям какво мислят от мюсюманските страни по света.